«Φρένο» στον Βενγκέρ για την αλλαγή του οφσάιντ

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2020 18:34 «Φρένο» στον Βενγκέρ για την αλλαγή του οφσάιντ

Ο πρόεδρος της επιτροπής της FIFA που αποφασίζει για τους κανονισμούς «άδειασε» τον Αρσέν Βενγκέρ, αναφορικά με την αλλαγή στον κανονισμό του οφσάιντ.

Όνειρο ήταν και πάει, τουλάχιστον προς το παρόν. Ο Αρσέν Βενγκέρ, ως μέλος της FIFA πλέον, ήταν έτοιμος να εισηγηθεί μια καινοτόμα αλλαγή για το οφσάιντ, η οποία μάλιστα θα εφαρμόζονταν στην τελική φάση του Euro2020, ώστε να μειωθεί και η γκρίνια για το VAR.

Ο καθ' ύλην αρμόδιος για τους κανονισμούς, ο πρόεδρος της International Football Association Board (IFAB), Λούκας Μπρουντ, ξεκαθάρισε ότι η μεγάλη αλλαγή που προτείνει ο προπονητής – θρύλος της Άρσεναλ δεν αποτελεί επιλογή και πως ο κανονισμός θα παραμείνει ως έχει και στο μεγάλο καλοκαιρινό ραντεβού του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

«Δεν έχει κατατεθεί προς έγκριση, ώστε να μπει στους κανονισμούς» επισήμανε στο ESPN ο επικεφαλής της επιτροπής της FIFA που αποφασίζει για τις αλλαγές στους κανονισμούς. «Δεν κρίνω την πρόταση, ίσως να είναι καλή, αλλά δεν έχει τεθεί προς έγκριση ή ψηφοφορία ως συγκεκριμένη πρόταση, είναι αδύνατο» πρόσθεσε.

«Ο Αρσέν Βενγκέρ είναι ένας αναγνωρισμένος και έμπειρος ειδικός του ποδοσφαίρου, γι' αυτό και σαφώς θα καλωσορίσουμε τις ιδέες του. Αλλά δεν έχουμε συζητήσει ακόμα και δεν μπορούμε απλά να εγκρίνουμε οτιδήποτε, αν δεν έχει συζητηθεί σε κανένα επίπεδο μέχρι τώρα» επισήμανε ο Μπρουντ.

Ο τωρινός κανονισμός του οφσάιντ προβλέπει ότι ένας παίκτης είναι σε αντικανονική θέση εφόσον είναι εκτεθειμένο (μπροστά από τον τελευταίο αμυντικό δηλαδή) οποιοδήποτε μέρος του κεφαλιού, του σώματος ή των ποδιών.

Ο Βενγκέρ, από την άλλη, πρότεινε (προφανώς μόνο σε συνεντεύξεις και όχι στα αρμόδια όργανα) ότι, αν έστω κι ένα σημείο το οποίο μπορεί να βοηθήσει σε γκολ, του σώματος του επιτιθέμενου, βρίσκεται στην ίδια ευθεία ή πίσω από τον τελευταίο αμυντικό, τότε δεν θα υπάρχει οφσάιντ.

πηγή: gazzetta.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση