Αστεράτο ρεκόρ για Ολυμπιακό! Ισοφάρισε... την ομάδα του Μπούκοβι

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 29 Νοεμβρίου 2015 23:02 Αστεράτο ρεκόρ για Ολυμπιακό! Ισοφάρισε... την ομάδα του Μπούκοβι

Ο Ολυμπιακός, αν και τα χρειάστηκε, επικράτησε του Αστέρα Τρίπολης με 3-1 στο κεκλεισμένο των θυρών "Γ. Καραϊσκάκης", κάνοντας ακόμα ένα βήμα για την κατάκτηση και του φετινού πρωταθλήματος. Ο Μάρκο Σίλβα ισοφαρίσε το ρεκόρ του Μάρτον Μπούκοβι, μετρώντας 11 νίκες σ' έντεκα ματς από την εκκίνηση του πρωταθλήματος.

Οι "ερυθρόλευκοι" τα βρήκαν σκούρα απέναντι στον μαχητικό Αστέρα, ο οποίος στάθηκε εξαιρετικά στον αγωνιστικό χώρο. Οι Αρκάδες δυσκόλεψαν όσο καμία άλλη ομάδα τον Ολυμπιακό στο φαληρικό γήπεδο, αλλά δεν κατάφεραν να φύγουν ούτε με το βαθμό της ισοπαλίας, καθώς οι Πειραιώτες ανέβασαν στροφές στο τελευταίο εικοσάλεπτο του αγώνα, πετυχαίνοντας τρία γκολ.

Ο αγώνας:

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στην αναμέτρηση και επιχείρησε να αιφνιδιάσει τους Αρκάδες. Η πρώτη τελική προσπάθεια των γηπεδούχων σημειώθηκε μόλις στο 2', όταν ο Κασάμι σούταρε δυνατά, αλλά ο Μπαντής απέκρουσε. Ο τερματοφύλακας του Αστέρα σταμάτησε και τον Σεμπά στο 9', ενώ το σουτ του Ντουρμάζ στο 10' πέρασε λίγο άουτ.

Αφού κατάφερε να ξεπεράσει το "καυτό" πρώτο δεκάλεπτο του Ολυμπιακού, η ομάδα του Στάικου Βεργέτη μπόρεσε να ισορροπήσει το παιχνίδι και να πάρει μέτρα στο γήπεδο. Οι Αρκάδες διαμαρτύρονται, μάλιστα, για τη φάση του 20ου λεπτού, όταν ο Παπαδόπουλος βγήκε τετ-α-τετ με τον Ρομπέρτο, αλλά ο επόπτης τον σταμάτησε λανθασμένα, δίνοντας οφσάιντ.

Η τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου άνηκε στον Ολυμπιακό, με τον Ιντέγε να χάνει το άχαστο στο 31', αδυνατώντας να στείλει από κοντά τη μπάλα στα δίχτυα, έπειτα από ωραία πάσα του Ντουρμάζ.

Ούτε ο Σουηδός εξτρέμ, πάντως, κατάφερε να νικήσει τον Μπαντή σε τετ-α-τετ στο 52', ενώ στο 70' (απευθείας εκτέλεση φάουλ) νικήθηκε και πάλι από τον Έλληνα κίπερ και το δοκάρι. Ότι δεν κατάφερε ο Ολυμπιακός μέχρι το 70', το έκανε στο τελευταίο εικοσάλεπτο του παιχνιδιού. Στο 72' ο Κύζας είδε πέναλτι του Κουρμπέλη στον Μιλιβόγεβιτς, ο Φορτούνης ανέλαβε την εσχάτη των ποινών και άνοιξε το σκορ για τον Ολυμπιακό. 

Ο πρώην μέσος των Αρκάδων έκανε και το 2-0 με ωραίο σουτ στο 80', ενώ ο Ιντέγε "κλείδωσε" τη νίκη στο 86' με σουτ έξω από την περιοχή. Το μόνο που κατάφερε ο Αστέρας, ήταν να μειώσει στις καθυστερήσεις με τον Γιάννου. Ο Έλληνας επιθετικός κέρδισε πέναλτι (αμφισβητούμενο) από τον Ντα Κόστα, ανέλαβε την εκτέλεση του, με τον Ρομπέρτο να το πιάνει εντυπωσιακά. Στην επαναφορά, ο Γιάννου έσπρωξε με κεφαλιά τη μπάλα στα δίχτυα, διαμορφώνοντας το τελικό 3-1.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Ομάρ, Σιόβας, Ντα Κόστα, Μαζουακού, Μιλιβόγεβιτς, Κασάμι (46’ Φουστέρ), Φορτούνης, Σεμπά (61’ Ερνάνι), Ντουρμάζ (74’ Τσόρι), Ιντέγε.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Mπαντής, Παντελιάδης, Σανκαρέ, Γκόιαν, Λούι, Ιγκλέσιας (71’ Χαμντανί), Κουρμπέλης, Λανθαρότε, Φερνάντες (66’ Φούντας), Μάσα (82’ Γιάννου), Παπαδόπουλος

newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση