Το Wimbledon είχε ασφάλιση για πανδημία και αξιώνει αποζημίωση εκατομμυρίων ευρώ

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 06 Απριλίου 2020 23:03 Το Wimbledon είχε ασφάλιση για πανδημία και αξιώνει αποζημίωση εκατομμυρίων ευρώ

Αποζημίωση από ασφαλιστικές εταιρείες ζητάνε οι διοργανωτές του τουρνουά του Wimbledon, μετά την οριστική ματαίωσή του λόγω του κορονοϊού.

Το ιστορικό τουρνουά του Wimbledon μπορεί να μη διεξαχθεί φέτος, λόγω της εξάπλωσης του κορονοϊού σε ολόκληρο τον πλανήτη, αλλά οι οικονομικές επιπτώσεις στη διοργάνωση αναμένεται να είναι… μειωμένες.

Αυτό θα συμβεί καθώς το Wimbledon είναι το μοναδικό τουρνουά που διαθέτει ασφαλιστική κάλυψη για πανδημία! Οι διοργανωτές είχαν προσθέσει στο ασφαλιστικό συμβόλαιο του τουρνουά το ενδεχόμενο αναβολής του λόγω πανδημίας, καθώς είχαν θορυβηθεί 17 χρόνια νωρίτερα, όταν ο ιός SARS έσπερνε τον πανικό και απειλούσε την διεξαγωγή του τουρνουά.

Σχεδόν δύο δεκαετίες μετά αποδεικνύεται πως μάλλον έπραξαν σοφά, καθώς τώρα διεκδικούν το ποσό των 114 εκατ. ευρώ, με το οποίο θα καλύψουν σίγουρα μεγάλο μέρος από την απώλεια εσόδων που προβλεπόταν.

“Είμαστε τυχεροί που κάναμε το ασφαλιστήριο συμβόλαιο που κάναμε, αλλά δεν λύνει όλα τα προβλήματα. Οι λεπτομέρειες και το τελικό ποσό της αποζημίωσης μάλλον δεν θα γίνουν γνωστά για αρκετούς μήνες ακόμη” δήλωσε χαρακτηριστικά περί αυτού, ο οικονομικό διευθυντής της διοργάνωσης,Ρίτσαρντ Λιούις.

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση