Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η FIBA προβάλλει τη νίκη της Εθνικής επί των ΗΠΑ! “Επιτυχία ανάλογη του Euro 2004”

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2020 14:26 Η FIBA προβάλλει τη νίκη της Εθνικής επί των ΗΠΑ! “Επιτυχία ανάλογη του Euro 2004”

Απόψε (26/3, 21.00), η FIBA θα προβάλει το έπος της Σαϊτάμα το 2006 όταν η Εθνική μας ομάδα έβγαλε νοκ άουτ τις ΗΠΑ, σε ένα απίστευτο ματς, και προκρίθηκε στον τελικό του Μουντομπάσκετ.

Την επική πρόκριση της Εθνικής μας επί των ΗΠΑ θυμήθηκε η FIBA, η οποία θα προβάλλει απόψε (26/3, 21.00), τον αγώνα του 2006, μέσα από το κανάλι της στο YouTube.

H Παγκόσμια Ομοσπονδία ανάρτησε μάλιστα και σχετικό αφιέρωμα σε εκείνο το σπουδαίο ματς του Παγκοσμίου Κυπέλλου, συγκρίνοντάς το με την επιτυχία του Euro 2004 στο ποδόσφαιρο για την Ελλάδα.

Η αναφορά στην ιστοσελίδα της FIBA

“Δεν έχει υπάρξει άλλο ματς σε τουρνουά Παγκοσμίου Κυπέλλου της FIBA σαν αυτό. Οι Έλληνες βγήκαν στους δρόμους της Αθήνας μετά τη λήξη για να πανηγυρίσουν. Η Ελλάδα είχε ορισμένα μεγάλα αποτελέσματα στον αθλητισμό, όπως η κατάκτηση του Euro 2004, αλλά μπορεί κάτι να ξεπεράσει το θρίαμβο επί των ΗΠΑ στην Σαϊτάμα;

Ο πλέι μέικερ της Ελλάδας, Θοδωρής Παπαλουκάς, ήταν φανταστικός εκείνη τη μέρα, έχοντας 8 πόντους, αλλά και 12 ασίστ! Ο Βασίλης Σπανούλης έβαλε μεγάλα σουτ κι ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας με 22 πόντους. Ασταμάτητος ήταν επίσης ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης, που ήταν πολύ καλός κυρίως στη δεύτερη περίοδο. Χτυπούσε τις ΗΠΑ στο πικ εν ρολ, σκόραρε πάνω σε άμυνες, έτρεχε ακόμη και στον αιφνιδιασμό. Ο Baby Shaq είχε 14 πόντους.

Οι ΗΠΑ είχαν ταλέντο, αλλά οι παίκτες ήταν ακόμη άπειροι κι επομένως ευάλωτοι, όπως απέδειξε η Ελλάδα που είχε προπονητή το θρύλο της χώρας, Παναγιώτη Γιαννάκη. Είναι ένας από τα πιο πολυσυζητημένα ματς στην ιστορία του μπάσκετ”.

 

 

πηγή: newsit.gr