Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γ. Δώνης: «Λέω για Ευρώπη και... χαμογελάω»

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου 2020 20:28 Γ. Δώνης: «Λέω για Ευρώπη και... χαμογελάω»

Ο 50χρονος τεχνικός γνωρίζει πως ο σύλλογος προσπαθεί να πετύχει την αναστολή της ευρώ-ποινής του Παναθηναϊκού, μετά από δύο χρόνια απουσίας του από την Ευρώπη.

Ένας από τους μεγάλους στόχους που έθεσε ο Γιώργος Δώνης, όταν ανέλαβε το καλοκαίρι του 2018 τις προπονητικές τύχες του Παναθηναϊκού, ήταν να οδηγήσει μετά από λίγα χρόνια και πάλι τους «πράσινους» στα Κύπελλα Ευρώπης, εκεί που έγραψε κι ο ίδιος μεγάλη ιστορία ως παίκτης του «τριφυλλιού» τη δεκαετία του ’90.

Ο 50χρονος τεχνικός γνωρίζει πως ο σύλλογος προσπαθεί να πετύχει την αναστολή της ευρώ-ποινής του Παναθηναϊκού, μετά από δύο χρόνια απουσίας του από την Ευρώπη, και σε δηλώσεις του στη NOVA, δεν έκρυψε τη... λαχτάρα του να επανέλθουν οι «πράσινοι» στις ευρωπαϊκές βραδιές, αν και την ίδια ώρα προσπάθησε να κρατήσει χαμηλά τη... μπάλα.

«Άσχετα με την τιμωρία, αυτό δεν σημαίνει πως δεν υπάρχει στόχος. Υπάρχουν επιμέρους στόχοι, πολύ μεγάλοι. Δεν είναι δική μας δουλειά να σχολιάζουμε το θέμα της τιμωρίας, αυτά αφορούν δικηγόρους. Αυτό που λέμε στο ποδοσφαιρικό τμήμα, είναι "μακάρι να γίνει". Θα είναι πολύ μεγαλύτερο το ενδιαφέρον από το να προσπαθήσουμε να τελειώσουμε τρίτοι ή τέταρτοι. Είναι αλλιώς να κάνεις προγραμματισμό για να μπεις στους ομίλους. Το λέω και... χαμογελάω. Δεν νομίζω πως έχει ξαναγίνει (σ.σ. άρση ποινών από την UEFA), αλλά μακάρι να γίνει. Δεν θέλω να το σκέφτομαι, γιατί μετά θα απογοητευθούμε περισσότερο αν δεν γίνει», τόνισε αρχικά ο προπονητής του Παναθηναϊκού και πρόσθεσε για το πώς αντιμετώπισε συνολικά ο οργανισμός του «τριφυλλιού» τον αποκλεισμό από τον ΠΑΟΚ στο Κύπελλο:

«Το ποδόσφαιρο δεν είναι όπως τις παλιές εποχές. Υπάρχει διαφορετική νοοτροπία στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. Ακόμα κι αν υπάρχει σκληρό αποτέλεσμα, πρέπει να σκέφτεσαι την επόμενη μέρα. Έχουμε άλλα δεκατρία ματς και πρέπει να είμαστε ανταγωνιστικοί, ώστε να πάρουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε».

πηγή: thetoc.gr