Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νίκη στη Θεσσαλονίκη για την ΑΕΚ, 1-0 τον Άρη

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 16 Φεβρουαρίου 2020 21:31 Νίκη στη Θεσσαλονίκη για την ΑΕΚ, 1-0 τον Άρη
Σκόρερ ο Αλμπάνης για την Ένωση

Συνεχίζεται η ανοδική πορεία των κιτρινόμαυρων με τον Μάσιμο Καρέρα στον πάγκο τους.

Πριν μία εβδομάδα η ΑΕΚ υποδέχθηκε τον Παναθηναϊκό, έβαλε ένα γκολ νωρίς και στη συνέχεια αμύνθηκε σωστά και κράτησε το 1-0. Τώρα παρατάχθηκε στο Κλεάνθης Βικελίδης για να αντιμετωπίσει τον Άρη, έβαλε ένα γκολ νωρίς και στη συνέχεια -σωστά μαντέψατε- αμύνθηκε σωστά και κράτησε το 1-0. Και κάπως έτσι, πήρε την 4η νίκη (και μία ισοπαλία) στις τελευταίες πέντε αγωνιστικές, τονώνοντας συνεχώς την αυτοπεποίθηση της ενόψει πλέι οφ και φυσικά κυπέλλου.

Καλύτερο ξεκίνημα δε θα μπορούσε να έχει ο αγώνας για τον Μάσιμο Καρέρα, αφού μόλις στο 5ο λεπτό η ΑΕΚ άνοιξε το σκορ με τον Αλμπάνη μετά την ωραία κάθετη πάσα του Κρίστιτσιτς (0-1). Έτσι, έχοντας το προβάδισμα από νωρίς, ο Ιταλός τεχνικός μπορούσε να διαχειριστεί το ματς όπως ήθελε.

Και ακριβώς αυτό έκανε... Η Ένωση, όπως ήταν μάλλον αναμενόμενο, έδωσε μπάλα και γήπεδο στον Άρη, ο οποίος άγγιξε την ισοφάριση στο 12' με την κεφαλιά του Δεληζήση που έφυγε λίγο άουτ. Ήταν μια πραγματικά μεγάλη ευκαιρία για τους Θεσσαλονικείς, αλλά ήταν παράλληλα και η μοναδική του πρώτου μέρους.

Η ΑΕΚ ήταν σοβαρή ανασταλτικά και δεν επέτρεψε στους γηπεδούχους να γίνουν απειλητικοί, επιχειρώντας κυρίως να το πετύχουν αυτό, χωρίς αποτέλεσμα, μέσα από τις στημένες φάσεις.

Το καλό για την Ένωση και το κακό για τον Άρη, ήταν ότι το ματς συνεχίστηκε στο ίδιο μοτίβο και στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Καρέρα δεν ήταν ικανοποιημένος από το γεγονός ότι οι παίκτες του έχαναν γρήγορα ή εύκολα την μπάλα, αλλά ήταν ικανοποιημένος από την ανασταλτική συμπεριφορά τους, αφού είχαν κλείσει κάθε διάδρομο για τους γηπεδούχους.

Έτσι, οι Θεσσαλονικείς επέμεναν να προσπαθούν κυρίως μέσω των στημένων φάσεων, με αποτέλεσμα η άμυνα των φιλοξενούμενων να καθαρίζει εύκολα.

Άρης: Κουέστα, Ρόουζ, Βέλεθ, Δεληζήσης, Κόρχουτ (85' Ντιγκινί), Σάσα, Ματίγια, Φετφατζίδης, Γκάμα, Λάρσον (79' Μαντσίνι), Ιντέγε (38' Ντουρμισάι).

ΑΕΚ: Μπάρκας, Χουλτ, Σβάρνας, Βράνιες, Μπακάκης, Σιμάνσκι, Κρίστιτσιτς, Αλμπάνης (70' Μάνταλος), Κλωναρίδης (53' Αραούχο), Βέρντε (78' Οικονόμου), Λιβάια.

πηγή: newsbeast.gr