Απολογήθηκε ο Παναθηναϊκός: "Ο Παππάς είχε αγωνία να μην διεξαχθεί το ντέρμπι"

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2015 12:55 Απολογήθηκε ο Παναθηναϊκός: "Ο Παππάς είχε αγωνία να μην διεξαχθεί το ντέρμπι"

Στο Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό όργανο της Superleague βρέθηκε το πρωί της Παρασκευής η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, προκειμένου να απολογηθεί για τα επεισόδια που έγιναν στο ντέρμπι της Λεωφόρου με αποτέλεσμα να μην διεξαχθεί το ματς με τον Ολυμπιακό. Παρέμβαση από τους "ερυθρόλευκους" - Τη Δευτέρα η απόφαση.

Στην απολογία της, η ΠΑΕ Παναθηναϊκός έριξε τις ευθύνες στον διαιτητή Παππά για την μη έναρξη του ντέρμπι, ενώ ο Ολυμπιακός παρενέβη με τον Θοδωρή Γιαννίκο με αποτέλεσμα να μπορεί να καταθέσει εγγράφως υπόμνημα κατά της ένστασης του “τριφυλλιού”.

Μετά το υπόμνημα των ερυθρόλευκων (πρέπει να το καταθέσουν ως τις 16:00), οι “πράσινοι” θα πρέπει να απαντήσουν και αυτοί με υπόμνημα με αποτέλεσμα λόγω του μεγάλου όγκου εγγράφων η απόφαση θα βγει τη Δευτέρα.

Ο Παναθηναϊκός εκπροσωπήθηκε από τον δικηγόρο Γιάννη Κάρμη, την Αθηνά Μπαλωμένου και τον υπεύθυνο για το γήπεδο της Λεωφόρου, Γιάννη Παναγιωτίδη, ενώ το “παρών” και ο δικηγόρος του Ολυμπιακού, Θόδωρος Γιαννίκος.

Η διαδικασία ξεκίνησε με την πραγματοποίηση της εκδίκασης της ένστασης της “πράσινης” ΠΑΕ κατά του φύλλου αγώνα και της απόφασης του διαιτητή, Παππά, να μην ξεκινήσει το ντέρμπι, έτσι ώστε να ακυρωθεί το φύλλο αγώνα και να διεξαχθεί το ντέρμπι εντός 15 ημερών.

Ο δικηγόρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Γιάννης Κάρμης, στην αρχική του τοποθέτηση ανέφερε: “Η απόφαση του διαιτητή δεν ήταν μόνο εσφαλμένη, αλλά και επιπόλαιη, διότι προκάλεσε όλα όσα απαράδεκτα ακολούθησαν. Στην αγωνία του ο Παππάς να μην διεξάγει το παιχνίδι, διανθίζει το φύλλο αγώνα με περιστατικά που δεν είχαν να κάνουν με τη διεξαγωγή του ματς”. Παράλληλα επισήμανε ότι ενδεχόμενη διατήρηση της απόφασης για οριστική ματαίωση του ντέρμπι θα έχει τεράστιες οικονομικές συνέπειες, με την ενεργοποίηση ρητρών στα συμβόλαια με Nova, ΟΠΑΠ και εισιτήρια.

Ο δικηγόρος του Ολυμπιακού ζήτησε τότε να παρέμβει στη διαδικασία -κατά της ένστασης- αλλά ο πρόεδρος δεν του το επέτρεψε γιατί δεν είχε ζητήσει να κάνει παρέμβαση. Η πλευρά του Παναθηναϊκού αντέδρασε αναφέροντας πως η παρέμβαση στη συγκεκριμένη πειθαρχική διαδικασία δεν είναι νόμιμη. Πάντως, ο πρόεδρος κάλεσε τον Ολυμπιακό να καταθέσει αίτηση πρόσθετης παρέμβασης, την οποία και θα εξετάσει το όργανο.

Συνεχίζοντας την απολογία του Παναθηναϊκού, ο κ. Κάρμης ανέφερε: “Αρνούμαστε το κομμάτι του κατηγορητηρίου που αναφέρει σπασμένο λουκέτο στη 13 και σπασμένα κιγκλιδώματα. Αυτά συνέβησαν μετά την απόφαση του διαιτητή να μην ξεκινήσει το ματς και όχι πριν”.

Ο υπεύθυνος για το γήπεδο της Λεωφόρου, Γιάννης Παναγιωτίδης, κατέθεσε σαν μάρτυρας. “Όταν βγήκε η ομάδα του Ολυμπιακού εκτοξεύτηκαν πέντε φωτοβολίδες και μία βρήκε τον Φινμπόγκασον. Τότε ο κ. Θεοδωρίδης απέσυρε την ομάδα του Ολυμπιακού στα αποδυτήρια. Από την πρώτη στιγμή ο κ. Θεοδωρίδης έλεγε ότι με τέτοιες συνθήκες δεν μπορεί να γίνει το παιχνίδι. Βρισκόμαστε σε διαδικασία εντόπισης των δραστών. Συνεργαζόμαστε με την αστυνομία σε αυτό. Είναι θέμα χρόνου να ταυτοποιηθούν. Αλλά το υλικό είναι στη διάθεση της αστυνομίας”.

Ο κ. Παναγιωτίδης κατηγόρησε το διαιτητή και τον Ολυμπιακό πως δεν ήθελαν να γίνει το ματς. “Ο Ολυμπιακός δεν ήθελε να γίνει το παιχνίδι. Φαντάζομαι για να έχει ξεκούραστους τους παίκτες του γιατί είχε ένα δύσκολο ματς με τη Μπάγερν. Πιστεύω ότι ο διαιτητής δεν ήθελε να γίνει το παιχνίδι και έψαχνε τρόπους για να μην το ξεκινήσει. Από τις 6:30 δεν άνοιξε ρουθούνι. Ήταν… εκνευριστικά ήρεμο το γήπεδο. Είναι ο ηθικός αυτουργός των επεισοδίων. Δημιούργησε τεράστια έκρηξη σε όλο το γήπεδο με την απόφασή του. Αν άρχιζε το ματς θα διεξαγόταν χωρίς πρόβλημα. Θεωρώ παντελώς αδικαιολόγητη τη μη διεξαγωγή του ματς”.

Ο δικηγόρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Γ. Κάρμης, συνέχισε: “Έχει εκτεθεί ο κ. Παππάς. Ζήτησε από την αστυνομία να εγγυηθεί κάτι που δεν μπορεί να διασφαλιστεί: Ότι δεν θα εκτοξευτεί άλλο αντικείμενο. Ο κ. Παππάς προσπάθησε να παρουσιάσει ότι η αστυνομία θεωρεί ότι δεν μπορεί να γίνει αγώνας, ενώ στην πραγματικότητα η αστυνομία είπε ότι διασφαλίζει την ομαλή διεξαγωγή του. Υπήρξε η εντύπωση σε όλους ότι το ματς θα ξεκινήσει. Και, ω τι έκπληξη, ο διαιτητής αποφάσισε αυθαίρετα να μην το ξεκινήσει”.

Να αναφέρουμε πως οι δικηγόροι του Παναθηναϊκού προσκόμισαν το δεδικασμένο του 2005 για το Πανιώνιος-Ολυμπιακός όπου δεν προέκυψε υπαιτιότητα για καμία από τις δύο ομάδες.

newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση