Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κόμπι Μπράιαντ: Η τεράστια περιουσία του θρύλου του μπάσκετ

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2020 13:08 Κόμπι Μπράιαντ: Η τεράστια περιουσία του θρύλου του μπάσκετ

Με το όνομά του δημιούργησε μια από τις μεγαλύτερες περιουσίες που έχουν αθλητές παγκοσμίως.

Ο Κόμπι Μπράιαντ από σήμερα είναι ένα όνομα που δε θα ξεχάσει κανένας, αφού ο κορυφαίος αθλητής με τον πρόωρο θάνατό του που συγκλόνισε εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον πλανήτη και την αθλητική κοινότητα αφήνει πίσω του μια σπουδαία κληρονομιά στο άθλημα. Ο 41χρονος πρώην παίκτης των Λέικερς και κορυφαίος αθλητής του ΝΒΑ αφήνει πίσω του μια κολοσσιαία περιουσία, μια αυτοκρατορία που έχτισε στα χρόνια της αθλητικής του δραστηριότητας. 

Οι επιχειρήσεις που συνδέονται άμεσα ή έμμεσα με τον ίδιο ή το όνομά του αποφέρουν δισεκατομμύρια δολάρια και έσοδα από κάθε γωνιά της γης.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kobe Bryant (@kobebryant) on

 

Ο  “Black Mamba” όπως τον αποκαλούσαν τα εκατομμύρια των θαυμαστών του ήταν το  brand name πολλών επιχειρήσεων, με τις οποίες είχε προσωπική ενασχόληση. Ο ίδιος ήταν πολύ δραστήριος επιχειρηματικά, δημιουργώντας μία αυτοκρατορία με πλειάδα προϊόντων και υπηρεσιών. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kobe Bryant (@kobebryant) on

ΜΜΕ, επενδύσεις και αθλητική ακαδημία

Το 2013 ο Μπράιαντ ίδρυσε την εταιρεία επιχειρηματικών κεφαλαίων Bryant Stibel μαζί με τον ιδρυτή του Web.com, Jeff Stibel. Η εταιρεία διαθέτει σήμερα περιουσιακά στοιχεία άνω των 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, με επενδύσεις σε δεκάδες εταιρείες τεχνολογίας, μέσων ενημέρωσης και δεδομένων.

Παράλληλα ο ίδιος ο Κόμπι είχε προσωπικές επενδύσεις εκατομμυρίων ευρώ στο λανσάρισμα ενός αθλητικούς ενεργειακού ποτού με την επωνυμία, Body Armor.

Το 2016, ο Μπράιαντ ίδρυσε επίσης το Granity Studios, μια εταιρεία μέσων ενημέρωσης που επικεντρώνεται στη δημιουργική αφήγηση γύρω από τον αθλητισμό. Μέσα από αυτή την εταιρεία, έγραψε και διηγήθηκε και την βραβευμένη με Όσκαρ ταινία μικρού μήκους το 2018.

Ο θρύλος του NBA έχει δημιουργήσει και τη δική του τεράστια αθλητική ακαδημία με το όνομα Mamba Academy, στην οποία και κατευθυνόταν με τη μοιραία πτήση του ελικοπτέρου. Μέσω αυτής ξεκίνησε ένα πρωτάθλημα μπάσκετ για τους νέους που ονομάζεται Mamba League με στόχο να δώσει σε εκατοντάδες παιδιά δωρεάν πρόσβαση στο άθλημα.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kobe Bryant (@kobebryant) on

 

Το 2003, ο σούπερ σταρ των Λέικερς υπέγραψε για πρώτη φορά συμφωνία και με τη διάσημη αθλητική εταιρεία Nike, βοηθώντας την να εδραιώσει τη θέση της στον κόσμο του μπάσκετ.

Τέλος, ο “Black Mamba” είχε επίσης εμπορικές συνεργασίες με μια σειρά άλλων κορυφαίων εμπορικών σημάτων καθ ‘όλη τη διάρκεια της καριέρας του, συμπεριλαμβανομένων των McDonald’s (MCD), της Sprite, της Nintendo (NTDOF) και της Turkish Airlines.

πηγή: thetoc.gr