Ο ΠΣΑΤ βράβευσε τους κορυφαίους αθλητές για το 2015

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 23 Δεκεμβρίου 2015 08:21 Ο ΠΣΑΤ βράβευσε τους κορυφαίους αθλητές για το 2015

Καλύτερη αθλήτρια η εντυπωσιακή Νικόλ Κυριακοπούλου – Καλύτερος αθλητής ο Λευτέρης Πετρούνιας και καλύτερη ομάδα η Εθνική Πόλο – Μήνυμα ενότητας και ειρήνης από τους αρχηγούς των «αιωνίων» Διαμαντίδη, Σπανούλη, οι οποίοι παρουσιάστηκαν ο ένας δίπλα στον άλλον – Ευχή Κατσουράνη για ανάλογες εικόνες στο ποδόσφαιρο

Η Νικόλ Κυριακοπούλου, ο Λευτέρης Πετρούνιας και η Εθνική ομάδα πόλο ανδρών έλαβαν τα βραβεία των κορυφαίων του 2015, στην καθιερωμένη γιορτή του ΠΣΑΤ, η οποία φέτος διοργανώθηκε στο Μέγαρο Μουσικής και μεταδόθηκε «ζωντανά» από τη NOVA, ενώ καλύτερος προπονητής αναδείχθηκε ο Δημήτρης Ράφτης, ο οποίος οδήγησε τον Λευτέρη Πετρούνια στην κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου.

Ιδιαίτερη στιγμή της βραδιάς αποτέλεσε η συνύπαρξη των αρχηγών των ομάδων μπάσκετ του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού, Δημήτρη Διαμαντίδη και Βασίλη Σπανούλη αντίστοιχα, οι οποίοι έστειλαν το μήνυμα πως δεν έχουν κάτι να χωρίσουν, καθώς παραμένουν αντίπαλοι μόνο εντός των αγωνιστικών χώρων. Την ιδιαίτερη αυτή στιγμή τόνισε ο μέχρι πρότινος διεθνής ποδοσφαιριστής, Κώστας Κατσουράνης, λέγοντας πως ελπίδα και ευχή του είναι να αντικρίσει ανάλογες εικόνες και στο ποδόσφαιρο, όπου επικρατεί μία διαφορετική κατάσταση.

Κατά τη βράβευσή τους οι κορυφαίοι αθλητές και ο εκπρόσωπος της κορυφαίας ομάδας πραγματοποίησαν δηλώσεις. Η κορυφαία αθλήτρια και χάλκινη παγκόσμια πρωταθλήτρια για το 2015, αλλά και αρκετά εντυπωσιακή σε εμφάνιση, η Νικόλ Κυριακοπούλου, τόνισε: «Ο δρόμος προς την κορυφή δεν είναι ποτέ στρωμένος με λουλούδια. Όταν φτάσεις, κοιτάς πίσω και λες πως το κάθε βήμα άξιζε τελικά. Εύχομαι του χρόνου να είμαστε όλοι εδώ ξανά με μεγαλύτερες επιτυχίες. Είμαι σίγουρη πως θα πετύχω ένα μετάλλιο στους Ολυμπιακούς αγώνες. Γιατί όχι;». 

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής στην Ενόργανη Γυμναστική και κορυφαίος αθλητής της χρονιάς, Λευτέρης Πετρούνιας, δήλωσε από την πλευρά του: «Ευχαριστώ την οικογένειά μου, τη Stoiximan.gr, τον προπονητή μου, το γιατρό της ομοσπονδίας, την ΕΓΟ, την Πολιτεία και όλους τους ανθρώπους που με αγαπάνε για τη συμβολή τους». 



Εκ μέρους της εθνικής ομάδας Πόλο, η οποία κατά τη διάρκεια του 2015 προκρίθηκε στου Ολυμπιακούς του Ρίο και κατέκτησε την 3η θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, μίλησε ο Χρήστος Αφρουδάκης, λέγοντας: «Ευχαριστούμε για την τιμή. Είναι τεράστια αυτή η βραδιά για το πόλο. Μια ομάδα κατάφερε να πάρει την πρόκριση στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο, που είναι ένας πολύ δύσκολος στόχος. Ήρθε μετά από ένα συνδυασμό πολλών πραγμάτων και ανάμεσα σε πολλές δυσκολίες. Είναι δύσκολες εποχές, ιδιαίτερα για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Αυτό που μπορούμε να υποσχεθούμε είναι ότι θα δώσουμετο100% στους Ολυμπιακούς αγώνες και στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα που ακολουθεί. Για να ξαναφέρουμε νέες διακρίσεις για το άθλημα και για τον ελληνικό αθλητισμό. Ο αθλητισμός είναι ο καθρέπτης της κοινωνίας, θα πρέπει να στηριχθεί απ’ όλους. Εύχομαι καλή χρονιά σε όλους και πολλές επιτυχίες στους Έλληνες αθλητές στην ολυμπιακή χρονιά που ακολουθεί». 

Οι Δημήτρης Διαμαντίδης και Βασίλης Σπανούλης βραβεύτηκαν από τον ΠΣΑΤ στέλνοντας μήνυμα συμφιλίωσης και ειρήνης μεταξύ των δύο «αιωνίων». Ενδεικτικά είναι τα λόγια του αρχηγού του Ολυμπιακού κατά την βράβευσή του από τον Παναγιώτη Γιαννάκη για την ανεκτίμητη προσφορά του στο ελληνικό μπάσκετ: «Ευχαριστώ για την τιμή που μου κάνετε. Εύχομαι υγεία, χαρά, αγάπη σε όλο τον κόσμο, όχι βία στα γήπεδα. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα, κάνουμε το λογικό, το άλλο είναι το παράξενο και το παράλογο... Είμαστε αντίπαλοι για 40’, παλεύουμε για την ομάδα μας, από ‘κει και πέρα ο καλύτερος να κερδίζει και ο άλλος να προσπαθεί πολύ για να κερδίσει την επόμενη φορά». 
Από την μεριά του, ο αρχηγός του Παναθηναϊκού επανέλαβε ακόμα μια φορά πως το καλοκαίρι βάζει οριστικά τελεία σε μια απίστευτη καριέρα.«Ευχαριστώ τον ΠΣΑΤ για το βραβείο. Να ευχηθώ σε όλους καλές γιορτές, υγεία. Έχω πάρει την απόφασή μου, είναι η τελευταία μου χρονιά., Νιώθω ευλογημένος, δόξα τω Θεώ, για όσες απίστευτες στιγμές έχω ζήσει. Έχω ακόμα να παίξω λίγους μήνες, θέλω να ευχαριστηθώ το υπόλοιπο της σεζόν, να είμαι υγιής και στη συνέχεια να αφοσιωθώ στην οικογένεια και τα παιδάκια μου». 
Όσον αφορά τα άλλα βραβεία, το «Έπαθλο Αθλητικής  Προσφοράς και Ήθους» απονεμήθηκε στον Περικλή Ιακωβάκη για την πολύχρονη προσφορά του στον Αθλητισμό με σειρά μεγάλων και σπουδαίων διακρίσεων και ταυτόχρονα για την εν γένει συμπεριφορά και το ήθος που επέδειξε στην διαδρομή του αυτή.



Το Έπαθλο «Ευ Αγωνίζεσθαι» (Fair Play) απονεμήθηκε στις κολυμβητικές ομάδες σκυταλοδρομίας (4χ100μ Μικτής Ομαδικής) Παμπαίδων, του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού. Οι 13χρονοι αθλητές, φωτογραφήθηκαν μαζί με τα μετάλλια τους, αγκαλιασμένοι και καταχειροκροτήθηκαν από το κατάμεστο κολυμβητήριο. Την ομάδα του Παναθηναϊκού αποτελούσαν οι: Διονύσης Νικολαϊδης, Σταμάτης Κουτσούλας, Σπύρος Γκικόπουλος, Σταύρος Βεϊογλάνης (προπονητής ο Γιάννης Μηλιδάκης). Την ομάδα του Ολυμπιακού οι: Γιάννης Χρήστου, Βαγγέλης Καλαντζής, Αναστάσιος Μπουντάλης, Γιώργος Ευαγγέλου (προπονητής Νίκος Γέμελος).

Το έπαθλο «Κοινωνικής Προσφοράς» απονεμήθηκε στις αθλητικές οικογένειες Βασιλείου (Χάντμπολ) και Κορακάκη (Σκοποβολή). Στην πρώτη (Βασιλείου), η μητέρα Όλγα Δαμιανίδου και η μεγαλύτερη κόρη της Μαριαλένα Βασιλείου αγωνίζονται στον ΓΑΣ Καματερού, όπως και η μικρότερη αδελφή (Αναστασία Βασιλείου) στην ομάδα Κορασίδων. 

Ειδικές Τιμητικές Διακρίσεις απονεμήθηκαν:
Στον διεθνή ποδοσφαιριστή Βαγγέλη Μόρα που το περασμένο καλοκαίρι συγκίνησε το πανελλήνιο με την προσφορά ζωής προς τον πάσχοντα από σοβαρή ασθένεια αδελφό του Δημήτρη, στον οποίο και έγινε δότης μυελού των οστών. Η μάχη μπορεί να χάθηκε, όμως ο Βαγγέλης εξακολουθεί να αντλεί δύναμη για να ευαισθητοποιήσει εθελοντές για δωρεά μυελού των οστών.

Στον διεθνή ποδοσφαιριστή Κώστα Κατσουράνη  που αποχώρησε από την ενεργό δράση και ήταν εκ των τελευταίων της χρυσής φουρνιάς του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2004 στη Λισαβόνα, για τη μεγάλη του προσφορά στο Ελληνικό Ποδόσφαιρο. Ο διεθνής ποδοσφαιριστής δήλωσε: «Εύχομαι να έχουμε καλές γιορτές και υγεία. Θέλω να ευχαριστήσω τον ΠΣΑΤ για την τιμή που μου κάνει και επιβραβεύει τον ιδρώτα που έχυσα κι εγώ και οι συμπαίκτες μου καθ' όλη την διάρκεια της καριέρας μου. Είναι μια ιδιαίτερη στιγμή για μένα. Ευχαριστώ την οικογένειά μου. Οφείλουμε να βοηθήσουμε όλοι να αλλάξει ο αθλητισμός και κυρίως στα πιο… αδύναμα σπορ που δεν έχουν τόση προβολή. Εύχομαι το ποδόσφαιρο που είναι άρρωστο στην Ελλάδα να προσπαθήσουμε να το βοηθήσουμε και να το δούμε λίγο αλλιώς το θέμα. Βλέπω μπροστά μου τον κ. Σπανούλη και τον κ. Διαμαντίδη και χαίρομαι να που κάθονται δίπλα - δίπλα οι δύο αρχηγοί του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού. Εύχομαι αυτή η εικόνα να γίνει σύντομα και στο ποδόσφαιρο». Όσον αφορά την αποχώρησή του από την ενεργό δράση είπε: «Είναι μια δύσκολη απόφαση, αλλά… έρχεται. Πρέπει να είσαι ώριμος και να διαχειριστείς καλά το πώς θα τελειώσεις. Έχω χρόνο με την οικογένειά μου πλέον και είμαι χαρούμενος γι' αυτό. Δεν είχα φανταστεί τίποτα απ' όλα αυτά που τελικώς έζησα ως ποδοσφαιριστής. Κάποια στιγμή το πίστεψα πάρα πολύ και ήμουν σίγουρος στον εαυτό μου και πως θα τα καταφέρω».

Στην Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία και την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία για το εκπαιδευτικό τους έργο και την προσφορά τους στην προάσπιση και διάδοση των ιδεών του Ολυμπισμού.

Στους παγκόσμιους πρωταθλητές της ιστιοπλοΐας Ιορδάνη Πασχαλίδη και Κώστα Τριγκώνη για την πολυσήμαντη προσφορά τους και τις διακρίσεις τους στο άθλημα.

Στον διεθνή διαιτητή υδατοσφαίρισης Νίκο Σταυρόπουλο για τα μοναδικά του ρεκόρ και την παρουσία του στο άθλημα

Στην Ομάδα Ποδοσφαίρου των Special Olympics για την κατάκτηση της 1ης θέσης στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Λος Άντζελες, η παρουσία των οποίων προκάλεσε έντονη συγκίνηση στους παρευρισκομένους.

Στον νεαρό αθλητή του πινγκ πονγκ Γιάννη Σγουρόπουλο (Έπαθλο Ανερχόμενου Ταλέντου)

Το «παρών» έδωσε και ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, ο οποίος αναφέρθηκε στα περιστατικά βίας των γηπέδων, επαναλαμβάνοντας πως πρώτιστο μέλημά του είναι η αντιμετώπισή τους.
 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση