Κόμπι Μπράιαντ: "Αντίο" μετά από μια ζωή με αίμα...μωβ και χρυσό! (ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2015 12:31 Κόμπι Μπράιαντ: "Αντίο" μετά από μια ζωή με αίμα...μωβ και χρυσό! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ηγέτης και... στρατηγός εντός παρκέ, σημείο αναφοράς για τους Λος Άντζελες Λέικερς, “αντίγραφο” του Τζόρνταν, που όμως κατάφερε να τον πλησιάσει όσο λίγοι. Ο Κόμπι Μπράιαντ, ένας από τους κορυφαίους παίκτες στην ιστορία του NBA ανακοίνωσε πως στο τέλος της σεζόν θα αποσυρθεί!

Μπορεί να ήταν εδώ και καιρό… κοινό μυστικό, αλλά πλέον είναι γεγονός. Ο 37χρονος σούπερ σταρ των Λέικερς ανακοίνωσε πως στο τέλος της σεζόν θα βάλει τέλος στην τεράστια καριέρα του.

Με μια συγκλονιστική επιστολή, ο “black mamba” ανακοίνωσε πως θα αποχωρήσει από την ενεργό δράση στο τέλος της σεζόν! Αποκαμωμένος από τους τραυματισμούς και βλέποντας πως η χρονιά να μην πηγαίνει όπως την είχε φανταστεί, ο Μπράιαντ ανακοίνωσε πως έφτασε η ώρα να.. βγάλει τα αθλητικά του παπούτσια, μετά από 20 σεζόν στο υψηλότερο επίπεδο και 5 πρωταθλήματα.

Για την ιστορία, σε 1292 αγώνες κανονικής περιόδου, ο Kobe Bryant μετρά 25.3 πόντους με 48.1% στα δίποντα, 33.1% στα τρίποντα και 83.7% στις βολές, μαζί με 5.3 ριμπάουντ, 4.8 ασίστ και 1.5 κλεψίματα ανά 36.5 λεπτά συμμετοχής.

Ο Κόμπι Μπράιαντ γεννήθηκε στη Φιλαδέλφια στις 23 Αυγούστου του 1978 και είναι ο μικρότερος από τα τρία παιδιά του Τζο Μπράιαντ και της Πάμελα Κοξ. Οι γονείς του εμπνεύστηκαν το όνομά του από μενού γιαπωνέζικου εστιατορίου και από το διάσημο “beef of Kobe”.

Έζησε από τα έξι του στην Ιταλία, αφού ο πατέρας του -όντας επαγγελματίας παίκτης του μπάσκετ- μετακόμισε στη γειτονική μας χώρα. Μεγάλωσε στο Μιλάνο, ανέπτυξε διαφορετική κουλτούρα και έμαθε να μιλάει ιταλικά και ισπανικά, ενώ τα καλοκαίρια όταν επέστρεφε στις Ηνωμένες Πολιτείες, συμμετείχε σε διάφορα summer league. Το ταλέντο του πατέρα του δεν τον είχε αφήσει ανεπηρέαστο, αφού ήταν με μια μπάλα μπάσκετ από τα τρία του χρόνια.

Η οικογένειά του επέστρεψε στις Ηνωμένες Πολιτείες το 1991 και σειρά πήρε το γυμνάσιο “Lower Merion High School”, εκεί όπου είχε για προπονητή τον ίδιο του τον πατέρα. Η πρώτη διάκριση για τον Κόμπε ήρθε το 1995, όταν αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης των senior και σιγά-σιγά άρχισε να προκαλεί το ενδιαφέρον ομάδων του ΝΒΑ. Στην τελευταία του χρονιά οδήγησε το γυμνάσιό του στον τίτλο με 30,8 πόντους, 12 ριμπάουντ, 6,5 ασίστ, 4 κλεψίματα και 3,8 μπλοκ.

Η πορεία του στο ΝΒΑ ξεκίνησε στις 26 Ιουνίου του 1996, στο draft που έγινε στο Νιού Τζέρσεϊ, εκεί όπου αποδείχθηκε ότι ένας μεγάλος παίχτης, δεν είναι απαραίτητο να επιλεχθεί πρώτος. “Νο. 13: οι Σάρλοτ Χόρνετς επιλέγουν τον Κόμπι Μπράιντ” ακούστηκε εκείνη την βραδιά. Στη συνέχεια όμως οι Χόρνετς τον έδωσαν ανταλλαγή στους Λος Άντζελες Λέικερς (με τον Βλάντε Ντίβατς), μια κίνηση που άλλαξε για πάντα τη σύγχρονη ιστορία των “λιμνανθρώπων”. Στο πρώτο του συμβόλαιο με τους Λέικερς, μάλιστα, έπρεπε να υπογράψουν και οι γονείς του, αφού ο Κόμπε ήταν ανήλικος.

Στη μεγάλη θητεία του στους Λέικερς από το 1996 μέχρι σήμερα ο Κόμπε ποτέ δεν έκρυψε ότι λατρεύει τους Λέικερς. Όταν, μάλιστα, το όνομά του... ακουγόταν σε μετεγγραφικά σενάρια -ακόμα και πρόσφατα- ο ίδιος δήλωνε πως στις φλέβες του κυλάει μωβ και χρυσό αίμα.

Κατέκτησε χρυσά μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες και 5 πρωταθλήματα ΝΒΑ.. Το 2006, πέτυχε 81 πόντους απέναντι στους Ράπτορς κι έγινε μόλις ο δεύτερος παίκτης στην ιστορία του ΝΒΑ, πίσω από τους 100 πόντους του Ουίλτ Τσάμπερλεϊν. Την ίδια εποχή του εξαιρετικού φορμαρίσματός του, θα γίνει ο πρώτος παίκτης από το 1964 που θα σκοράρει 45 ή περισσότερους πόντους σε τέσσερα συνεχόμενα παιχνίδια...

Αναδείχθηκε MVP των τελικών του 2009 και του 2010, ενώ ήταν πολυτιμότερος παίκτης της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος το 2008. Έχει παίξει σε 13 all star games και τέσσερις φορές ήταν MVP (τελευταία η φετινή). Εννέα φορές ήταν στην κορυφαία πεντάδα του ΝΒΑ (έξι συνεχόμενες από το 2006 ως και φέτος), δύο φορές στη δεύτερη καλύτερη και δύο στην τρίτη.

Ήταν στην καλύτερη αμυντική πεντάδα έντεκα φορές στην καριέρα του. Αναδείχθηκε rookie της χρονιάς το 1997, χρονιά στην οποία κέρδισε και τον διαγωνισμό καρφωμάτων.

Από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκε στο ΝΒΑ, οι συγκρίσεις με τον Μάικλ Τζόρνταν ήταν μοιραίες... “Δεν θέλω να είμαι ο επόμενος Μάικλ Τζόρνταν. Θέλω μόνο να είμαι ο Κόμπε Μπράιαντ. Εξάλλου, υπάρχουν πόσοι πολλοί που έχουν ονομαστεί επόμενοι Μάικλ Τζόρνταν, που δεν είναι και κάτι το σπουδαίο. Κάποιοι εξ αυτών δεν παίζουν καν πλέον. Ο Μάικλ Τζόρνταν ήταν ο καλύτερος που έπαιξε ποτέ. Δεν θα υπάρχει επόμενος”, έλεγε ο Μπράιαντ...

“Αυτό το παιδί είναι πραγματικά καλό. Αναμφίβολα, βλέπω πολλά στοιχεία του εαυτού μου σε εκείνον”, έλεγε τότε ο Τζόρνταν.

Η καριέρα του λίγο έλειψε να “διαλυθεί” το καλοκαίρι του 2003. Λίγο μετά τα συνεχόμενα πρωταθλήματα που είχε κατακτήσει με τους Λέικερς, ο Μπράιαντ συνελήφθη στο Κολοράντο με την κατηγορία του βιασμού. Η 19χρονη υπάλληλος ξενοδοχείου Κέιτλιν Φέιμπερ τον κατηγόρησε ότι τη βίασε στη διάρκεια της παραμονής του στο ξενοδοχείο για την αποκατάσταση του τραυματισμού του. Ο σουπερστάρ των Λέικερς παραδέχτηκε ότι είχαν σεξουαλική επαφή, όμως ότι ήταν εθελούσια και από την πλευρά της κοπέλας.

Ο Μπράιαντ, αλλά και η γυναίκα του Βανέσα βρέθηκαν στο επίκεντρο των ΜΜΕ για πολλούς μήνες και τα δάκρυά τους on camera είχαν γίνει αντικείμενο σχολιασμού. Η ιστορία του βιασμού είχε ως αποτέλεσμα να ακυρωθούν τα συμβόλαιά του με τα McDonald's και τη Nutella, ενώ υπήρχε κατακόρυφη πτώση στις πωλήσεις της φανέλας του. Η υπόθεση έκλεισε τον Σεπτέμβριο του 2004, επειδή η Φέιμπερ αρνήθηκε να καταθέσει στη δίκη.

Σαν μεγάλη προσωπικότητα, είχε και μεγάλα προβλήματα εντός παρκέ. Σημαντικότερο και πιο προβεβλημένο, αυτό με τον Σακίλ Ο' Νιλ. Η συνύπαρξη των δυο στους Λέικερς ήταν γεμάτη καυγάδες. Αποκορύφωμα υπήρξε η κατάθεση του Κόμπε Μπράιαντ στο δικαστήριο για την υπόθεση βιασμού για την οποία κατηγορείτο, όταν είπε “... έπρεπε να κάνω ό,τι και ο Σακίλ. Να πληρώσω τη γυναίκα για να μην πει τίποτα”. Ο Ο'Νιλ είχε βρεθεί μέχρι και να ραπάρει εις βάρος του Μπράιαντ, αλλά μεγάλη συμφιλίωση φαίνεται πως ήρθε το 2006, όταν οι δυο τους -στο All Star Game εκείνης της σεζόν- έδειξαν ότι έχουν αποκατασταθεί οι σχέσεις τους.

Ο Κόμπι Μπράιαντ αποτέλεσε ένα από τα πιο λαμπρά αστέρια στο... γαλαξία του ΝΒΑ, τα καλάθια του ήταν πολλά και σημαντικά, η παρουσία του ήταν πάντα αρχηγική και η απουσία του θα είναι τουλάχιστον θορυβώδης, αφού θα λείψει σε πάρα πολλούς...

newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση