Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Με “κανονιά” Ελ Αραμπί επέστρεψε στην κορυφή!

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 05 Ιανουαρίου 2020 21:40 Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Με “κανονιά” Ελ Αραμπί επέστρεψε στην κορυφή!

Ο Ολυμπιακός πανηγύρισε τη νίκη επί του Παναθηναϊκού με 1-0 στο "αιώνιο" ντέρμπι της 17ης αγωνιστικής και επέστρεψε στην κορυφή της Superleague προσπερνώντας τον ΠΑΟΚ. Ο Ελ Αραμπί "λύτρωσε" τους "ερυθρόλευκους" απέναντι στον εξαιρετικό Παναθηναϊκό.

Την πρώτη του νίκη μετά από σχεδόν 4 χρόνια σε “αιώνιο” ντέρμπι εντός έδρας πήρε ο Ολυμπιακός που επιβλήθηκε του Παναθηναϊκού με 1-0 στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης”. Ο Ελ Αραμπί εκτέλεσε τους “πράσινους” με φοβερό γκολ στο 74′ και τους άφησε “πικρή” γεύση αφού ήταν εξαιρετικοί στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, χάνοντας μεγάλες ευκαιρίες για να προηγηθούν, ενώ στο 52′ διαμαρτυρήθηκαν έντονα για ενδεχόμενο πέναλτι του Μπα πάνω στον Μακέντα. Επιστροφή στην κορυφή της βαθμολογίας της Superleague πλέον για τους “ερυθρόλευκους”, εκτός εξάδας το “τριφύλλι”.

Το ματς

Το ντέρμπι ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό να δείχνει διάθεση να πιέσει πολύ ψηλά στο γήπεδο αλλά τον Παναθηναϊκό να βρίσκει… αντίδοτο σε αυτές τις συνθήκες μέσω της πολύ καλής κυκλοφορίας της μπάλας. Οι “πράσινοι” είχαν την πρώτη επικίνδυνη επίσκεψη στα καρέ του Ολυμπιακού με τον Ζαχίντ να πατάει περιοχή στο 9ο λεπτό και να γυρίζει τη μπάλα αλλά τον Μπουζούκη να μην προλαβαίνει να κάνει την προβολή στα δίχτυα. Στη συνέχεια ο μέσος του Παναθηναϊκού συγκρούστηκε με τον Καμαρά, με τον Γκεστράνιους να πηγαίνει στο VAR και να δείχνει “παίζετε”. Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο ματς πάντως άνηκε στον Ολυμπιακό αφού στο 21′ ο Μασούρας βρέθηκε σε ανεπανάληπτο τετ-α-τετ με τον Διούδη αλλά ο τερματοφύλακας του “τριφυλλιού” κράτησε το μηδέν με καταπληκτική επέμβαση. Στο 25′ η κεφαλιά του Μασούρα και πάλι, μετά από σέντρα ακριβείας του Βαλμπουενά, ήταν αδύναμη με αποτέλεσμα ο Διούδης να μπλοκάρει εύκολα.

Από εκείνο το σημείο και μετά ο Ολυμπιακός εξαφανίστηκε για το γήπεδο μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους. Ο Παναθηναϊκός ανέλαβε τον έλεγχο του ματς και με όπλο την ταχύτητα των παικτών του και την καλή κυκλοφορία δημιούργησε μεγάλες ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ, με σημαντικότερες αυτές του Δώνη, με σουτ που “έγλειψε” το δοκάρι του Σα στο 26′ ενώ στο 29 ακυρώθηκε ορθώς γκολ του Γιόχανσον. Η μεγαλύτερη στιγμή όμως για να ανοίξει το σκορ στο πρώτο μέρος ήταν ευκαιρία των “πράσινων” και πάλι με τον Γιόχανσον, που στο 43′ κέρδισε συνεχόμενες κόντρες και μπήκε από τα δεξιά στην περιοχή, σουτάροντας με δύναμη αλλά ο Σα απέκρουσε και το 0-0 έμεινε ως την ανάπαυλα.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον Πέδρο Μαρτίνς να περνάει στη θέση του Μασούρα τον Μπενζιά, σε μία αλλαγή διάταξης με στόχο την ενίσχυση του άξονα της ομάδας του. Στο 52′ έγινε μία φάση που θα συζητηθεί, καθώς οι “πράσινοι” ζήτησαν πέναλτι σε μία φάση που ο Μακέντα πήρε τη μπάλα στην περιοχή μετά από λάθος του Μπα και ο στόπερ του Ολυμπιακού φαίνεται να τον πατάει στη συνέχεια ρίχνοντάς τον στο έδαφος. Ο διαιτητής αφού έλεγξε το VAR έκρινε πως δεν υπάρχει πέναλτι και το ματς συνεχίστηκε παρά τις διαμαρτυρίες των φιλοξενούμενων. Ο ρυθμός του παιχνιδιού άρχισε σταδιακά να πέφτει, με τους γηπεδούχους να κερδίζουν μέτρα μέσα στο γήπεδο αλλά να αδυνατούν να μετουσιώσουν την υπεροχή τους σε κάτι παραπάνω.

Στο 60ο λεπτό ο Χριστοδουλόπουλος πέρασε στη θέση του Ποντένσε και στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα αστόχησε σε ανεπανάληπτο τετ-α-τετ με τον Διούδη στέλνοντας τη μπάλα ψηλά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 74′ όμως ο Ελ Αραμπί δεν αστόχησε και με σουτ πάνω στην κίνηση μετά από πολύ όμορφη μπαλιά του Βαλμπουενά άνοιξε το σκορ και “λύτρωσε” τον Ολυμπιακό, ο οποίος στο 82′ έχασε την ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματά του με τον Ομάρ που σούταρε με δύναμη μέσα από την περιοχή αλλά ο Διούδης φώναξε και πάλι “παρών.” Τα τελευταία λεπτά κύλησαν με τους “ερυθρόλευκους” να δίνουν χώρο στον Παναθηναϊκό, ο οποίος όμως δεν μπόρεσε να απειλήσει ουσιαστικά, με την πιο επικίνδυνη φάση που δημιούργησε να είναι μία κεφαλιά προς τα πίσω του Ελ Αραμπί, μετά από γέμισμα του Χατζηγιοβάνη στις καθυστερήσεις του αγώνα, αλλά ο Σα βρισκόταν στη σωστή θέση και μπλόκαρε κρατώντας το 1-0.

Με αυτή τη νίκη ο Ολυμπιακός επέστρεψε στην κορυφή της βαθμολογίας της Superleague με 41 βαθμούς, έναν περισσότερο από τον δεύτερο ΠΑΟΚ, ενώ ο Παναθηναϊκός έμεινε στην 7η θέση, και εκτός εξάδας, με 22 πόντους.

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση