Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κόμπι Μπράιντ: Η πορεία ενός παγκόσμιου “θρύλου”! (pics, videos)

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 26 Ιανουαρίου 2020 22:42 Κόμπι Μπράιντ: Η πορεία ενός παγκόσμιου “θρύλου”! (pics, videos)

Ο Κόμπε Μπράιαντ, ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες στην ιστορίας του μπάσκετ, βρήκε τραγικό θάνατο στις 26/1 καθώς επενέβαινε σε ελικόπτερο που συνετρίβη σε λόφο στο Λος Άντζελες. Ο "Black Mamba" ήταν μόλις 41 ετών και η ξαφνική απώλειά του σκόρπισε τη θλίψη στον κόσμο του αθλητισμού και στους αγαπημένους του.

Η είδηση του θανάτου του Κόμπε Μπράιαντ “έσκασε” σαν… βόμβα το βράδυ της Κυριακής (26/1). Ο “θρυλικός” παλαίμαχος σούπερ σταρ του NBΑ βρήκε “τραγικό” θάνατο όταν το ελικόπτερο στο οποίο επενέβαινε, συνετρίβη στο λόφο Calabasas στο Λος Άντζελες.

Ο Μπράιντ ήταν γεννημένος στις 23 Αυγούστου 1978 στη Φιλαδέλφεια της Πενσυλβάνια στις ΗΠΑ. Εισήλθε στο ΝΒΑ απευθείας από το Λύκειο και επιλέχθηκε στο νούμερο 13 του draft το 1996 από τους Σάρλοτ Χόρνετς. Μετά από ανταλλαγή κατέληξε στους Λος Άντζελες Λέικερς όπου αγωνίστηκε και τα20 χρόνια στα οποία έπαιξε μπάσκετ.  Αγωνιζόταν ως σούτινγκ γκαρντ αρχικά με το νούμερο 8 και αργότερα με το νούμερο 24 στη φανέλα (και οι δύο αριθμοί έχουν αποσυρθεί προς τιμήν του το 2017 από το franchise των Λέικερς).

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του ο Μπράιαντ κατέκτησε 5 πρωταθλήματα και έχει επιλεχθεί 16 φορές για το All Star Game, ενώ άλλες 12 φορές ψηφίστηκε στην καλύτερη αμυντική πεντάδα της Λίγκας. Έχει αναδειχθεί πρώτος σκόρερ της αγωνιστικής περιόδου δύο φορές (το 2005-06 και 2006-07) και είναι τρίτος σκόρερ της στην ιστορία του NBA αφού προσπέρασε τον Μάικλ Τζόρνταν τον Δεκέμβριο του 2014.

Επίσης έχει 4 βραβεία MVP (πολυτιμότερου παίκτη) του All-Star Game, ισοφαρίζοντας έτσι το ρεκόρ με τα περισσότερα στην ιστορία του NBA. Δύο μεγάλα αθλητικά κανάλια στην Αμερική, το Sporting News και το TNT ονόμασαν τον Μπράιαντ τον καλύτερο παίκτη της δεκαετίας του 2000.  Έλαβε το Βραβείο Πολυτιμότερου Παίκτη (MVP) κατά την αγωνιστική περίοδο 2007–2008, αφού οδήγησε την ομάδα του στους τελικούς της διοργάνωσης. Είναι ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία των Λος Άντζελες Λέικερς και ο πρώτος παίκτης στο NBA που έχει 30000+ πόντους και 6000+ ασίστ.

Έχει ρεκόρ καριέρας 81 πόντους που σημείωσε τον Ιανουάριο του 2006 κόντρα στους Τορόντο Ράπτορς, ενώ το 2016 στο τελευταίο του παιχνίδι σε ηλικία 38 ετών και 234 ημερών σημείωσε 60 πόντους, απόδοση που αποτελεί ρεκόρ πόντων σε τελευταίο αγώνα καριέρας στο ΝΒΑ. Με αυτό επίσης έγινε ο γηραιότερος παίχτης που κατάφερε να πετύχει 60 πόντους. Ο “Black Mamba”, όπως τον αποκαλούσαν, είχε φυσικά κομβικό ρόλο και στις επιτυχίες της εθνικής ομάδας των ΗΠΑ, αφού το 2008 και το 2012 κατέκτησε χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου.

O Kόμπε ήταν παντρεμένος, από το 2001, με την Βανέσα Λέιν, με την οποία είχε αποκτήσει δύο παιδιά. Το 2003 κατηγορήθηκε για σεξουαλική επίθεση από την υπάλληλο ενός ξενοδοχείου στο Κολοράντο. Αν και παραδέχτηκε πως συνευρέθηκε μαζί της αρνήθηκε πως επρόκειτο για επίθεση. Το Σεπτέμβριο του 2004, οι κατηγορίες εις βάρος του αποσύρθηκαν καθώς η υπάλληλος αρνήθηκε να καταθέσει και η υπόθεση έληξε εκεί.