Επιθετική απο(χ)ή! “Σούπα” στα Πηγάδια από ΑΕΚ και Ξάνθη

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 29 Αυγούστου 2015 23:49 Επιθετική απο(χ)ή! “Σούπα” στα Πηγάδια από ΑΕΚ και Ξάνθη
Το θέαμα και οι φάσεις δικαιολογούν ΑΠΟΛΥΤΑ το σκορ. ΑΕΚ και Ξάνθη έμειναν στο 0-0 στα Πηγάδια, σε μια αναμέτρηση που θα ξεχαστεί σύντομα, αφού οι δυο ομάδες έδειξαν τεράστια δυσκολία στο να απειλήσουν τα αντίπαλα καρέ.

“Κόλλησαν” στο απόλυτο μηδέν! ΑΕΚ και Skoda Ξάνθη δεν κατάφεραν να βρουν το δρόμο προς τα δίχτυα και έμειναν στο 0-0, στα Πηγάδια, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της Super League.

Μετά από ένα αναγνωριστικό πρώτο δεκάλεπτο, η ΑΕΚ ήταν η ομάδα που προσπάθησε να πάρει τα ηνία της αναμέτρησης, βρίσκοντας όμως μεγάλη αντίσταση από την παρουσία της Ξάνθης στο χώρο του κέντρου και την καλά οργανωμένη άμυνα της (μόνο από δεξιά ο Πλατέλλας κατάφερε να προκαλέσει κάποια ρήγματα). Απ' την μεριά τους, οι Ακρίτες δεν ήταν κλεισμένοι στην άμυνα τους, έχοντας αξιόλογη μεσοεπιθετική ανάπτυξη (πολύ καλός ο Χερέρα).

Μέχρι το 30' καμία από τις δυο ομάδες δεν θέλησε να... ρισκάρει, κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα να μην δούμε κάτι καλό στις δυο εστίες. Στη συνέχεια όμως η εικόνα του παιχνιδιού βελτιώθηκε, είχαμε πιο γρήγορη κυκλοφορία της μπάλας στο χώρο του κέντρου (ειδικά από τους παίκτες του Δέλλα), αλλά η αμυντική προσήλωση των δυο αντιπάλων δεν επέτρεψε να δημιουργηθεί κάποια μεγάλη φάση.

Η Ένωση μπήκε πιο δυνατά στην επανάληψη, με τους Γιόχανσον, Γκάλο, Σιμόες και Βάργκας να “ανεβάζουν” την ομάδα στα αντίπαλα καρέ. Παρόλα αυτά, η Ξάνθη είχε καλή στιγμή στο 58' με τη σέντρα του Μπέρτος να παίρνει πορεία προς τα δίχτυα και να περνά άουτ. Δυο λεπτά αργότερα, ο Τσενάμο πρόλαβε να διώξει πριν γίνει απειλητικός ο Βάργκας.

Η είσοδος του Κρισάντους στο 69' δεν βοήθησε την επιθετική παρουσία του “δικέφαλου” στο παιχνίδι και το... χαλαρό τέμπο έκανε ακόμα πιο κακό το θέαμα της αναμέτρησης, ενώ κάποια σκληρά μαρκαρίσματα στα τελευταία λεπτά ήρθαν να... ολοκληρώσουν αυτό το 0-0, με την ΑΕΚ να κρατά -τουλάχιστον- το βαθμό μέσα σε μια από τις δύσκολες έδρες του πρωταθλήματος

Οι συνθέσεις:
 
ΞΑΝΘΗ (Ρ. Λουτσέσκου): Τσέναμο, Μπέρτος, Φλίσκας, Καρυπίδης, Γουάλας, Λουσέρο, Βασιλακάκης, Σολτάνι, Ντιμιτρόφ (46' Παπαστεριανός), Ερέα (55' Μπαξεβανίδης), Καπετάνος (80' Ράνος).

ΑΕΚ (Τ. Δέλλας): Μπαρόχα, Γκάλο, Κολοβέτσιος, Τζανετόπουλος, Σοϊλέδης, Γιόχανσον, Σιμόες, Πλατέλλας, Βάργκας (69' Κρισάντους), Μπαμπόσα (79' Ανάκογλου), Αραβίδης (87' Μπουονανότε)
 
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση