Έμεινε ανάπηρη Πρωταθλήτρια του επί κοντώ μετά από άλμα

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 01 Αυγούστου 2015 08:00 Έμεινε ανάπηρη Πρωταθλήτρια του επί κοντώ μετά από άλμα
To απευκταίο σενάριο, επιβεβαιώθηκε με την επίσημη ανακοίνωση της Πανεπιστημιακής Κλινικής του Ινσμπρουκ. Αλλωστε, οι ελπίδες που υπήρχαν να μη μείνει παράλυτη η πρωταθλήτρια του επί κοντώ της Αυστρίας, Κίρα Γκρίνμπεργκ ήταν απειροελάχιστες.
 
Διεγνώσθη η παραπληγία πριν από την επείγουσα χειρουργική επέμβαση, η οποία έγινε για να σταθεροποιήσουμε τη σπονδυλική της στήλη και να αποφύγουμε περαιτέρω ζημιές", ανέφερε το νοσοκομείο στην ανακοίνωσή του.
 
Η Κίρα Γκρίνμπεργκ, κάτοχος του αυστριακού ρεκόρ (4,45 μ.), τραυματίστηκε σοβαρά στον αυχένα της κατά τη διάρκεια της προπόνησής της.
 
Η 21χρονη αθλήτρια ύστερα από άλμα της χτύπησε σοβαρά στον αυχένα και διεκομίσθησε νοσοκομείο του Ίνσμπρουκ. Οι εξετάσεις έδειξαν ότι υπέστη κάταγμα του πέμπτου αυχενικού σπόνδυλου.
 

 
Η Γκρίνμπεργκ είχε για προπονητή τον πατέρα της και είναι η κάτοχος του εγχώριου ρεκόρ με άλμα ύψους 4 μέτρων και 45 εκατοστών από τον αγώνα στην Ζυρίχη που είχε πάρει μέρος την περσινή χρονιά.
 
Το 2012, με προπονητή τον πατέρα της κατετάγη τέταρτη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα νέων.

Σε περίπου δύο εβδομάδες από τώρα, στις 13 Αυγούστου, η γεννημένη το 1993 Γκρίνμπεργκ θα κλείσει τα 22 της χρόνια έχει ασχοληθεί επίσης με τα σπριντ, αλλά και τα εμπόδια.
 
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση