Έγραψε... ασημένια Ιστορία ο Ντανατσίδης στο Τελ Αβίβ

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2020 19:39 Έγραψε... ασημένια Ιστορία ο Ντανατσίδης στο Τελ Αβίβ

Τη μεγαλύτερη διάκρισή του σε Γκραν Πρι της IJF, σημείωσε στο Ισραήλ ο Αλέξης Ντανατσίδης.

Τη μεγαλύτερη διάκρισή του σε Γκραν Πρι της IJF, σημείωσε στο Ισραήλ ο Αλέξης Ντανατσίδης. Πριν ακόμη συμπληρωθεί ο πρώτος μήνας του 2020, κι ενώ απομένουν άλλοι τέσσερις για να πέσει η... καρό σημαία στην Ολυμπιακή κατάταξη που δίνει προκρίσεις για το «Τόκιο 2020», ο 26χρονος Έλληνας τζουντόκα, κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στην κατηγορία των -81 κιλών στο Γκραν Πρι που διεξήχθη στο Τελ Αβίβ. 

Το Νο-13 της κατάταξης, που μετρούσε δύο χάλκινα μετάλλια έως τώρα στη διοργάνωση, χρειάστηκε να ξεπεράσει το εμπόδιο τριών μεταλλιούχων σε Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ανδρών, για να μπορέσει να βρεθεί στο πόντιουμ των νικητών, κάνοντας το ιδανικό ξεκίνημα σε μια χρονιά όπου η παραμικρή λεπτομέρεια μπορεί να προσφέρει ή να στερήσει την πρόκρισή για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, από κάποιον αθλητή ή αθλήτρια...

Η καλή μέρα για τον Ντανατσίδη φάνηκε από τον εναρκτήριο αγώνα του στην κατηγορία των -81 κιλών. Νίκησε σε λιγότερο από 2.5 λεπτά τον Κροάτη Ντρουζέτα (3ος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθημα της Βαρσοβίας) και τον Ιάπωνα Μαρουγιάμα. Προκρίθηκε στα ημιτελικά χάρη στο Waza-ari απέναντι στον Γεωργιανό «χάλκινο» παγκόσμιο πρωταθλητή του 2019 και πρωταθλητή Ευρώπης το 2018, Λούκα Μαϊσουράντζε, ενώ εξασφάλισε το «εισιτήριο» για τον τελικό μετά τη νίκη με Waza-ari επί του Γερμανού «ασημένιου» πρωταθλητή Ευρώπης το 2017, Ντομινίκ Ρέσελ. Στον τελικό, απέναντι στον Ρώσο δις «χάλκινο» πρωταθλητή Ευρώπης, Ασλάν Λαπινάγκοφ, πάλεψε για την πρωτιά, την οποία όμως έχασε 44 δευτερόλεπτα μετά την έναρξη του Golden Score.

Ο Ντανατσίδης μέχρι και πριν από τη διοργάνωση του Ισραήλ, είχε κατακτήσει δύο χάλκινα μετάλλια σε Γκραν Πρι και συγκεκριμένα το 2019 στο Μαρακές και το 2018 στην Τασκένδη. Ο τζουντόκα του ΠΑΟΚ στις αρχές του επόμενου μήνα (8/2) θα συμμετέχει στο Paris Grand Slam, ενώ στις 21 του ίδιου μήνα θα λάβει μέρος στο Dusseldorf Grand Slam.

πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση