Συνεχίζεται στη Θεσσαλία ο ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας 2024

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 16 Μαΐου 2024 11:26 Συνεχίζεται στη Θεσσαλία ο ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας 2024

Ο ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας 2024 αφήνει σήμερα τη Μακεδονία για να εισέλθει στην πολύπαθη Θεσσαλία - Τι θα δούμε στο 2ο ετάπ, από την Κατερίνη στην Καρδίτσα

Ο ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας 2024 συνεχίζεται σήμερα με το 2ο ετάπ, μήκους 169.78 χιλιομέτρων, από την Κατερίνη στην Καρδίτσα.

Το πελοτόν θα εκκινήσει στις 13:00 το μεσημέρι από το Δημοτικό Πάρκο της Κατερίνης και θα κατευθυνθεί νότια, αφήνοντας πίσω του την Πιερία και τη Μακεδονία, για να εισέλθει στη Θεσσαλία, την τόσο ταλαιπωρημένη από τις πλημμύρες περιφέρεια, που παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει, δηλώνει "παρούσα" σε αυτό το μεγάλο αθλητικό γεγονός.

Αφού περάσουν από το πρώτο σπριντ ανάβασης στο Λιβάδι (1ης κατηγορίας, χλμ 34.8) και το πρώτο ενδιάμεσο σπριντ ευθείας στην Ελασσόνα (χλμ 65), οι αθλητές θα ανέβουν την τραγουδισμένη από τον Θανάση Παπακωνσταντίνου "άκαρπη Μελούνα", το βουνό το οποίο κοιτούσε όταν ήταν μικρός από τον Τύρναβο και παρουσιαζόταν στον ύπνο του ως εφιάλτης με τις πλαγιές του γεμάτες τούρκικα φέσια (εξ ου και το ""φύτρωσε μια παπαρούνα").

Θα ακολουθήσει το δεύτερο ενδιάμεσο σπριντ στη Λάρισα (χλμ 110) και το ετάπ θα ολοκληρωθεί έξω από το Δημοτικό Στάδιο της Καρδίτσας.

Πρόκειται για ένα ετάπ μέσης δυσκολίας, όπου θα σχηματιστεί το γκρουπ των αποσπασμένων, ενώ στο πελοτόν, οι ομάδες των σπρίντερ θα προσπαθήσουν να ελέγξουν τη χρονική διαφορά, ώστε να οδηγηθούμε σε ένα μαζικό σπριντ στον τερματισμό, εκεί όπου αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν οι ταχύτεροι αθλητές.

Η ταυτότητα του 2ου ετάπ

Κατερίνη - Καρδίτσα, 169.78 χλμ

Σημεία ενδιαφέροντος

χλμ 0: Εκκίνηση / Κατερίνη (Δημοτικό Πάρκο)

χλμ 34,8: Σπριντ ανάβασης 1 - Κατ. 1 / Λιβάδι (διασταύρωση)

χλμ 65: Ενδιάμεσο σπριντ 1 / Ελασσόνα

χλμ 75,9: Σπριντ ανάβασης 2 - Κατ. 2 / Μελούνα

χλμ 110: Ενδιάμεσο σπριντ 2 / Λάρισα (Άλσος Μεζούρλου)

χλμ 169,78: Τερματισμός / Καρδίτσα (Δημοτικό Στάδιο)

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση