Καθοριστική ημέρα για το VAR, λόγω… αποστάσεων που επιβάλει ο κορωνοϊός

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 23 Απριλίου 2020 13:00 Καθοριστική ημέρα για το VAR, λόγω… αποστάσεων που επιβάλει ο κορωνοϊός

Το πρόβλημα έχει να κάνει με τους διαιτητές που βρίσκονται στο ειδικό δωμάτιο.

Η UEFA αναμένεται να τοποθετηθεί και για το ζήτημα του VAR στις διοργανώσεις της, στην κρίσιμη τηλεδιάσκεψη που θα γίνει εντός της ημέρας (23/04) για το υπόλοιπο της σεζόν. Δεν αποκλείεται το πιο σύγχρονο μέτρο της τεχνολογίας πιθανότατα να σταματήσει την εφαρμογή του για το άμεσο μέλλον σε Champions League και Europa League.

Σύμφωνα με το RMC Sport, στην Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία γνωρίζουν πολύ καλά πως θα πρέπει να τηρηθούν στον απόλυτο βαθμό τα μέτρα ασφαλείας για την υγεία του καθενός, όταν συνεχιστεί η ποδοσφαιρική δράση, και οι διαιτητές φυσικά δεν εξαιρούνται.

Για τους συγκεκριμένους, υπάρχει η ανησυχία λόγω κορωνοϊού και η μέριμνα για την παρουσία τους στο κλειστό δωμάτιο απ' όπου ελέγχεται το βίντεο με τον VAR, τον assistant VAR και τον άνθρωπο που βοηθάει με τις εικόνες.

Οι αποστάσεις των τριών τους είναι ελάχιστες και αυτό προκαλεί προβληματισμό, για τον οποίο το γαλλικό Μέσο αναφέρει πως είναι ο λόγος για τον οποίο ίσως και ν' αποφασιστεί να μην υπάρχει VAR στο υπόλοιπο της φετινής σεζόν...

Πηγή: gazzetta.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση