Οι επιστήμονες στην Ιταλία βάζουν «φρένο» στην επανέναρξη της Serie A

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 14 Απριλίου 2020 11:29 Οι επιστήμονες στην Ιταλία βάζουν «φρένο» στην επανέναρξη της Serie A

Μπορεί το κλίμα των ημερών στην Ιταλία να κάνει λόγο για πιθανή επιστροφή των ομάδων της Serie A στις προπονήσεις το επόμενο διάστημα (παρατηρείται μια πτωτική τάση στους θανάτους από τον κορωνοϊό και στα θετικά κρούσματα), αλλά οι ειδικοί επιστήμονες έχουν αντίθετη άποψη.

«Εάν θα έπρεπε να δώσω μια τεχνική άποψη σχετικά με την επανεκκίνηση του ποδοσφαίρου, δεν θα το έκανα μιλώντας θετικά και πιστεύω ότι η επιστημονική τεχνική επιτροπή συμφωνεί. Μετά είναι η πολιτική που θα αποφασίσει» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Τζιάνι Ράτσα, μέλος  της επιστημονικής επιτροπής επιδημίας κορωνοϊού στην Ιταλία, στην καθημερινή ενημέρωση από την πολιτική προστασία.

Τα συγκεκριμένα λόγια έρχονται κόντρα στην αισιοδοξία των τελευταίων ημερών, τροφοδοτούμενη επίσης από την υπόθεση των σχεδίων επανεκκίνησης της Serie A από την κυβέρνηση (κάτι που  δεν έχει επιβεβαιωθεί), με την 31η Μαΐου ως πιθανότερη  ημερομηνία επιστροφής στο γήπεδο, με διεξαγωγή αγώνων χωρίς θεατές.

Να αναφέρουμε ότι τη Μεγάλη Τετάρτη (15.04.2020) η ιταλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία (FIGC) θα συναντηθεί ξανά με την ιατρική επιτροπή για την εκπόνηση του πρωτοκόλλου αποκατάστασης.

Πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση