Με πρωτοβουλία Μακρόν η Γαλλία ζητάει να σταματήσει σε όλη την Ευρώπη το ποδόσφαιρο

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 30 Απριλίου 2020 10:55 Με πρωτοβουλία Μακρόν η Γαλλία ζητάει να σταματήσει σε όλη την Ευρώπη το ποδόσφαιρο

Το πρωτάθλημα Γαλλίας έγινε το πρώτο από τα 5 κορυφαία της Ευρώπης που διακόπηκε οριστικά πριν από λίγες ημέρες και πλέον η Υπουργός Αθλητισμού της χώρας ξεκίνησε επαφές με άλλες ευρωπαϊκές χώρες για να τις πείσει να κινηθούν ανάλογα.

Η Γαλλία, η Ολλανδία και το Βέλγιο είναι τρεις χώρες που ήδη έχουν ανακοινώσει την οριστική διακοπή της ποδοσφαιρικής δραστηριότητας για φέτος.

Την Τρίτη (28/4) ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, Εντουάρντ Φιλίπ, ανακοίνωσε επίσημα πως δεν θα υπάρξει αγωνιστική δραστηριότητα στη χώρα πριν από τον Σεπτέμβριο του 2020.

Η απόφαση ήρθε μετά από συνεννόηση με τον Πρόεδρο της Γαλλία, Εμάνουελ Μακρόν, ο οποίος όπως φαίνεται έχει πάρει “ζεστά” το ζήτημα της διακοπής της σεζόν σε πανευρωπαϊκό επίπεδο ή τουλάχιστον όσον αφορά τις κορυφαίες λίγκες σε Αγγλία, Γερμανία, Ιταλία και Ισπανία.

Όπως αναφέρει συγκεκριμένα δημοσίευμα της “Le Parisien”, ο Μακρόν πιστεύει πως για λόγους ασφαλείας πρέπει να σταματήσει οριστικά το ποδόσφαιρο για φέτος κι έτσι έχει ανατεθεί στην Υπουργό Αθλητισμού της Γαλλίας, Ροξάνα Μαρασινεανού, να έρθει σε επαφή με τους ομολόγους της από τα άλλα τέσσερα κορυφαία πρωταθλήματα της Γηραιάς Ηπείρου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της γαλλικής εφημερίδας οι επαφές αυτές έχουν ήδη ξεκινήσει και αναμένεται τις επόμενες ημέρες να γίνει γνωστό το τι ειπώθηκε και αν τελικά και οι υπόλοιπες χώρες σκέφτονται τη… γαλλική λύση.

Θυμίζουμε πάντως πως παρά τη διακοπή του πρωταθλήματος, τόσο η Λυών όσο και η Παρί Σεν Ζερμέν έχουν ξεκαθαρίσει πως θα αγωνιστούν στο Champions League αν αυτό συνεχιστεί, ακόμα και αν χρειαστεί να το κάνουν εκτός Γαλλίας.

Σε κάθε περίπτωση ενδεχόμενη οριστική διακοπή και των 5 μεγάλων πρωταθλημάτων της Ευρώπης, σίγουρα θα επηρεάσει τις αποφάσεις της UEFA για τις διεθνείς διοργανώσεις, ενώ και τα μικρότερης δυναμικής πρωταθλήματα θα το… ξανασκεφτούν. 

Πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση