Ξάνθη – ΠΑΟΚ: “Γκέλα” ολκής στα “Πηγάδια”! Ξέφυγε ο Ολυμπιακός στην κορυφή (videos)

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 01 Μαρτίου 2020 21:43 Ξάνθη – ΠΑΟΚ: “Γκέλα” ολκής στα “Πηγάδια”! Ξέφυγε ο Ολυμπιακός στην κορυφή (videos)

Ο ΠΑΟΚ έκανε τη… γκέλα της σεζόν στη Superleague, μένοντας στο 1-1 με την Ξάνθη στην τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, γεγονός που τον αφήνει στο -7 από τον Ολυμπιακό ενόψει πλέι οφ.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας προηγήθηκαν νωρίς στο σκορ, αλλά οι “Ακρίτες” ισοφάρισαν και το ματς έγινε… θρίλερ στη συνέχεια, με τον Δικέφαλο του Βορρά να μη βρίσκει ποτέ, το δεύτερο γκολ.

Το παιχνίδι

Ο ΠΑΟΚ έκανε ιδανικό ξεκίνημα στο παιχνίδι, σκοράροντας μόλις στο 4ο λεπτό του αγώνα, με… γκολάρα.  Ο Γιαννούλης από τα αριστερά μοίρασε ψύχραιμα στον Ελ Καντουρί και εκείνος έδωσε τρομερή ασίστ στον Άκπομ, ο οποίος άνοιξε το σκορ με εκπληκτικό πλασέ.

Η Ξάνθη βγήκε όμως αμέσως στην επίθεση ψάχνοντας την ισοφάριση και αφού πρώτα “προειδοποίησε” με τον Τερκί, βρήκε τελικά το γκολ με τον Λισγάρα.

Από κόρνερ του Τεσέιρα στο 18′, ο Έλληνας κεντρικός αμυντικός “νίκησε” τον Ίνγκασον στον αέρα και τον Πασχαλάκη με την κεφαλιά του, για το 1-1 στο ματς.

Οι “Ακρίτες” ήταν μάλιστα αυτοί που έφθασαν πιο κοντά και σε ένα δεύτερο γκολ στο πρώτο ημίχρονο, με τον Μπαξεβανίδη να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα, αλλά να υποδεικνύεται τελικά σε θέση οφσάιντ.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε, με τον ΠΑΟΚ να εμφανίζει ξανά προβλήματα στη δημιουργία και το ματς να είναι “ανοιχτό” μέχρι το τέλος.

Ο Κοβάσεβιτς μάλιστα, έχασε δύο σημαντικές ευκαιρίες για γκολ, οι οποίες και θα μπορούσαν να δώσουν το προβάδισμα στην ομάδα του.

Από την πλευρά του, ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να “κλέψει” τη νίκη στις καθυστερήσεις, όταν και ζήτησε πέναλτι σε χέρι του Λισγάρα μέσα στην περιοχή, αλλά ο διαιτητής συμβουλεύτηκε και το VΑR, πριν δείξει να συνεχιστεί το παιχνίδι, σε μία δύσκολη φάση.

Τη μεγαλύτερη ευκαιρία για τους γηπεδούχος έχασε όμως ο Λημνιός στο 8ο λεπτό των καθυστερήσεων, οπότε και πλάσαρε άουτ από πλεονεκτική θέση δίπλα στη μικρή περιοχή.

Η ισοπαλία έμεινε έτσι μέχρι τέλους, με καμία από τις δύο ομάδες να μην… πανηγυρίζει, αφού η Ξάνθη ετοιμάζεται για τα πλέι άουτ, την ώρα που ο ΠΑΟΚ βρέθηκε σε ακόμη πιο δύσκολη θέση ενόψει των πλέι οφ, καθώς ο Ολυμπιακός είναι πια στο +7 στη βαθμολογία της Superleague, έχοντας ξεκάθαρο προβάδισμα για τον τίτλο.

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση