Στην... Ευρώπη ΠΑΣ, εδώ παραπατάς ΠΑΟΚ!

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 30 Αυγούστου 2015 23:32 Στην... Ευρώπη ΠΑΣ, εδώ παραπατάς ΠΑΟΚ!

Αυτή δεν ήταν νίκη του ΠΑΣ Γιάννινα επί του ΠΑΟΚ. Με θρίαμβο μοιάζει το 3-1 που πήραν οι γηπεδούχοι, οι οποίοι διέλυσαν την ομάδα της Θεσσαλονίκης, η οποία πνίγηκε στα λάθη της...

Από νωρίς βρέθηκε πίσω στο σκορ ο ΠΑΟΚ και χρειαστηκε να “κυνηγάει” τον ΠΑΣ Γιάννινα σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, χωρίς να μπορεί να διορθώσει την κατάσταση...

Στο 4' άνοιξαν το σκορ οι γηπεδούχοι όταν ο Όλσεν έκανε τραγική έξοδο ύστερα από εκτέλεση πλαγίου από τα δεξιά του Στρούνα, ο Μανιάς πρόλαβε να “πιάσει” την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του “Δικέφαλου Αετού”. Ξεκάθαρη ευθύνη για το γκολ του ΠΑΣ φέρει ο Όλσεν...

Οι φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν να συνέλθουν από την ψυχρολουσία και κατάφεραν να δημιουργήσουν την πρώτη τους μεγάλη ευκαιρία στο 30' όταν ο Μακ μπήκε στην περιοχή -ύστερα από μπαλιά του Πέλκα-, σούταρε με το δεξί, αλλά με τα πόδια ο Βελλίδης κατάφερε να αποκρούσει και να κρατήσει το μηδέν για την εστία του.

Αμέσως μετά, στο 34΄, ο Τζιόλης έβγαλε τον Ρικάρντο Κόστα φάτσα με το τέρμα, ο Πορτογάλος μπερδεύτηκε και πάλι έδιωξε ο μεγάλος πρωταγωνιστής της βραδιάς, ο Βελλίδης, ο οποίος είχε άλλη μια μεγάλη επέμβαση στο 45'. Τότε, ο Πέλκας έβγαλε πολύ ωραία κάθετη στον Λέοβατς, αλλά ο γκολκίπερ του ΠΑΣ με εντυπωσιακή έξοδο απέκρουσε ξανά.

Ο “Δικέφαλος Αετός” συνέχιζε να πιέζει και στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά και να πληρώνει τα ασταμάτητα λάθη του... Στο 51' οι γηπεδούχοι διπλασίασαν τα τέρματά τους όταν π Ίλιτς έβγαλε τη σέντρα από δεξιά, ο Ακόστα γύρισε προς την περιοχή κι ο Σάμπο... έβαλε το πόδι του κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Με το αυτογκόλ αυτό έγινε το 2-0 που τάραξε την ψυχολογία των “ασπρόμαυρων”.
Ηταν στραβό το κλήμα για τον ΠΑΟΚ το... τσάκισε κι ο Σάμπο που δικαίως αντίκρισε την απ' ευθείας δεύτερη κίτρινα κάρτα, καθώς έπαιξε επικίνδυνα πάνω στον Μπέριο και αποβλήθηκε, με αποτέλεσμα οι Θεσσαλονικείς να συνεχίσουν τον αγώνα με δέκα παίκτες.

Τούτο βέβαια, λειτούργησε απολύτως θετικά για τους γηπεδούχους, οι οποίοι στο 75' έφθασαν στο τρίτο τους γκολ, όταν ύστερα από σκαφτή μπαλιά του Τζημόπουλου στην περιοχή, ο Γιάκος άφησε στον Τσάβες και αυτός με ωραίο πλασέ έκανε το 3-0.

Ο ΠΑΣ είχε και (!) δοκάρι στο 91' καθώς έπειτα από εκτέλεση φάουλ, ο Σαπαλίδης έκανε την κεφαλιά, αλλά ύστερα από την κακή έξοδο του Όλσεν η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι!

Ενα λεπτό μετά ο Βίτορ πέτυχε το γκολ της τιμής για τον ΠΑΟΚ.


ΠΑΣ Γιάννινα: Βελλίδης, Στρούνας, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Μπέριος, Τσουκαλάς, Ναδάλες, Ίλιτς (71' Γιάκος), Τσάβες (86' Σαπαλίδης), Ακόστα, Μανιάς (79'Φερφελής).
ΠΑΟΚ: Όλσεν, Κωνσταντινίδης, Λέοβατς, Κόστα, Βίτορ, Τζιόλης, Κάτσε, Σάμπο (60'Ροντρίγκες), Πέλκας, Ζάιρο, Μακ (70' Μυστακίδης).

 

newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση