Η UEFA έχει βάλει στο “μάτι” τη Μάντσεστερ Σίτι – Δέχθηκε πρόστιμο ακόμη και για ζακέτες

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 31 Μαρτίου 2020 22:00 Η UEFA έχει βάλει στο “μάτι” τη Μάντσεστερ Σίτι – Δέχθηκε πρόστιμο ακόμη και για ζακέτες

Η Μάντσεστερ Σίτι έχει βρεθεί στο “στόχαστρο” της UEFA τον τελευταίο καιρό και μετά την ποινή “μαμούθ” για παραβίαση του Financial Fair Play, τιμωρήθηκε και για κάποια… σχέδια σε ζακέτες.

Οι “Πολίτες” βρίσκονται στο CAS αυτή την περίοδο με την ευρωπαϊκή ομοσπονδία για μείωση της ποινής των 25 εκατ. ευρώ και του διετούς αποκλεισμού από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αλλά η… κόντρα τους έχει περάσει και σε άλλο επίπεδο.

Πιο συγκεκριμένα, το νέο ατόπημα της ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα αφορά ένα μικρό λογότυπο χορηγού, το οποίο και ήταν μεγαλύτερο από το προβλεπόμενο μέγεθος.

Σύμφωνα με το άρθρο 29.02 του σχετικού κώδικα, το οποίο σχετίζεται με διαφημιστικές χορηγίες σε ζακέτες και προϊόντα που δεν έχουν να κάνουν με το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, το μέγεθος του λογότυπου πρέπει να είναι το πολύ 20 εκατοστά.

Ωστόσο, σε αγώνα του Champions League, οι παίκτες της Σίτι μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο με ζακέτες που είχαν λογότυπο (σ.σ. στοιχηματικής εταιρείας) μεγαλύτερο του προβλεπόμενου μεγέθους. Γι’ αυτό και ο σύλλογος καλείται τώρα να πληρώσει το – μικρό είναι η αλήθεια – ποσό των 3.000 ευρώ (2.650 λίρες Αγγλίας)!

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσαρμοσμένη αναζήτηση