Ιταλία: Πώς η αναμέτρηση Αταλάντα - Βαλένθια συνδέεται με την τραγωδία στο Μπέργκαμο

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 21 Μαρτίου 2020 15:03 Ιταλία: Πώς η αναμέτρηση Αταλάντα - Βαλένθια συνδέεται με την τραγωδία στο Μπέργκαμο

Η αναμέτρηση Αταλάντα – Βαλένθια, στις 19 Φεβρουαρίου στο Σαν Σίρο, ήταν το "παιχνίδι μηδέν".

Ο Ιταλός ανοσολόγος, Francesco Le Foche, "βλέπει" ως υπαίτια για την τραγωδία εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, στο Μπέργκαμο, την αναμέτρηση Αταλάντα-Βαλένθια, στο Μιλάνο.

Η αναμέτρηση Αταλάντα – Βαλένθια, στις 19 Φεβρουαρίου στο Σαν Σίρο, ήταν το "παιχνίδι μηδέν", όπως αναφέρει η ιστοσελίδα bergamonews.

Τότε, σύμφωνα με τον ανοσολόγο, κι ενώ η επιδημία βρισκόταν στα πρωτα στάδια της εξάπλωσης στη Βόρεια Ιταλία, μη έχοντας ακόμη ληφθεί δραστικά μέτρα από την ιταλική κυβέρνηση, περίπου 2.500 οπαδοί της Αταλάντα ταξίδεψαν στο Μιλάνο για να παρακολουθήσουν την αναμέτρηση με την Βαλένθια. Αυτοί, γύρισαν πίσω στα σπίτια τους, έχοντας μολυνθεί από τον ιό. Το ίδιο σκηνικό συνέβη και με τους φιλάθλους της Βαλένθια, οι οποίοι επέστρεψαν στην Ισπανία με συμπτώματα κορονοϊού.

"Όλα είναι πιθανά", αναφέρει ο Francesco Le Foche. "Πέρασε ένας μήνας από εκείνον τον αγώνα οπότε η χρονική συγκυρία, ταιριάζει. Χιλιάδες κόσμος στις εξέδρες, δίπλα-δίπλα, να αγκαλιάζεται σε κατάσταση απόλυτης ευτυχίας".

Υπενθυμίζεται, πως το Μπέργκαμο είναι η περιοχή που έχει πληγεί περισσότερο από όλες, ενώ ολόκληρη η Ιταλία, σύμφωνα με την τελευταία χθεσινή ενημέρωση, μετρά 4.032 νεκρούς και 47.021 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού.

πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση