Απογοήτευση: Ήττα και απ' τη Σερβία για την Εθνική μας

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 18 Νοεμβρίου 2014 21:51 Απογοήτευση: Ήττα και απ' τη Σερβία για την Εθνική μας

Φάντασμα του... καλού της εαυτού ήταν για ένα ακόμα ματς η Εθνική, με διεθνείς χωρίς “φλόγα”, πείσμα και χαρακτήρα. Απαράδεκτη εικόνα της Γαλανόλευκης και στο φιλικό με την Σερβία, εκεί όπου ηττήθηκε με 2-0 και πλέον δείχνει ανίκανη να συνέλθει - Έξι συνεχείς αγώνες χωρίς νίκη συμπλήρωσε το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, που κατρακυλά στη βαθμολογία της FIFA

Ούτε στα φιλικά δεν μπορεί να σηκώσει.. κεφάλι η Εθνική, με τους παίκτες να δείχνουν πως έχουν πάρει “διαζύγιο” με τη νίκη. Η Γαλανόλευκη ηττήθηκε και από τη Σερβία με 2-0 στον φιλικό αγώνα που διεξήχθη στα Χανιά και συμπλήρωσε έξι συνεχείς αγώνες χωρίς νίκη.

Ο Κώστας Τσάνας προχώρησε σε πέντε αλλαγές προσώπων σε σχέση με την απογοητευτική εμφάνιση της Εθνικής κόντρα στα Νησιά Φερόε με την ελπίδα πως η Γαλανόλευκη θα παρουσιαστεί βελτιωμένη. Η Ελλάδα μπήκε στο ματς θέλοντας να κρατήσει την κατοχή της μπάλας και με σωστή κυκλοφορία να πλησιάσει τα καρέ του Στόικοβιτς. Αυτό δεν έγινε εύκολα, αφού οι Σέρβοι πίεσαν σωστά στο χώρο του κέντρου και δεν επέτρεψαν να δημιουργηθεί κάποια απειλητική φάση.
 

Το παιχνίδι συνεχίστηκε σε χαμηλούς ρυθμούς, με τους Σέρβους να ισορροπούν, να έχουν την καλύτερη στιγμή του πρώτου μέρους στο 38' με την εκτέλεση φάουλ του Τόσιτς (έδιωξε ο Γλύκος). Η μοναδική φάση που... άναψε τα αίματα σε αυτό το βαρετό 45λεπτο έγινε στο 21', με τον διαιτητή να μη βλέπει το πέναλτι που έγινε στον Χριστοδουλόπουλο (ο Τόμοβιτς του πάτησε από πίσω το παπούτσι και του το έβγαλε με τον διαιτητή να μη δίνει τίποτα).

Η Γαλανόλευκη μπήκε.. ορεξάτη στο δεύτερο μέρος, με τον Χριστοδουλόπουλο να αναγκάζει τον Στόικοβιτς να διώξει σε κόρνερ το σουτ του (50'). Οι Σέρβοι όμως έριξαν και πάλι τον ρυθμό του παιχνιδιού, με τα.. νεύρα να αρχίζουν να κάνουν σιγά σιγά την εμφάνιση τους (ο Κονέ απείλησε με... γροθιά τον Μάτιτς, ύστερα από σύγκρουση που είχαν στο 56', ενώ έσπρωξε και τον Μανιάτη που πήγε να τον ηρεμήσει)

Σα να μην έφτανε η νέα κακή εμφάνιση της Εθνικής, ήρθε και ο Πέτροβιτς στο 60' για να ανοίξει το σκορ για τους Σέρβους. Οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν αυτό που ήθελαν, οι διεθνείς μας δεν κατάφεραν να πιέσουν και να δείξουν -έστω και για λίγα λεπτά- να... μασάνε σίδερα (αντίθετα δέχθηκαν αρκετά σκληρά μαρκαρίσματα) και νέα ήττα δεν αποσοβήθηκε. Το νέο “ναυάγιο” της Εθνικής ολοκληρώθηκε στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης, με το υπέροχο τέρμα του Γκουντέλι.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ελλάδα (Κ. Τσάνας): Γλύκος, Τοροσίδης (61' Μπακάκης), Βύντρα, Μανωλάς (73' Μόρας), Αβραάμ Παπαδόπουλος, Μανιάτης, Σάμαρης (79' Μάνταλος), Κονέ (64' Τζιόλης), Μαυρίας (71' Κολοβός), Χριστοδουλόπουλος, Αθανασιάδης (64' Γκέκας)
Σερβία (Ρ. Κούρτσιτς): Στοΐκοβιτς, Ιβάνοβιτς, Τόμοβιτς, Τόσιτς Ντ. (89' Ρουκάβινα), Μαξίμοβιτς (88' Σ. Μίτροβιτς), Πέτροβιτς (82' Γκούντελι), Μάτιτς, Γιόγιτς (65' Τζούρισιτς), Μάρκοβιτς (65' Λάζοβιτς), Τόσιτς Ζ., Μίτροβιτς
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση