Australian Open: "Βασίλισσα" η Κένιν! Πρώτο Γκραν Σλαμ στα 21 της χρόνια

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 01 Φεβρουαρίου 2020 13:14 Australian Open: "Βασίλισσα" η Κένιν! Πρώτο Γκραν Σλαμ στα 21 της χρόνια

Η Σοφία Κένιν είναι η νέα "Βασίλισσα" του τένις γυναικών μόλις στα 21 της χρόνια, καθώς στον πρώτο τελικό Γκραν Σλαμ της καριέρας της κατάφερε να κατακτήσει και τον τίτλο, επικρατώντας με 2-1 σετ της Μουγκουρούθα στο Australian Open.

Ο τελικός των δύο… εκπλήξεων του Australian Open έβγαλε νικήτρια την 21χρονη Αμερικανίδα Σοφία Κένιν, η οποία και πανηγύρισε τη νίκη με ανατροπή (4-6, 6-2, 6-2) κόντρα στην Γκαρμπίνε Μουγκουρούθα.

Η Αμερικανίδα αθλήτρια έχασε το πρώτο σετ με 6-4, αλλά στη συνέχεια έκανε… περίπατο, καθώς ήταν φανταστική στο δεύτερο σετ, ενώ στο τρίτο κατάφερε να “σβήσει” τριπλό μπρέικ πόιντ της Ισπανίδας στο 5ο γκέιμ για να “καθαρίσει” και αυτό με 6-2 και να κατακτήσει τον τίτλο στη Μελβούρνη.

Αυτός ήταν και ο πρώτος τίτλος της σε Γκραν Σλαμ, όπου δεν είχε αγωνιστεί καν σε τελικό, ενώ το γεγονός πως τον κατέκτησε μόλις στα 21 της χρόνια, την βάζει δίπλα σε ονόματα θρύλους του τένις γυναικών, όπως η Σερένα Γουίλιαμς και η Ναβρατίλοβα.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση