Ολυμπιακός: “Δεν έπαιξα γιατί ο Τσιμίκας ήταν τρένο” παραδέχθηκε ο Κούτρης

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 02 Απριλίου 2020 23:28 Ολυμπιακός: “Δεν έπαιξα γιατί ο Τσιμίκας ήταν τρένο” παραδέχθηκε ο Κούτρης

Ο Ολυμπιακός είχε την τύχη να διαθέτει δύο από τους κορυφαίους αριστερούς μπακ του πρωταθλήματος, καθώς ο Λεονάρντο Κούτρης και ο Κώστας Τσιμίκας συνυπήρξαν στην ομάδα, με εμφανίσεις που έφεραν και τους δύο στην Εθνική Ελλάδας.

Ο Ολυμπιακός παραχώρησε τελικά τον Κούτρη στη Μαγιόρκα, όπου και τραυματίστηκε μόλις στο δεύτερο αγώνα του στη σεζόν, αλλά μιλώντας στη Nova εμφανίστηκε ενθουσιασμένος από τη La Liga, ενώ έβγαλε και το καπέλο στον Τσιμίκα που του “έφαγε” τη θέση στους Πειραιώτες.

Οι δηλώσεις του Κούτρη

Για τη σεζόν στον Ολυμπιακό και τον Κώστα Τσιμίκα: «Η χρονιά για μένα δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο. Δεν είχα τα παιχνίδια που είχα τις προηγούμενες χρονιές, λόγω της εξαιρετικής παρουσίας του Κώστα. Προσπάθησα μέσα από κάποια παιχνίδια να δείξω ότι μπορώ να προσφέρω, αλλά ο Κώστας πήγαινε τρένο! Ήταν δύσκολο να βρω χώρο και ο προπονητής, όπως είχε στήσει την ομάδα, ήταν δύσκολο να την αλλάξει. Προσπαθήσαμε να βρούμε μια διέξοδο, για να μη χάσω τη σειρά μου και μείνω χωρίς παιχνίδια για μία χρονιά. Βρήκαμε τη λύση πηγαίνοντας δανεικός σε μία ομάδα που με διεκδίκησε και το καλοκαίρι. Ήταν μια εξαιρετική ευκαιρία για να παίξω σε ένα από τα κορυφαία πρωταθλήματα στον κόσμο».

Για τη συμμετοχή του στη La Liga με τη Μαγιόρκα: «Θεωρώ πως ήμουν τυχερός που το έζησα για λίγο, πρόλαβα τουλάχιστον και το έζησα. Στάθηκα άτυχος στο δεύτερο παιχνίδι και δεν πρόλαβα να αγωνιστώ περισσότερο στη La Liga. Είναι ένα πρωτάθλημα στο οποίο θα ήθελα να δω πολλούς Έλληνες ποδοσφαιριστές και το προτείνω ανεπιφύλακτα. Είναι όνειρο κάθε εβδομάδα να παίζεις απέναντι σε κορυφαίους ποδοσφαιριστές. Είναι όνειρο για μένα και για πολλούς!».

Για τη θέση του αριστερού μπακ και την Εθνική Ελλάδας: «Η θέση του αριστερού μπακ δεν είναι όπως ο εξτρέμ, όπου κάποιος μπορεί να μπει αλλαγή, να παίξουν δύο ή και τρεις ταυτόχρονα. Παίζει μόνο ένας. Πέρυσι μοιραστήκαμε τα ματς και λόγω του τραυματισμού μου στον ώμο έπαιξε λίγα ματς περισσότερα ο Κώστας. Ο ένας βοήθησε τον άλλο, όπως συνέβη και φέτος. Θεωρώ πως όπως με βοήθησε εκείνος, έτσι τον βοήθησα κι εγώ, για να έχουμε εξέλιξη. Είμαστε πολύ τυχεροί που έχουμε ο ένας τον άλλο. Είναι μια θέση με πολλά άτομα και είναι δύσκολο για να βρεθείς στην Εθνική Ομάδα, που η επιλογή γίνεται για δύο παίκτες».

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση