ΠΑΟΚ – Αστέρας Τρίπολης: “Επαγγελματική” νίκη με… τριάρα στην Τούμπα!

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 19 Ιανουαρίου 2020 20:43 ΠΑΟΚ – Αστέρας Τρίπολης: “Επαγγελματική” νίκη με… τριάρα στην Τούμπα!

Ο ΠΑΟΚ δεν εντυπωσίασε με την απόδοσή του, αλλά κατάφερε να πάρει μια άνετη νίκη με 3-1 επί του Αστέρα Τρίπολης, με τους "Αρκάδες" να μένουν και με 10 παίκτες για το τελευταίο μισάωρο του αγώνα.

Παρότι δυσκολεύτηκε για μία ώρα αγώνα, ο ΠΑΟΚ μετέτρεψε τελικά σε θρίαμβο το παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης στην Τούμπα και πήρε τη νίκη με 3-1, ανεβαίνοντας έστω και προσωρινά στην πρώτη θέση της Superleague.

H ομάδα του Φερέιρα προηγήθηκε με το 10 γκολ του Σβιντέρσκι στο πρωτάθλημα στο 29′ και έκανε το 2-0 με τον Πέλκα με τη βοήθεια και του VAR στο 59′. Στη συνέχεια οι “Αρκάδες” έμειναν με παίκτη λιγότερο από την αποβολή του Σουάρεθ και δέχθηκαν και τρίτο τέρμα από τον Λάμπρου, αλλά πέτυχαν τελικά το γκολ της… τιμής με τον Μαρκ Φερνάντεθ να σκοράρει στο 85′.

Το παιχνίδι

Ο ΠΑΟΚ μπήκε πολύ δυνατά στο ματς και έχασε τρεις καλές ευκαιρίες για γκολ πριν ολοκληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο. Ο Λημνιός έχασε όμως το τετ-α-τετ με τον Παπαδόπουλο και ο Μαουρίτσιο σε δύο φάσεις δεν κατάφερε να στείλει τη μπάλα στην εστία από πλεονεκτική θέση.

Το γκολ ήρθε όμως τελικά για τους γηπεδούχους, με τον πρώτο σκόρερ της ομάδας, Κάρολ Σβιντέρσκι να εκμεταλλεύεται ένα λάθος μέσα στην περιοχή και να ανοίγει το σκορ με κοντινό σουτ στο 29′.

Το 1-0 φάνηκε όμως να βάζει… φρένο στον “Δικέφαλο του Βορρά”, καθώς στη συνέχεια ο Αστέρας Τρίπολης πήρε μέτρα στο γήπεδο και “απείλησε” με ισοφάριση, χάνοντας τεράστια ευκαιρία με τον Σίτο να σουτάρει απελπιστικά άουτ από το ύψος του πέναλτι στο 41′.

Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε, με τους “Αρκάδες” να ψάχνουν ένα γκολ, αλλά τον ΠΑΟΚ να το βρίσκει ουσιαστικά στην πρώτη του φάση μετά την ανάπαυλα, με τον Πέλκα να σκοράρει από κοντά και τον διαιτητή να συμβουλεύεται και το VAR για να μετρήσει το γκολ.

Το 2-0 “τελείωσε” ουσιαστικά το ματς, αλλά στο 65′ έγινε η φάση του αγώνα. Ο Σβιντέρσκι ξέφυγε στην αντεπίθεση και ο Σουάρεθ τον ανέτρεψε ως τελευταίος παίκτης, με τον διαιτητή να δίνει πέναλτι και αποβολή. Τελικά όμως το VAR έδειξε ότι το φάουλ έγινε οριακά έξω από την περιοχή, με τον Σκουλά να παίρνει πίσω και την κόκκινη κάρτα, αλλά να δείχνει κίτρινη, η οποία ήταν η δεύτερη και άφησε έτσι κι αλλιώς τους φιλοξενούμενους με 10 παίκτες.

Ο ΠΑΟΚ το εκμεταλλεύτηκε και πέτυχε και τρίτο γκολ μετά από ωραία επιθετική ανάπτυξη και τελείωμα του Λάμπρου, αλλά ο Αστέρας πέτυχε στο 85′ το γκολ της τιμής με τον Μαρκ Φερνάντεθ να σκοράρει στην αντεπίθεση, πλασάροντας από κοντά τον Ζίβκοβιτς.

Το 3-1 ήταν όμως και το τελικό σκορ, με την ομάδα του Φερέιρα να προσπερνά προσωρινά τον Ολυμπιακό στην κορυφή της βαθμολογίας, περιμένοντας το αποτέλεσμα των Πειραιωτών με τον Άρη στο “Καραϊσκάκης”.

Οι συνθέσεις στο ΠΑΟΚ – Αστέρας Τρίπολης

ΠΑΟΚ: (Αμπέλ Φερέιρα): Ζίβκοβιτς, Μάτος, Ίνγκασον, Βαρέλα, Βιεϊρίνια, Αουγκούστο, Μαουρίσιο (80’ Εσίτι), Λημνιός, Μίσιτς, Πέλκας (61’ Λάμπρου), Σφιντέρσκι (69’ Άκπομ).

Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Ορτέγκα, Σουάρεθ, Ματρικάρντι, Κώτσιρας, Σίτο (59’ Ριέρα), Μπόρχα Φερνάντεθ (77’ Μπελόκ), Βαλιέντε, Μαρκ Φερνάντεθ, Λουίς Φερνάντεθ (69’ Πασαλίδης), Χαουρέγκι.

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση