Τα σενάρια πρόκρισης του Ολυμπιακού στους “16” του Champions League!

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 26 Νοεμβρίου 2014 15:53 Τα σενάρια πρόκρισης του Ολυμπιακού στους “16” του Champions League!

Δυο αγωνιστικές πριν από το φινάλε των ομίλων του Champions League και ο Ολυμπιακός βρίσκεται στο παιχνίδι της πρόκρισης για τους “16” της διοργάνωσης. Διαβάστε τους τρόπους με τους οποίους οι “ερυθρόλευκοι” θα πανηγυρίσουν...

O Ολυμπιακός ψάχνει απόψε τη νίκη ή έστω τον ένα από τους 4 βαθμούς που θέλει στα εναπομείναντα δυο παιχνίδια στον όμιλο του και που μπορούν να τον οδηγήσουν στην επόμενη φάση του Champions League.

Οι “ερυθρόλευκοι” διεκδικούν επί ίσοις όροις την πρόκριση στους “16” της διοργάνωσης κόντρα στους πρωταθλητές Ισπανίας και Ιταλίας και ιδού τα... σενάρια που μπορούν να τους δώσουν το χρυσό εισιτήριο, την τελευταία αγωνιστική.

Νίκη μέσα στη Μαδρίτη!

Με “διπλό” μέσα στο “Βιθέντε Καλντερόν” ο Ολυμπιακός φτάνει ους 9 βαθμούς πιάνοντας την Ατλέτικο (την ξεπερνά αφού θα την έχει κερδίσει 2 φορές). Αν η Γιουβέντους κερδίσει στην έδρα της Μάλμε, θα πάει και αυτή στους 9. Όλα θα κριθούν την τελευταία αγωνιστική όπου οι Πειραιώτες υποδέχονται τους Σουηδούς και η “Μεγάλη Κυρία” τους Ισπανούς.

Με νίκη στο “Καραϊσκάκης” οι “ερυθρόλευκοι” τερματίζουν πρώτοι στον όμιλο τους, ενώ προκρίνονται και με ισοπαλία με τη Μάλμε, χωρίς να τους νοιάζει τι θα έχει γίνει στο Τορίνο (πλεονοκτούν ακόμα και σε τριπλή ισοβαθμία)

Ερυθρόλευκος... βαθμός στο "Βιθέντε Καλντερόν"

Αν ο Ολυμπιακός πάρει το πολυπόθητο “Χ” στη Μαδρίτη, θα έχει κερδίσει έναν υπερπολύτιμο βαθμό, ο οποίος θα τον πάει στους 7, μία αγωνιστική πριν το φινάλε του ομίλου. Η Ατλέτικο θα έχει δέκα βαθμούς και η Γιουβέντους, υπολογίζοντας το χειρότερο -αλλά και πιο λογικό- σενάριο θα έχει εννιά, νικώντας τη Μάλμε.

Αν την τελευταία αγωνιστική, οι “ερυθρόλευκοι” κερδίσουν τους Σουηδούς στο Νέο Φάληρο, θα πάνε στους δέκα βαθμούς και από εκεί και πέρα το πώς θα προκριθούν θα κριθεί από το τελικό αποτέλεσμα στο Γιουβέντους - Ατλέτικο Μαδρίτης στο Τορίνο.

Αν η “Μεγάλη Κυρία” κερδίσει, αυτό σημαίνει ότι θα πάει στους 12 βαθμούς και θα αφήσει την Ατλέτικο στους δέκα, οπότε οι Μαδριλένοι θα... υποβιβαστούν στο Europa League και ως δεύτερος θα περάσει ο Ολυμπιακός, που θα υπερτερεί στην ισοβαθμία (νίκη στο Γ. Καραϊσκάκης, ισοπαλία στο Βιθέντε Καλδερόν).

Αν ο αγώνας Γιουβέντους – Ατλέτικο λήξει ισόπαλος, οι Μαδριλένοι πάνε στους έντεκα, προκρίνονται ως πρώτοι, με τον Ολυμπιακό να είναι δεύτερος, αφού υπερτερεί στην ισοβαθμία με τη Γιουβέντους.

Αν κερδίσει η Ατλέτικο Μαδρίτης στο Τορίνο, ο Ολυμπιακός, με δέκα βαθμούς θα είναι δεύτερος και η Γιουβέντους -που θα έχει μείνει στους εννέα- θα είναι τρίτη και θα υποβιβαστεί στο Europa League

Αυτό το τελευταίο σενάριο, είναι και το μόνο που εξασφαλίζει τον Ολυμπιακό και του δίνει την πρόκριση στους 16 του Champions League, σε περίπτωση που χάσει το βράδυ της Τετάρτης στη Μαδρίτη.

Ήττα στη Μαδρίτη και... μόνο νίκη στο “Καραϊσκάκης”

Στο σενάριο αυτό, ο Ολυμπιακός θα μείνει στους 6 βαθμούς, θα θέλει οπωσδήποτε νίκη την τελευταία αγωνιστική με Μάλμε αλλά θα εξαρτάται από την Γιουβέντους. Αν οι Ιταλοί νικήσουν απόψε στη Σουηδία θα φτάσουν τους 9 βαθμούς και θα προκρίνονται ακόμα και με ισοπαλία την τελευταία αγωνιστική.

Αν νικήσει απόψε η Μάλμε, τότε θα υπάρξει τριπλή ισοβαθμία (Ολυμπιακός, Γιουβέντους και Μάλμε στους 6 βαθμούς) , μια... στροφή πριν την ολοκλήρωση της φάσης των ομίλων. Έτσι, την τελευταία αγωνιστική θα πρέπει οι “ερυθρόλευκοι” να νικήσουν στην έδρα τους τους Σουηδούς, ώστε –ακόμα και σε περίπτωση νίκης της Γιουβέντους επί της Ατλέτικο- να υπερτερούν.

Αν Μάλμε και Γιουβέντους έρθουν ισόπαλες απόψε, ο Ολυμπιακός θα πρέπει να νικήσει τους Σουηδούς την τελευταία αγωνιστική και ταυτόχρονα η Γιουβέντους να μη νικήσει την Ατλέτικο.

Το χειρότερο σενάριο...

Στην περίπτωση τριπλής ισοβαθμίας μετά τα σημερινά αποτελέσματα, ο ολυμπιακός κινδυνεύει να μείνει ακόμα και τελευταίος στον όμιλο του, αν δεν κερδίσει τη Μάλμε στο “σπίτι” του!

Η βαθμολογία του 1ου ομίλου:

1. Ατλέτικο 9 (10-3)
2. Ολυμπιακός 6 (6-7)
3. Γιουβέντους 6 (5-4)
4. Μάλμε 3 (2-9)

Τα παιχνίδια που απομένουν:

5η αγωνιστική (26/11)

Ατλέτικο - Ολυμπιακός
Μάλμε - Γιουβέντους

6η αγωνιστική (09/12)

Ολυμπιακός - Μάλμε
Γιουβέντους - Ατλέτικο

newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση