Νίκη χωρίς άγχος η ΑΕΚ! Ξεχώρισε ο Τζεμπούρ!

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 29 Νοεμβρίου 2015 20:46 Νίκη χωρίς άγχος η ΑΕΚ! Ξεχώρισε ο Τζεμπούρ!

Η ΑΕΚ χωρίς εξάρσεις και παίζοντας πιο οργανωμένα στο δεύτερο ημίχρονο κατάφερε να πάρει τη νίκη με 2-0 κόντρα στον Παναιτωλικό, στη 12η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκα. Ξεχώρισε στο β' ημίχρονο ο Τζεμπούρ.

Αν ο Ολυμπιακός νικήσει τον Αστέρα το βράδυ, η Ενωση θα μείνει μόνη της στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας.

Το παιχνίδι ήταν “κρύο” στο ξεκίνημα του, όπως και η... εξέδρα, καθώς οι οργανωμένοι οπαδοί της Ενωσης απουσίασαν στα πρώτα λεπτά, αντιδρώντας και πάλι για την κάρτα φιλάθλου. Η αμυντική διάταξη του Παναιτωλικού δυσκόλεψε πολύ την ανάπτυξη της ΑΕΚ, που κυκλοφόρησε την μπάλα, προσπαθώντας να “απλώσει” το παιχνίδι και να βρει ένα κενό στην αντίπαλη περιοχή.

Οι Μπουοανότε και Μπαρμπόσα όμως πήραν στη συνέχεια επιθετικές πρωτοβουλίες. Ο Γιόχανσον άρχισε να “πατάει” στην περιοχή των φιλοξενούμενων και η Ένωση έχασε τεράστια ευκαιρία στο 15', όταν ο Αραβίδης πλάσαρε άουτ από πλεονεκτικό σημείο. Η πίεση των “κιτρινόμαυρων” αυξήθηκε, οι Αγρινιώτες δεν μπορούσαν να περάσουν εύκολα τη σέντρα και παραλίγο να δεχθούν το 1-0 στο 31', με τον Αραβίδη να στέλνει και πάλι την μπάλα άουτ, αυτή τη φορά με κοντινή κεφαλιά.

Η ομάδα του Πογιέτ συνέχισε να ελέγχει το ματς, είχε βιαστικές επιλογές στην τελική πάσα, αλλά κατάφερε στο πιο κρίσιμο σημείο να ανοίξει το σκορ. Στο 44' ο Μάνταλος εκτέλεσε το κόρνερ και ο Γιόχανσον με κεφαλιά έκανε το 1-0, σκοράροντας για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική.

Η ΑΕΚ συνέχισε να έχει τον απόλυτο έλεγχο και στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά αρχικά δεν απειλούσε... Ομως, μπόρεσε να φτάσει στο γκολ και φάνηκε ότι τη βοήθησε η είσοδος του Τζεμπούρ στο ματς. Στο 75' αυτός ήταν που έβγαλε παράλληλη σέντρα από τα αριστερά και ο Πλατέλλας πετάχτηκε στην περιοχή και με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα!

Στο 77' και πάλι ο Τζεμπούρ με τακουνάκι έβγαλε στον Μάνταλο, αλλά αυτός δεν μπόρεσε να νικήσει τον Κυριακίδη. Στο 92' η ΑΕΚ έφτασε κοντά στο 3-0 με πέναλτι που κέρδισε ο Αλγερινός, το εκτέλεσε ο Μάνταλος και το απέκρουσε ο Κυριακίδης!

ΑΕΚ (Γκουστάβο Πογέτ): Μπαρόχα, Ντίντακ, Άρθο (85’ Λαμπρόπουλος), Κολοβέτσιος, Γκάλο, Σιμόες, Μάνταλος, Γιόχανσον, Μπαρμπόσα, Μπουονανότε (60’ Πλατέλλας), Αραβίδης (69’ Τζεμπούρ)

Παναιτωλικός (Γιάννης Μαντζουράκης): Κυριακίδης, Μύγας (80’ Ζαρκάδας), Κούσας, Μάκος, Μάρτιν, Παπάζογλου, Πάουλο, Ουαρντά (68’ Κουτρομάνος), Βιγιαφάνες, Κάπελ (58’ Ρουσκουγιέδα), Μαρκόφσκι

newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση