“Κέρδισε” Μπεργκ και Κοτσόλη! Δεν άντεξε στη Μόσχα ο Παναθηναϊκός

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 27 Νοεμβρίου 2014 22:23 “Κέρδισε” Μπεργκ και Κοτσόλη! Δεν άντεξε στη Μόσχα ο Παναθηναϊκός

Με ένα τρομερό 15λεπτο στην αρχή της επανάληψης η Ντιναμό Μόσχας ανέτρεψε το 1-0 του Παναθηναϊκού από το πρώτο ημίχρονο και υποχρέωσε το “τριφύλλι” σε μια ακόμα ήττα στο φετινό Europa League (2-1). Ο... σκόρερ Μπεργκ και οι επεμβάσεις του Κοτσόλη έκλεψαν την παράσταση για τους “πράσινους”, που προδόθηκαν από τα πολλά λάθη στην άμυνα στο β΄μέρος

Ο Γιάννης Αναστασίου παρέταξε τον Παναθηναϊκό με αρκετές αλλαγές, με τα βλέμματα να στρέφονται στον Μάρκους Μπεργκ που ξεκίνησε για πρώτη φορά βασικός, μετά τον τραυματισμό του. Απ' την άλλη, αν και έχει εξασφαλίσει την πρόκριση, η Ντιναμό ξεκίνησε με τη βασική της ενδεκάδα.

Οι -10 βαθμοί Κελσίου δεν επηρέασαν τους γηπεδούχους που μπήκαν δυνατά στην αναμέτρηση και είχαν μόλις στο 5' μεγάλη ευκαιρία με το δοκάρι του Κουράνι. Το “τριφύλλι” έκανε αρκετά λάθη στο χώρο του κέντρου και μόνο όταν η μπάλα πήγαινε στα πόδια του Μπεργκ υπήρχε μια ανησυχία από τους αντίπαλους. Ο Σουηδός απέδειξε το πόσο πολύ έλειψε από τον παναθηναϊκό στο 14', όταν μετά από σέντρα του Νάνο, έστειλε με υπέροχη κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1.

Οι “πράσινοι” βρήκαν ρυθμό στη συνέχεια αφού βελτιώθηκε και ο Μέντες στα χαφ (όπως και ολόκληρη η εικόνα της ομάδας μετά το γκολ) και παρά την πίεση που δέχθηκαν από τους ποδοσφαιριστές της Ντιναμό, δεν κινδύνεψαν πέρα από το σουτ του Βενκέρ (34'), το οποίο έδιωξε σε κόρνερ ο Κοτσόλης. Το “τριφύλλι” θα μπορούσε να έχει πετύχει και δεύτερο γκολ, αλλά ο Μπαϊράμι έκανε τραγικό πλασέ στο τετ-α-τετ με τον αντίπαλο τερματοφύλακα.

Και στην επανάληψη, οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά, προκειμένου να φέρουν το ματς στα ίσα (ακυρώθηκε σωστά το γκολ που πέτυχαν στο 48', ως επιθετικό φάουλ στον Κοτσόλη). Τελικά, το τριφύλλι” δεν γλύτωσε την ισοφάριση, όταν στο 55' ο Βενκέρ, που άδειασε δυο αντιπάλους, έπιασε το σουτ, όμως στάθηκε τυχερός, καθώς η μπάλα βρήκε στον Τριανταφυλλόπουλο, άλλαξε πορεία και ξεγέλασε τον Κοτσόλη για το 1-1.

Η κακή εικόνα των “πρασίνων” συνεχίστηκε (ο Μπαϊράμι ήταν αρνητικός) και τελικά δέχθηκαν και το 2-1 -τρία λεπτά αργότερα- με τον Νομπόα (σημαντικό λάθος του Μέντες στην αρχή της φάσης). Το “τριφύλλι” έψαξε την ισοφάριση, χωρίς όμως να γίνει απειλητικός, αντίθετα με τους γηπεδούχους που είχαν ένα ακόμα δοκάρι με τον Βαλμπουενά (74'), ενώ και ο Κουράνι δεν μπόρεσε να πλασάρει σωστά στο 80', σε ένα απίστευτο τετ-α-τετ.

newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση