Ο Λακαζέτ “πάγωσε” τον Ολυμπιακό! Ψάχνουν… θαύμα οι “ερυθρόλευκοι” (ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου 2020 00:07 Ο Λακαζέτ “πάγωσε” τον Ολυμπιακό! Ψάχνουν… θαύμα οι “ερυθρόλευκοι” (ΒΙΝΤΕΟ)

Πολύ δύσκολη αποστολή έχει πλέον ο Ολυμπιακός. Οι “ερυθρόλευκοι” ηττήθηκαν μέσα στο “Γ. Καραϊσκάκης” με 1-0 από την Άρσεναλ και θα ψάξουν μια μεγάλη ανατροπή την ερχόμενη εβδομάδα στη ρεβάνς του Λονδίνου. Ο Λακαζέτ το “χρυσό” γκολ. Δεν παίζει στον επαναληπτικό ο… κιτρινισμένος Σεμέδο.

Ο Ολυμπιακός… κοίταξε στα μάτια την Άρσεναλ, αλλά η ποιότητα των Λονδρέζων υπερίσχυσε και το γκολ του Λακαζέτ (1-0) “ψαλίδισε” τις ερυθρόλευκες ελπίδες πρόκρισης στους “16” του Europa League.

Δείτε τα highlights του αγώνα:

Ο Ολυμπιακός αγωνίστηκε με τρομερό θράσος στο πρώτο μισό του πρώτου ημιχρόνου, με τον Μαρτίνς να δίνει μια αμυντική ισορροπία στους “ερυθρόλευκους” με τη χρήση των Καμαρά, Γκιγέρμε και Μπουχαλάκη στο χώρο του κέντρου. Η Άρσεναλ όμως είχε την ποιότητα να το… ισορροπήσει στη συνέχεια και να πάει εύκολα στο ημίχρονο, κρατώντας το “μηδέν”. Οι “ερυθρόλευκοι” δυσκολεύτηκαν πολύ στο να περιορίσουν τον Ομπαμεγιάνγκ.

Οι “ερυθρόλευκοι” έγιναν πιο πιεστικοί στην επανάληψη, πλησίασαν αρκετές φορές την εστία του Λένο, αλλά οι Λονδρέζοι τους… χτύπησαν στο 81′ με το γκολ του Λακαζέτ, φεύγοντας από το Φάληρο με το “διπλό”.

Να σημειωθεί ότι ο Ολυμπιακός θα αγωνιστεί στο “Εμιρέιτς” χωρίς τον Ρούμπεν Σεμέδο, καθώς ο Πορτογάλος αμυντικός συμπλήρωσε κάρτες. Η ομάδα του Λονδίνου είχε δοκάρι στο 86΄, σε κεφαλιά του Παπασταθόπουλου. Οι φίλοι των Πειραιωτών ζήτησαν -μετά το σφύριγμα της λήξης- από τους παίκτες της ομάδας τη νίκη στην έδρα του ΠΑΟΚ!

Ο Ολυμπιακός είχε ένα εντυπωσιακό ξεκίνημα, πιέζοντας πολύ ψηλά και αποτελεσματικά και έχοντας την πρώτη του μεγάλη στιγμή στο 3′, με το σουτ του Βαλμπουενά (έδιωξε με δυσκολία ο Λένο). Η Άρσεναλ βρέθηκε από πολύ νωρίς σε θέση άμυνας, αλλά μπροστά μπορούσε να δημιουργήσει “φαρμακερές” αντεπιθέσεις. Στο 8′ οι Λονδρέζοι βγήκαν… σφαίρα στην κόντρα με τον Ομπαμεγιάνγκ, που έβγαλε την μπαλιά, αλλά οι Λακαζέτ και Μαρτινέλι δεν μπόρεσαν να κάνουν την προβολή μέσα από τη μικρή περιοχή.

Παρά το γεγονός πως ο Ολυμπιακός συνέχισε να ελέγχει το ματς, η Άρσεναλ έχασε μοναδική ευκαιρία να ανίξει το σκορ στο 20′. Ο Μαρτινέλι γύρισε επικίνδυνα στη μικρή περιοχή και ο Λακαζέτ αστόχησε από εξαιρετική θέση! Οι “κανονιέρηδες” έδειξαν ένα πιο ανταγωνιστικό πρόσωπο μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους -αν και στο 26′ κινδύνεψαν να δεχθούν αυτογκόλ από τον Νταβίντ Λουίς- πήραν τα ηνία του ματς, αλλά δεν κατάφεραν να φτιάξουν κάποια μεγάλη φάση στα καρέ του Σα.

Ο Ολυμπιακός μετέφερε το παιχνίδι προς τα καρέ του Λένο με την έναρξη της επανάληψης, αλλά η Άρσεναλ είχε την απαραίτητη ψυχραιμία και δεν απειλήθηκε. Έτσι, βλέποντας την ομάδα του να μην μπορεί να γίνει απειλητική και να δημιουργήσει φάση, ο Πέδρο Μαρτίνς πέρασε στο 65′ τον Φορτούνη στο ματς. Λίγο αργότερα έριξε και τον Λοβέρα.

Το παιχνίδι “άνοιξε” αρκετά και απέκτησε πολύ καλό ρυθμό. Ο Ολυμπιακός κατάφερε να “κατασκηνώσει” στην περιοχή της Άρσεναλ, έχοντας αρκετές στατικές φάσεις, αλλά δέχθηκε το “σοκ” στο 81′. Ο αφύλακτος Σάκα έκανε το γύρισμα από αριστερά, η άμυνα του Ολυμπιακού πιάστηκε… κοιμώμενη και ο Λακαζέτ με προβολή από τη μικρή περιοχή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 0-1. Στο 84′ ο Σα είπε “όχι” στο σουτ του Λακαζέτ, ενώ ένα λεπτό μετά, ο Παπασταθόπουλος είχε δοκάρι σε κεφαλιά -μετά από εκτέλεση κόρνερ- στην τελευταία αξιόλογη φάση του ματς.

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση