F1: Επέστρεψε στη Γαλλία ο Jules Bianchi

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 20 Νοεμβρίου 2014 12:09 F1: Επέστρεψε στη Γαλλία ο Jules Bianchi

Ο Jules Bianchi μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Γαλλίας και δεν βρίσκεται πλέον σε τεχνητό κώμα, όπως ανακοίνωσε η οικογένειά του.

Επτά εβδομάδες αφότου ο Bianchi υπέστη σοβαρό κρανιοεγκεφαλικό τραυματισμό στο Ιαπωνικό GP, η οικογένειά του αποκαλύπτει πως υπάρχουν ενθαρρυντικά σημάδια βελτίωσης.

Αν και παραμένει αναίσθητος και σε «κρίσιμη» κατάσταση, αναπνέει πλέον χωρίς υποβοήθηση και οι γιατροί του συμφώνησαν ότι μπορούσε να μεταφερθεί από το νοσοκομείο του Yokkaichi της Ιαπωνίας, στο Le Centre Hospitalier Universitaire της Νίκαιας, στη Γαλλία.

Η ανακοίνωση λέει: «Ο Jules δεν βρίσκεται πλέον στο τεχνητό κώμα στο οποίο είχε τεθεί αμέσως μετά το ατύχημά του, όμως παραμένει αναίσθητος.

«Αναπνέει χωρίς υποβοήθηση και οι ζωτικές ενδείξεις του είναι σταθερές, αλλά η κατάστασή του εξακολουθεί να χαρακτηρίζεται “κρίσιμη”. Η θεραπεία του τώρα μπαίνει σε μια νέα φάση, που αφορά στη βελτίωση της λειτουργίας του εγκεφάλου του.

«Η νευρολογική κατάσταση του Jules παραμένει σταθερή. Αν και η γενική του κατάσταση συνεχίζει να είναι σοβαρή, και μπορεί να παραμείνει έτσι, αποφασίστηκε ότι ο Jules ήταν αρκετά σταθερός ώστε να επαναπατριστεί στη Γαλλία.

«Ως εκ τούτου είμαστε ανακουφισμένοι να δηλώσουμε ότι έγινε ιατρική αερομεταφορά του Jules χθες το βράδυ, από το Mie Prefectural General Medical Center του Yokkaichi της Ιαπωνίας, στο Le Centre Hospitalier Universitaire της Νίκαιας (CHU), όπου και έφτασε πριν από λίγη ώρα.

«Ο Jules είναι τώρα στη μονάδα εντατικής θεραπείας των καθηγητών Raucoules και Ichai, όπου η φροντίδα του θα παρακολουθείται επίσης από τον καθηγητή Paquis, διευθυντή της νευροχειρουργικής κλινικής».

Η οικογένεια του Bianchi δήλωσε ευγνώμων που, μετά από σχεδόν δύο μήνες στην Ιαπωνία, η επόμενη φάση της ανάρρωσής του θα γίνει πιο κοντά στο σπίτι τους, ώστε να μπορούν να τον υποστηρίζουν οι δικοί του και οι φίλοι του.

Τέλος, ευχαρίστησε θερμά το ιαπωνικό νοσοκομείο και ονομαστικά τους Ιάπωνες γιατρούς για τον τρόπο που τον φρόντισαν.

newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση