Συνάντηση των «Big4» - «Είχαμε ντέρμπι» είπε ο Αυγενάκης

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2020 20:08 Συνάντηση των «Big4» - «Είχαμε ντέρμπι» είπε ο Αυγενάκης

Ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τις 7 το απόγευμα η σύσκεψη των τεσσάρων «μεγάλων» ΠΑΕ του ελληνικού ποδοσφαίρου στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία.

Ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τις 7 το απόγευμα η σύσκεψη των τεσσάρων «μεγάλων» ΠΑΕ του ελληνικού ποδοσφαίρου στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία, την οποία συγκάλεσαν ο υπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, και ο εντεταλμένος εκπρόσωπος των FIFA/UEFA, Χέρμπερτ Χούμπελ.

Οι «Big4» παρέμειναν μέσα στην αίθουσα για σχεδόν τέσσερις ώρες αφού η σύσκεψη ξεκίνησε λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι.

Μάλιστα κανείς εκ των τριών δεν προχώρησε σε δηλώσεις, καθώς ούτε ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ούτε ο Δημήτρης Μελισσανίδης, αλλά ούτε και ο Γιάννης Αλαφούζος έμειναν για να κάνουν δηλώσεις στους εκπροσώπους του Τύπου.

Κατά την αποχώρησή του ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης είπε: «Είχαμε ντέρμπι». Και πρόσθεσε: «Για πέντε και πλέον χρόνια γινόταν συζήτηση για ένα διάλογο των παραγόντων των κορυφαίων ομάδων. Αυτή έγινε με τη συνεργασία των κεντρικών στελεχών της ΦΙΦΑ και της ΟΥΕΦΑ. Τους ευχαριστώ γι' αυτό γιατί οι Έλληνες φίλαθλοι θέλουν ένα καλύτερο ποδόσφαιρο. Είμαι σίγουρος ότι η σημερινή συνάντηση δεν έλυσε όλα τα προβλήματα, έβαλε όμως μια σειρά. Είμαι βέβαιος ότι αύριο θα επικυρωθούν όσα ειπώθηκαν σήμερα και θα πάμε παραπέρα. Η δουλειά δεν σταματά και σήμερα έγινε μια καλή αρχή».

Ο Χέρμπερτ Χούμπελ μετά το τέλος της διαδικασίας μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου και προχώρησε σε δύο ειδήσεις. Ο εντεταλμένος εκπρόσωπος των FIFA και UEFA τόνισε πως το πλάνο της FIFA είναι να υπάρξουν εκλογές το καλοκαίρι του 2020 και όχι τον Οκτώβριο, όπως ήταν προγραμματισμένες, ενώ επεσήμανε πως θα υπάρξουν περισσότεροι ξένοι διαιτητές στο πρωτάθλημα, ειδικά στα κρίσιμα παιχνίδια των πλέι οφ.

Στις δηλώσεις του ο Χούμπελ ανέφερε: «Πρώτα απ' όλα θα ήθελα να ευχαριστήσω τον υφυπουργό Αθλητισμού που έφερε και τους τέσσερις παράγοντες μαζί για συνάντηση στην Αθήνα. Η σημερινή συνάντηση πήγε πολύ καλύτερα από ότι περιμέναμε. Η συνάντηση ήταν σε καλό κλίμα γιατί μίλησαν οι παράγοντες μεταξύ τους. Ειπώθηκαν και κάποια πράγματα που είναι μιας διαφορετικής κουλτούρας. Ουσιαστικά από τη σημερινή συνάντηση: Αποφασίστηκε οι εκλογές της ΕΠΟ να γίνουν νωρίτερα, κατά πάσα πιθανότητα τον Ιούνιο του 2020. Θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν περισσότεροι ξένοι διαιτητές κυρίως στα κρίσιμα παιχνίδια των πλέι οφ. Επίσης θα συνεχιστούν οι συνομιλίες και ο διάλογος. Θα υπάρξει νέα συνάντηση με τη συνδρομή της FIFA, της UEFA και του Υφυπουργού».

Σύμφωνα με το Gazzeta.gr οι εκλογές για τη νέα διοίκηση της ΕΠΟ και τον νέο πρόεδρο θα γίνουν το ερχόμενο καλοκαίρι, πιθανότατα τον Ιούνιο ή το αργότερο τον Ιούλιο. Η πρόταση για να βρεθεί πρόσωπο κοινής αποδοχής δεν πέρασε και είναι χαρακτηριστική η ατάκα του Δημήτρη Μελισσανίδη προς τους εκπροσώπους της FIFA και της UEFA “Εσείς πως βγάζετε πρόεδρο; Με εκλογές δεν το κάνετε και μέσα από τις διαδικασίες του καταστατικού; Ετσι θα το κάνουμε και εμείς στην ΕΠΟ...”, κάτι που στο τέλος της συνάντησης τους βρήκε σύμφωνους όλους.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης μάλιστα ζητούσε αν αυτό είναι δυνατόν να γίνει ακόμη συντομότερα, αφού ήταν αρκετά απαξιωτικός με τον πρόεδρο της ΕΠΟ Βαγγέλη Γραμμένο, για τον οποίο σε κάποια αποστροφή του λόγου του είπε “Τι είναι αυτά που λες, δεν υπάρχουν αυτά που λες, θα πας φυλακή για αυτά που έχεις κάνει...”. Η πλευρά του Ολυμπιακού επέμεινε για νέο αρχιδιαιτητή και φαίνεται ότι θα υπάρξει τέτοιος και θα είναι ξένος και πάλι, αφού ούτε σε αυτή την περίπτωση προέκυψε περίπτωση προσώπου κοινής αποδοχής.

Ενταση υπήρξε σε μία δύο περιπτώσεις και ανάμεσα στον Βαγγέλη Μαρινάκη και τον Ιβάν Σαββίδη, χωρίς όμως να ξεφύγει η κατάσταση.

Η είσοδος του Βαγγέλη Μαρινάκη με τον Δημήτρη Μελοσσανίδη να κοιτάζει αλλού

 

Προεδρεύων και συντονιστής στην σύσκεψη ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης

Ο ισχυρός άνδρας της ΑΕΚ Δημήτρης Μελισσανίδης

Ο πρόεδρος του ΠΑΟ Γιάννης Αλαφούζος μαζί με τον υφυπουργό Αθλητισμού. Διακρίνεται και ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού.

 

Ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης καθώς μπαίνει στην αίθουσα της σύσκεψης

 

 

Λίγο μετά τις 14:00 κατέφθασαν -κατά σειρά- στο ξενοδοχείο ο πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Βαγγέλης Γραμμένος, ο Λευτέρης Αυγενάκης και ο πρόεδρος της Super League, Μηνάς Λυσάνδρου. Στις 14:50 κατέφθασε ο «ισχυρός άνδρας» της ΠΑΕ ΑΕΚ, Δημήτρης Μελισσανίδης, στις 15:00 ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, και αμέσως μετά ο επικεφαλής της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Γιάννης Αλαφούζος. Περίπου στις 15:05 προσήλθε ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης, ο οποίος βρισκόταν από νωρίς το μεσημέρι στο ξενοδοχείο, αλλά αποχώρησε ενδιάμεσα για κάποια υποχρέωση.

 

 

 

Φωτογραφίες: eurokinissi, INTIMENEWS

Προσαρμοσμένη αναζήτηση