ΠΑΟΚ - Μίχελ: "Να γκρεμίσουμε τον Ολυμπιακό"

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 03 Φεβρουαρίου 2016 10:27 ΠΑΟΚ - Μίχελ: "Να γκρεμίσουμε τον Ολυμπιακό"
Ο Λούμπος Μίχελ ανέλαβε την προεδρία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και μίλησε για τους στόχους της ομάδας, τη γνωριμία με τον Ιβάν Σαββίδη και την επιλογή να έρθει και να εργαστεί στην Ελλάδα.

Ο Σλοβάκος πρώην διεθνής διαιτητής ξεκαθάρισε πως στόχος του ΠΑΟΚ είναι να "γκρεμίσει" την κυριαρχία του Ολυμπιακού και να πετύχει στην Ευρώπη.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Μίχελ:

Για το πως ήρθε στον ΠΑΟΚ: «Η πρώτη μου επαφή με τον Ιβάν Σαββίδη ήταν πριν δύο χρόνια, συναντηθήκαμε και ήθελε να πάω στον ΠΑΟΚ. Του είπα ότι έχω συμβόλαιο με την Σαχτάρ και θέλω να το τηρήσω. Μου είπε ότι θα τα ξαναπούμε και πράγματι μισό πριν την λύση του συμβολαίου μου τηλεφωνηθήκαμε και μιλήσαμε για αυτή την προοπτική».

Για τον λόγο αποφάσισε να αποχωρήσει από το Ντόνετσκ: «Δύο χρόνια κυριαρχούσε μια κατάσταση με συνεχόμενα ταξίδια, καθώς η ομάδα μεταφέρθηκε στο Κίεβο. Ταξιδεύαμε και για τους εντός και για τους εκτός έδρας αγώνες και προσθέστε και τα ματς στην Ευρώπη. Κάναμε 100 με 120 πτήσεις ετησίως. Το χειρότερο είναι ότι είναι δύσκολο να προβλεφθεί πότε θα τελειώσει αυτό και θα επιστρέψει η ομάδα στο Ντόνετσκ. Το μέλλον της Σαχτάρ είχε πολλά ερωτηματικά και γι αυτό δέχθηκα την πρόταση του ΠΑΟΚ. Οφείλω να ομολογήσω ότι στην Σαχτάρ είχα δημιουργήσει ιδανικές συνθήκες για εργασία.

Για το αν τον ήθελαν και άλλες ομάδες: «Υπήρχαν άλλες δύο προτάσεις αλλά δεν χρειάζεται να πούμε κάτι παραπάνω. Θέλω να επικεντρωθώ στην εργασία μου στην Ελλάδα πλέον. Ο ΠΑΟΚ ήταν ο πιο γρήγορος, είχα αυξημένες επαφές μαζί τους και δέχθηκα την προσφορά. Ο πρόεδρος της Σαχτάρ δεν ένιωσε έκπληξη καθώς τον είχα ενημερώσει για την πρόταση από την Ελλάδα και πριν δύο χρόνια.

Για τον Ιβάν Σαββίδη: «Μεγάλωσε στη Γεωργία και σήμερα ζει στο Ροστόφ. Του άρεσε η ιστορία της Σαχτάρ και η ανάπτυξη της, η οποία από επαρχιακή ομάδα έγινε ευρωπαϊκή και παίζει συνέχεια στο Champions League. Κάτι παρόμοιο θέλει να επιτευχθεί και με τον ΠΑΟΚ».

Για τους στόχους του ΠΑΟΚ: «Ο ΠΑΟΚ θέλει να γκρεμίσει την κυριαρχία του Ολυμπιακού και να πετύχει στην Ευρώπη»

Για τις φήμες από την Ιταλία για τον Μακ: «Σε κάθε μεταγραφική περίοδο έρχονται τέτοιες φήμες και ειδικά όταν ένας παίκτης γίνεται όλο και καλύτερος. Ο Μακ έκανε δύο καλά παιχνίδια απέναντι στην Ντόρτμουντ και πήγε καλά στην εθνική ομάδα. Ακόμα δεν έχω προλάβει να ασχοληθώ με το θέμα του Μακ. Μερικές φορές οι ατζέντηδες δημιουργούν αυτές τις φήμες για να ανεβάσουν το κασέ του παίκτη. Ο Μακ είναι ένας απο τους σημαντικότερους παίκτες της ομάδας. Μου έχει πει ότι ήδη νιώθει κουρασμένος καθώς η ομάδα έχει δώσει ήδη πολλούς αγώνες και υπάρχουν τα play off ευτυχώς έκανε καλή προετοιμασία.

Για τον Σάμπο: «Ο Σάμπο είναι ένας νεαρός ποδοσφαιριστής που πάντα οι νεαροί χρειάζονται λίγο χρόνο για να συνηθίσουν τη νέα τους ομάδα. Έχει μεγάλο ανταγωνισμό στη θέση που αγωνίζεται. Πιστεύω ότι σύντομα θα αποδείξει τον λόγο που αγοράστηκε από την Σπάρτακ Τρνάβα».

Για τη δουλειά που έχει στον ΠΑΟΚ και τον Φράνκ Άρνεσεν: «Αυτή τη στιγμή έχουμε πάρα πολύ δουλειά. Βρισκόμαστε συνεχώς σε συζητήσεις με τον Φράνκ Άρνεσεν για θέματα μεταγραφικά και για προτάσεις που έχουν έρθει για τους παίκτες μας. Θα έχω ακόμα μεγαλύτερες ευθύνες από ότι είχα στην Σαχτάρ. Έχουμε δημιουργήσει μια επιτροπή που ηγείται ο Αθλητικός Διευθυντής Φράνκ Άρνεσεν και είμαι και εγω μέσα και αυτή η επιτροπή ασχολείται με όλα τα θέματα, μεταγραφικά, ακαδημίες, αγορές-πωλήσεις παικτών κλπ. Επίσης θα ασχοληθώ και με το εμπορικό κομμάτι του ΠΑΟΚ, που σε αντίθεση με την Σαχτάρ είναι ισχυρότερος, καθώς έχει μια μεγάλη βάση οπαδών σε όλο το κόσμο. Σε αυτό το κομμάτι βλέπω μεγάλες δυνατότητες».

Για τον κόσμο του ΠΑΟΚ: «Όλοι περιμένουν να υπάρξει ένα πετυχημένο έργο όπως στην Σαχτάρ. Ο ΠΑΟΚ έχει φανατικούς οπαδούς που περιμένουν τον τίτλο του πρωταθλητή πάνω από 30 χρόνια και η δίψα για την επιτυχία είναι τεράστια».

newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση