“Πρόταση της FIBA σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό”

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 08 Ιουλίου 2015 12:52 “Πρόταση της FIBA σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό”
Όπως είναι γνωστό, η FIBA θέλει να δημιουργήσει τη δική της Λίγκα, και σύμφωνα με δημοσίευμα έκανε πρόταση σε Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό αλλά και άλλες έξι μεγάλες ομάδες της Ευρώπης, με σκοπό να εγκαταλείψουν την Euroleague!
 
Σύμφωνα με την “El Mundo Deportivo”, άνθρωποι της FIBA έχουν ήδη συναντηθεί με 8 ισχυρές ομάδες της Ευρώπης και συγκεκριμένα αυτές είναι ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός, η Ρεάλ Μαδρίτης, η Μπαρτσελόνα, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, η Μακάμπι Τελ Αβίβ, η Φενέρμπαχτσε κι η Εφές.

Η FIBA ανέλυσε το πλάνο της σχετικά με τη νέα διοργάνωση που θέλει να δημιουργήσει, ενώ έγινε αναφορά στους οικονομικούς όρους (προσφέρει στις ομάδες έσοδα για την πρώτη σεζόν που θα είναι κατά 50% αυξημένα σε σχέση με αυτά που είχαν από την Euroleague την περασμένης σεζόν).

Το σκεπτικό της νέας αυτής διοργάνωσης, θα περιλαμβάνει 16 ομάδες οι οποίες θα αναμετρηθούν μεταξύ τους από δυο φορές (σαν πρωτάθλημα). Στο πλάνο υπάρχουν και προκριματικοί αγώνες για την... τελική 16άδα στην οποία θα βρίσκονται ακόμα οι πρωταθλητές Γαλλίας, Ιταλίας, Λιθυουανίας και Γερμανίας.

Μετά τις 30 αγωνιστικές, οι οκτώ πρώτες ομάδες συνεχίζουν στα playoffs, όπου η πρόκριση θα κρίνεται στα τρία παιχνίδια. Οι τέσσερις νικητές θα αγωνίζονται στο Final 4.

Κάθε χώρα θα μπορεί να έχει το πολύ τρεις συμμετέχουσες ομάδες στη διοργάνωση, ενώ η FIBA προτίθεται να μειώσει τις άδειες απευθείας συμμετοχής από έντεκα σε οκτώ, αφαιρώντας από τη λίστα τη Λαμποράλ Κούτσα, την Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο και τη Ζαλγκίρις Κάουνας.
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση