Πετρούνιας: Για το πρώτο βήμα στη Μελβούρνη

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2020 09:36 Πετρούνιας: Για το πρώτο βήμα στη Μελβούρνη

Μεγάλος στόχος του το χρυσό μετάλλιο το Σάββατο.

Στη μάχη του προκριματικού του Παγκοσμίου Κυπέλλου γυμναστικής της Μελβούρνης θα εισέλθει το πρωί (09:00-12:00, Cosmote Sport) ο Λευτέρης Πετρούνιας. 

Ο Έλληνας Ολυμπιονίκης των κρίκων που κυνηγάει το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο θα ξεκινήσει την προσπάθεια του στην Αυστραλία με στόχο να είναι στους 8 που θα προκριθούν στον τελικό του Σαββάτου.

Ο Πετρούνιας είναι σε πολύ καλή κατάσταση και είναι έτοιμος για μια ακόμη μάχη. Σ' αυτή δεν θα έχει απέναντι του έναν πολύ σημαντικό αντίπαλο, τον Κινέζο Λιου Γιανγκ, ο οποίος λόγω του κορωνοϊού δεν ταξίδεψε στην Αυστραλία αφού οι Κινέζοι αποκλείστηκαν από τον αγώνα!

Μεγάλος στόχος του Πετρούνια είναι το χρυσό μετάλλιο το Σάββατο αφού ο μεγάλος αντίπαλος του έχει ήδη προβάδισμα. Ο Κινέζος μετράει ήδη 3 νίκες το 2020 στη σειρά των Παγκοσμίων Κυπέλλων.

Για να τον υποσκελίσει, ο Έλληνας πρωταθλητής θα κληθεί να κερδίσει το χρυσό μετάλλιο τόσο στη Μελβούρνη όσο και στους δύο τελευταίους αγώνες (στο Μπακού στις 12-15 Μαρτίου και στην Ντόχα στις 18-21 Μαρτίου) και μάλιστα με αρκετά υψηλές βαθμολογίες, έτσι ώστε να φτάσει επίσης τις τρεις νίκες και να υπερισχύσει στην τελική ισοβαθμία.

Ακόμα όμως και εάν δεν πετύχει το ιδανικό «3 στα 3», ο Πετρούνιας θα κυνηγήσει τουλάχιστον τη 2η θέση στην τελική παγκόσμια κατάταξη, που υπό προϋποθέσεις μπορεί επίσης να τον στείλει στους Ολυμπιακούς Αγώνες ως επιλαχόντα.

Πηγή: gazzetta.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση