Ολυμπιακός – Άρης: Από τεσσάρα σε… τεσσάρα! Πρώτοι και αήττητοι οι “ερυθρόλευκοι”

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 19 Ιανουαρίου 2020 21:44 Ολυμπιακός – Άρης: Από τεσσάρα σε… τεσσάρα! Πρώτοι και αήττητοι οι “ερυθρόλευκοι”
Ο Ολυμπιακός νίκησε τον Άρη με 4-2 στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" για την 19η αγωνιστική της Superleague και παρέμεινε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας διευρύνοντας το αήττητό του στο πρωτάθλημα, παρά τη μάχη που έδωσαν οι "κίτρινοι" για να πάρουν κάτι από ένα πολύ καλό ματς.
Άλλη μία νίκη και άλλη μία… τεσσάρα πέτυχε ο Ολυμπιακός που επικράτησε του Άρη με 4-2 στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης” και παρέμεινε πρώτος στη βαθμολογία της Superleague αλλά και αήττητος μετά από 19 αγωνιστικές. “Τρελό” ματς στο Φάληρο με τις άμυνες σε ρόλο.. κομπάρσου και τις δύο ομάδες να δημιουργούν σωρεία ευκαιριών αλλά η ποιότητα των “ερυθρόλευκων” ήταν αυτή που έκρινε τελικά το αποτέλεσμα. Στην 6η θέση με 26 βαθμούς έμεινε ο Άρης.
Το ματς

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε δυνατά την αναμέτρηση απειλώντας μόλις στο 1ο λεπτό με κοντινή κεφαλιά του Ελ Αραμπί που απομάκρυνε ο Εμάν, αλλά στη συνέχεια ο Άρης ήταν αυτός που πήρε τα ηνία του αγώνα. Οι φιλοξενούμενοι ανέβαιναν πολύ ψηλά στο γήπεδο πιέζοντας τον Ολυμπιακό και δημιουργώντας μεγάλο πρόβλημα στην κυκλοφορία της μπάλας των “ερυθρόλευκων”, ενώ ταυτόχρονα έκλεβαν μπάλες κοντά στην περιοχή του Σα. Από ένα τέτοιο κλέψιμο στο 13′ ο Ιντέγε βρήκε τον Λάρσον μέσα στην περιοχή, αλλά ο Σα βγήκε νικητής από το τετ-α-τετ με τον Σουηδό.

Οι “κίτρινοι’ συνέχισαν στο ίδιο μοτίβο και πρέσαραν ψηλά, αφήνοντας όμως ταυτόχρονα χώρο στους γηπεδούχους, οι οποίοι τους “χτύπησαν” το καμπανάκι με κεφαλιά (!) του Βαλμπουενά να περνάει λίγο άουτ στο 15ο λεπτό. Το τρίλεπτο 22′-25′ ήταν που άλλαξε την ιστορία του ματς… Πρώτα ο Γκιγέρμε, ο οποίος σκόραρε στην επιστροφή του μετά τον τραυματισμό του, άνοιξε το σκορ παίρνοντας το ριμπάουντ από απόκτουση του Εμάν σε κεφαλιά του Σεμέδο και τρία λεπτά μετά ο Ελ Αραμπί με δικιά του διπλή προσπάθεια έκανε το 2-0.

Η πλάστιγγα έδειχνε να γέρνει προς το “ερυθρόλευκο” αλλά στο 37′ ήρθε ο Ρόουζ να μειώσει σε 2-1, με καρφωτή κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι μετά από σέντρα του Ματίγια, και να δώσει άλλο ενδιαφέρον στο ματς, αλλά στο 44′ ένα απίστευτο γκολ του Ομάρ, που “κεραυνοβόλησε” τον Εμάν από τα όρια της περιοχής, με το αριστερό πόδι μάλιστα, διαμόρφωσε το 3-1, στέλνοντας τον Ολυμπιακό με προβάδισμα δύο τερμάτων στην ανάπαυλα του ημιχρόνου.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τους γηπεδούχους αποφασισμένους να πετύχουν κι άλλα γκολ, χάνοντας νωρίς νωρίς δύο ευκαιρίες με τον Ελ Αραμπί, αλλά τελικά ο Βαλμπουενά ήταν αυτός που στο 67′ κέρδισε πέναλτι (ανατράπηκε από τον Βέλεθ) και ευστόχησε υπογράφοντας το 4-1. Ο Άρης μείωσε άμεσα καθώς ο Ρόουζ πήρε το ριμπάουντ, από το σουτ του Λάρσον στο δοκάρι, και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα αλλά το τέρμα ακυρώθηκε μέσω VAR αφού ο Δεληζήσης που ήταν σε θέση οφσάιντ θεωρήθηκε ότι επηρέαζε τη φάση. Τελικά η μείωση ήρθε στο 82′ από τον Ντιγκινί που νίκησε τον Σα σε τετ-α-τετ και διαμόρφωσε το τελικό 4-2, με το ρυθμό του ματς να μην πέφτει ως το τέλος αφού και οι δύο ομάδες έψαξαν το γκολ, με τον Σουντανί όμως να χάνει τη μοναδική αξιόλογη ευκαιρία στις καθυστερήσεις.

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση