Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ιτούδης: Τεράστιο παράδειγμα ο Ολυμπιακός - Αναλαμβάνω την ευθύνη για την ήττα

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 07 Φεβρουαρίου 2020 09:42 Ιτούδης: Τεράστιο παράδειγμα ο Ολυμπιακός - Αναλαμβάνω την ευθύνη για την ήττα

Πολλά παράπονα από τους παίκτες του είχε ο Δημήτρης Ιτούδης μετά την ήττα της ΤΣΣΚΑ Μόσχας από τον Ολυμπιακό, ενώ δεν δέχθηκε το γεγονός πως η ομάδα του έχει αποκτήσει σύμπλεγμα κατωτερότητας απέναντι στον συγκεκριμένο αντίπαλο.

«Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό, ήταν καλύτερος και αξίζουν συγχαρητήρια γιατί πάλεψαν και πίστεψαν περισσότερο. Εμείς ξέραμε πως ο Ολυμπιακός θα έχει απουσίες, αλλά πολλές φορές στον αθλητισμό το λίγο είναι πολύ. Εμείς δεν καταφέραμε να αλλάξουμε το τσιπ. Αναλαμβάνω την ευθύνη. Δεν υπάρχει δικαιολογία, πρέπει να βουλώσουμε το στόμα μας, να βάλουμε τον κώλο μας κάτω και να δουλέψουμε.

Στη δική μας ομάδα έχουμε πολλά πρόσωπα που έχουν φέρει πολλές χαρές, όχι μόνο με τίτλους, αλλά και με την απόδοσή τους. Σήμερα είχαμε ίσως τον μικρότερο δείκτη αξιολόγησης κι αυτό με λυπεί. Μπορούμε να το αλλάξουμε; Σαφώς. Έχουμε αυτή την πρόθεση και θα το κάνουμε », δήλωσε αρχικά ο προπονητής της πρωταθλήτριας Ευρώπης, για να συμπληρώσει:

Σε ερώτηση αν η ΤΣΣΚΑ Μόσχας έχει σύμπλεγμα κατωτερότητας απέναντι στον Ολυμπιακό απάντησε: «Μπορείτε να το πάρετε όπως θέλετε. Ο Ολυμπιακός σήμερα είχε θέληση, προσήλωση, ήταν καλύτερος στις μάχες. Αν θέλετε να φτιάχνετε ιστορίες, θα τις φτιάξετε. Είναι στο χέρι σας. Είχαμε κακές εμπειρίες και άλλες χρονιές με ομάδες με απουσίες, τη Ζενίτ, τη Λοκομοτίβ Κουμπάν. Έχουμε κι εμείς απουσίες, μην το ξεχνάμε.

Δεν μου αρέσει να λέω δικαιολογίες. Δώσαμε τις μάχες μας και αυτό με θλίβει. Όλα είναι δύσκολα. Τι υπάρχει εύκολο στη ζωή; Ο Ολυμπιακός βγήκε με απουσίες, με τους μικρούς και πάλεψε. Τεράστιο παράδειγμα! Στο τρίτο δεκάλεπτο εμείς πάθαμε μπλακ άουτ, επιθετικά και αμυντικά. Έχουμε πολλές αλλαγές, αλλά είμαστε πρωταθλητές Ευρώπης. Δώσαμε αρκετές μάχες, είχαμε μια μεγάλη απώλεια (σ.σ. Κλάιμπερν), αλλά το παλέψαμε. Στο ματς με τη Χίμκι παλέψαμε περισσότερο από τον αντίπαλο. Σήμερα δεν δώσαμε μάχες, το λέω ξεκάθαρα. Ο Ολυμπιακός έδωσε τίμιες μάχες και είναι ένα τεράστιο παράδειγμα για όλους. Έχει συμβεί και σε μας να είμαστε λιγότεροι και να συσπειρωνόμαστε».

Πηγή: filathlos.gr