Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΟΦΗ – Βόλος: Τον βρήκε… κατακέφαλα! “Διπλό στο “Γεντί Κουλέ”

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 04 Ιανουαρίου 2020 20:31 ΟΦΗ – Βόλος: Τον βρήκε… κατακέφαλα! “Διπλό στο “Γεντί Κουλέ”

Τεράστιο αποτέλεσμα για τον Βόλο. Η ομάδα της Μαγνησίας επικράτησε εκτός έδρας του ΟΦΗ με 2-1 και πλησίασε τους Κρητικούς στο -2. Και τα δύο γκολ των φιλοξενούμενων με κεφαλιές.

Επιστροφή στις νίκες για τον Βόλο, που επικράτησε εκτός έδρας του ΟΦΗ με 2-1, στο ματς που άνοιξε την… αυλαία στη 17η αγωνιστική της Superleague, αλλά και στην αγωνιστική δράση για το 2020.

Το παιχνίδι είχε καλό ρυθμό από τα πρώτα του λεπτά, με τον ΟΦΗ να είναι πιο επιθετικός και να χάνει μεγάλη ευκαιρία στο 14′. Μετά από εξαιρετική κυκλοφορία της μπάλας και κάθετη του Νέιρα, ο Φιγκεϊρέδο μπήκε διαγώνια αριστερά στην περιοχή και έκανε το πλασέ αλλά ο Γκαραβέλης έπεσε και έδιωξε. Ο Βόλος προσπάθησε να βρει κάποια καλή αντεπίθεση, αλλά οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που απείλησαν ξανά στο 20′. Ο Σεμέδο έκανε τη σέντρα – σουτ, ο Γκαραβέλης έπεσε και έδιωξε και στη συνέχεια κανένας από τους Τσιλιανίδη, Φιγκεϊρέδο δεν κατάφερε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα.

Ο ΟΦΗ είχε την κυκλοφορία της μπάλας, αλλά στο 35′ οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να τους… σοκάρουν. Ο Ντεντάκης έκανε τη σέντρα από δεξιά και ο αμαρκάριστος Λύρατζης -με κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι- έκανε το 0-1 για τον Βόλο, πετυχαίνοντας το πρώτο γκολ στη Superleague για το 2020 (οι Κρητικοί διαμαρτυρήθηκαν για χέρι του Λύρατζη στην αρχή της φάσης. Πριν δηλαδή ο σκόρερ δώσει τη μπάλα δεξιά στον Ντεντάκη)! Οι γηπεδούχοι πίεσαν για να μην πάνε στα αποδυτήρια πίσω στο σκορ, αλλά ο Γκαραβέλης φώναξε και πάλι “παρών” στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου. Να αναφέρουμε ότι μόλις στο 7′ ο Σακόρ έγινε αναγκαστική αλλαγή (συγκρούστηκε με τον Κοροβέση κι έφυγε με φορείο εκτός αγωνιστικού χώρου) και… αναχώρησε για το νοσοκομείο, αφού οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για διάσειση!

Το γήπεδο… κατηφόρισε στην επανάληψη, με τον ΟΦΗ να πιέζει για την ισοφάριση και να τα καταφέρνει στο 58′. Μετά από κακή αντίδραση της άμυνας του Βόλου, ο Νέιρα πήρε το ριμπάουντ και με ωραίο σουτ με το αριστερό νίκησε τον Γκαραβέλη και ισοφάρισε για τους Κρητικούς. Το ματς συνέχισε σε αυτό το ρυθμό, με τους γηπεδούχους να χάνουν μεγάλη ευκαιρία στο 61′. Ο Γκαραβέλης με τρομερή, εξ επαφής, επέμβαση, κράτησε το 1-1 για τον Βόλο, μετά από πλασέ του Βαζ!

Ο ΟΦΗ συνέχισε την προσπάθεια του για να πάρει το “τρίποντο” και στο 71′ η προβολή του Φιγκεϊρέδο έστειλε την μπάλα να περάσει ελάχιστα άουτ. Οι Κρητικοί έπαιξαν στο τελευταίο 15λεπτο με δύο επιθετικούς (Φιγκεϊρέδο και Μάνο), αλλά κόντρα στη ροή του αγώνα ο Βόλος “χτύπησε” και πάλι στο 79′. Μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Ζοάο (ο Βίκτορ Μπασάντρε τον πέρασε στο ματς στο 74′) βγήκε στο πρώτο δοκάρι και με γυριστή κεφαλιά νίκησε τον αντίπαλο πορτιέρε για το τελικό 1-2.

πηγή: newsit.gr