Άρης – ΠΑΟΚ: Του διέλυσε το αήττητο ο… εχθρός!

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 04 Ιανουαρίου 2020 22:00 Άρης – ΠΑΟΚ: Του διέλυσε το αήττητο ο… εχθρός!

“Κάηκε” στο 52! Ήταν 4 Μαρτίου του 2018 όταν ο ΠΑΟΚ γνώριζε την τελευταία του ήττα στη Superleague, στην έδρα του Αστέρα Τρίπολης! Από τότε συμπλήρωσε 51 παιχνίδια στο πρωτάθλημα αήττητος, σερί που “έσπασε” στην έδρα του Άρη.

Το 2020 μπήκε με τον χειρότερο τρόπο για τον “δικέφαλο του Βορρά”, που ηττήθηκε από των συμπολίτη και “εχθρό” με 4-2, σε ματς για την 17η αγωνιστική της Superleague.

Οι παθιασμένοι “κίτρινοι” νίκησαν -με ανατροπή- τον πρωταθλητή και ανέβηκαν στην τέταρτη θέση της κατάταξης. Ταυτόχρονα, ο Άρης κατέγραψε την πρώτη νίκη επί του συμπολίτη του μετά τις 3 Οκτωβρίου 2010, όταν είχε επιβληθεί τότε με 1-0 στην Τούμπα. Πλέον, ο “Δικέφαλος του Βορρά” αναμένει το αποτέλεσμα του αυριανού ντέρμπι «αιωνίων» για να δει αν θα παραμείνει πρώτος…

Αφού ξεπεράστηκαν τα προβλήματα ορατότητας -λόγω των καπνογόνων που άναψαν οι οπαδοί- και αυτά με την ενδοεπικοινωνία του διαιτητή Παπαπέτρου, ο ΠΑΟΚ κατάφερε πολύ γρήγορα να φέρει το ματς στα… μέτρα του, ανοίγοντας το σκορ στο 10′. Ο Πέλκας έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, ο Κουέστα δεν μπόρεσε να μπλοκάρει την μπάλα, αυτή έφυγε από τα χέρια του, ο Σφιντέρσκι πήρε το… ριμπάουντ και έγραψε το 0-1, πετυχαίνοντας το 9ο φετινό του τέρμα.

Δύο λεπτά αργότερα, ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να πάρει ισχυρό προβάδισμα νίκης. Ο Λημνιός έβγαλε την παράλληλη σέντρα από τα δεξιά στο δεύτερο δοκάρι, ο Μίσιτς -ολομόναχος- σούταρε, αλλά είδε τον Κουέστα να απομακρύνει με το πόδι.

Ο φίλοι του Άρη άρχισαν να γιουχάρουν, αλλά οι παίκτες τους τους… ανάγκασαν στο 17′ να ανάψουν και πάλι τα καπνογόνα τους. Οι γηπεδούχοι βγήκαν στην κόντρα, ο Λάρσον πέρασε τον Μάτος σαν σταματημένο, σούταρε μέσα από τη μεγάλη περιοχή και από θέση αριστερά, με την μπάλα να σκάει κάτω από το σώμα του Ζίβκοβιτς και να καταλήγει στα δίχτυα για το 1-1.

Το ντέρμπι διατήρησε τον “τρελό” του ρυθμό, με τον ΠΑΟΚ να προσπαθεί να εκμεταλλευτεί το βαρύ αμυντικό δίδυμο των “κίτρινων”. Ο Πέλκας έκανε την ψηλοκρεμαστή μπαλιά, έβγαλε σε θέση τετ-α-τετ τον Σφιντέρσκι, αλλά ο Κουέστα έδιωξε με το πόδι σε κόρνερ.

Ο “δικέφαλος του Βορρά” είχε καλύτερη εικόνα μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους. Ο Άρης όμως ήταν αυτός που -αν και με “χλωμή” εικόνα- έφτασε στην ανατροπή, λίγο πριν την ανάπαυλα! Ο Κόρχουτ έβγαλε τη σέντρα στο 41′ από τα αριστερά, ο Βέλεθ πήδηξε πιο ψηλά από όλους στο κέντρο της άμυνας του ΠΑΟΚ και με εξαιρετική κεφαλιά νίκησε τον Ζίβκοβιτς για το 2-1.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε ιδανικά για τον Άρη, αφού στο 47′ έφτασε στο 3-1! Ο Ματίγια εκτέλεσε το μακρινό φάουλ, ο Ροζ νίκησε στον αέρα τον Ζίβκοβιτς, ο οποίος βγήκε χαλαρά -σε στιλ προπόνησης- και στέλνει την μπάλα στα δίχτυα. Στο επόμενο λεπτό ο Φετφατζίδης έστειλε και πάλι την μπάλα στα δίχτυα του ΠΑΟΚ, αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Ο Άρης έδειξε ψυχραιμία στις κινήσεις του, σε αντίθεση με τον ΠΑΟΚ που έβγαλε νευρικότητα και κακές επιλογές στην επίθεση. Γι’ αυτό το λόγο, ο Άμπελ Φερέιρα πέρασε στο ματς τον Μπίσεσβαρ. Οι “κίτρινοι” όμως είχαν βρει ρυθμό και έφτασαν σε τέταρτο γκολ! Ο Φετφατζίδης έκλεψε την μπάλα, την.. κουβάλησε, την “έσπασε” στον Σάσα και ο Βραζιλιάνος με “κεραυνό” με το δεξί -εντός περιοχής και δεξιά- νίκησε τον Ζίβκοβιτς για το 4-1!

Το ντέρμπι απέκτησε και πάλι ενδιαφέρον στο 77′, αφού ο Μάτος μείωσε σε 4-2 με σκαστό σουτ εντός μεγάλης περιοχής. Ο ΠΑΟΚ αναθάρρησε και βγήκε μπροστά για να κυνηγήσει…. ό,τι μπορούσε, αλλά οι “κίτρινοι” δεν επανέλαβαν τα λάθη του ματς του πρώτου γύρου και νίκησαν τον ΠΑΟΚ για πρώτη φορά μετά το 2010.

Οι συνθέσεις:

Άρης: Κουέστα, Ρόουζ, Κόρχουτ, Βέλεθ, Δεληζήση, Σάσα, Ματίγια, Γκάμα (90+2′ Μαρτίνες), Φετφατζίδη (89′ Μπα), Λάρσον (65’ Ντουρμισάι) Ιντέγε

Στον πάγκο έμειναν οι: Έμαν, Σόουζα, Ντιγκινί, Μαντσίνι,

ΠΑΟΚ: Ζίβκοβιτς, Μάτος, Ίνγκασον, Βαρέλα, Γιαννούλης, Λημνιός (62’ Μπίσεσβαρ), Μαουρίσιο, Μίσιτς, Βιεϊρίνια (75’ Ντάγκλας Αουγκούστο), Πέλκας, Σφιντέρσκι (72’ Άκπομ)

Στον πάγκο έμειναν οι: Πασχαλάκης, Ροντρίγκο, Εσίτι, Λάμπρου

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση