Εκτύπωση αυτής της σελίδας

EEA: Ολοκληρώθηκε η εκδίκαση! Νέα αναβολή για την απόφαση

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 16 Ιανουαρίου 2020 18:12 EEA: Ολοκληρώθηκε η εκδίκαση! Νέα αναβολή για την απόφαση

Η απουσία των εκπροσώπων των κυπριακών εταιρειών που φαίνεται να βρίσκονται πίσω από την ΠΑΕ Ξάνθη και την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, οδήγησε στην ολοκλήρωση της εκδίκασης της υπόθεσης πολυϊδιοκτησίας στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, ενόψει της κατάθεσης των υπομνημάτων την ερχόμενη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου. Προς τα τέλος του μήνα πλέον η απόφαση.

Σε νέα αναβολή οδηγήθηκε ουσιαστικά η εκδίκαση της υπόθεσης πολυϊδιοκτησίας των ΠΑΕ ΠΑΟΚ και ΠΑΕ Ξάνθη, καθώς δεν έδωσαν το παρών σε αυτή άνθρωποι “κλειδιά” από τις εταιρείες που βρίσκονται στη μετοχική σύνθεση των δύο ομάδων και η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού περιμένει τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου απαντήσεις μέσω υπομνημάτων από αυτούς.

Ως εκ τούτου, η απόφαση για της ΕΕΑ υπολογίζεται πλέον για το τέλος του μήνα, με την Ξάνθη να κινδυνεύει πλέον με υποβιβασμό αν τελικά διαπιστωθεί παράβαση στη μεταβίβαση των Μετοχών και στο Μετοχολόγιο.

Σύμφωνα με την πληροφόρηση που υπάρχει η Ξάνθη δεν είχε κοινοποιήσει στην ΕΕΑ τη μεταβίβαση των μετοχών εντός του δεκαήμερου που όφειλε. Από την ομάδα της Θράκης υποστηρίζουν ότι επικοινώνησαν τηλεφωνικά, κάτι που όμως δεν επιβεβαιώνεται μέχρι στιγμής.

Όσον αφορά τον ΠΑΟΚ, οι νομικοί εκπρόσωποί του υποστήριζαν ότι ο Καλπαζίδης είναι τρίτος ξάδερφος του Ιβάν Σαββίδη και άρα μπορεί να αγοράσει όποια ομάδα θέλει, αφού ο ΚΑΠ από τον τρίτο βαθμό συγγένειας και μετά δεν απαγορεύει σε κάποιον να αγοράσει μια ΠΑΕ.

πηγή: newsit.gr