Σούπα... με ξύλο! Πήρε “σβηστά” το ντέρμπι ο Ολυμπιακός

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 07 Φεβρουαρίου 2016 21:47 Σούπα... με ξύλο! Πήρε “σβηστά” το ντέρμπι ο Ολυμπιακός
- Ένα ακόμα βήμα για την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος έκανε ο Ολυμπιακός
- Μετά από ένα κακό ματς, οι “ερυθρόλευκοι” επικράτησαν εντός έδρας του ΠΑΟΚ με 1-0
- Το γκολ του Ελαμπντελαουί έφερε τη νίκη στους Πειραιώτες, που είχαν ελάχιστες τελικές
- Με δέκα παίκτες ολοκλήρωσαν το ματς και οι δυο ομάδες – Λανθασμένα οφσάιντ από τους επόπτες
- Ξεχώρισαν τα σκληρά και ατιμώρητα μαρκαρίσματα
- Τίμησαν τα θύματα της Θύρας 7 πριν την έναρξη του αγώνα οι δυο αντίπαλοι

Την 20η νίκη του σε 21 αγωνιστικές της Super League πέτυχε ο Ολυμπιακός, που επικράτησε 1-0 του ΠΑΟΚ στο "Γ. Καραϊσκάκης". Το ντέρμπι της αγωνιστικής κρίθηκε από γκολ του Ομάρ Ελαμπντελαουί μόλις στο 8ο λεπτό και σημαδεύτηκε από δύο αποβολές (μία για κάθε ομάδα), του Τζαβέλλα στο 66΄ και του Ζντιέλαρ στο 70΄.

Τίμησαν τα θύματα της Θύρας 7

Οι τραγωδίες ενώνουν και κάτι τέτοιο είδαμε λίγο πριν την έναρξη του ντέρμπι. Τόσο οι παίκτες του ΠΑΟΚ, όσο και αυτοί του Ολυμπιακού πήγαν μπροστά στο πέταλο των οργανωμένων των "ερυθρόλευκων" και άφησαν ανθοδέσμες, ως φόρο τιμής στα θύματα της “Θύρας 7”. Το κατάμαυρο κορεό των ερυθρόλευκων οπαδών, αλλά και το πανό των αδικοχαμένων φιλάθλων έφεραν μεγάλη συγκίνηση και δάκρυα στην εξέδρα...

 

ΦΩΤΟ EurokinissiΦΩΤΟ Eurokinissi

 

Το ματς...

Ο ΠΑΟΚ έδειξε διάθεση να πιέσει ψηλά τους παίκτες του Ολυμπιακού, αλλά οι “ερυθρόλευκοι” ήταν πολύ καλοί, ειδικά στις επιθετικές τους προσπάθειες από τις πτέρυγες (τόσο από αριστερά με Μαζουακού - Ντουρμάζ, όσο και από δεξιά, με Φορτούνη, Πάρντο και Ελαμπντελαουί). Στην πρώτη τους επιθετική προσπάθεια, οι Πειραιώτες κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ, με τον Νορβηγό μπακ να βρίσκει δίχτυα με σουτ μέσα απ' την μεγάλη περιοχή (8').

 

Οι Θεσσαλονικείς προσπάθησαν να... αντιδράσουν, είχαμε και κάποια νεύρα μεταξύ του Τζαβέλλα και του Μιλιβόγεβιτς (μάτωσε ο Έλληνας αμυντικός στα χείλη), αλλά πέρα από τη φάση του 25' όπου Μποτία πρόλαβε την προβολή του Αθανασιάδη δεν έκαναν κάτι άλλο. Οι Πειραιώτες έδωσαν χώρο στο “δικέφαλο του Βορρά” προκειμένου να βρουν κενά στην άμυνα του, αλλά δεν είχαν την ίδια... εκρηκτικότητα με το ξεκίνημα για να το κάνει. Απ' την άλλη, η πίεση των φιλοξενούμενων δεν έφερε κάποια φάση κι έτσι το 1-0 ήταν το σκορ του ημιχρόνου.

 

Με την έναρξη της επανάληψη οι παίκτες του ΠΑΟΚ θέλησαν να κυκλοφορήσουν την μπάλα και να επιβάλουν το δικό τους ρυθμό. Παρόλα αυτά, οι φιλοξενούμενοι τα... χαλούσαν λίγο έξω απ τη μεγάλη περιοχή του Ρομπέρτο. Η χαμένη ευκαιρία του Φορτούνη στο 55' (η δεύτερη μετά τη φάση του γκολ) ήρθε σαν... παραφωνία, σε ένα διάστημα όπου οι παίκτες του Σίλβα είχαν νωχελική παρουσία.

Οι αψιμαχίες του Τζαβέλλα με τον Πάρντο συνεχίστηκαν και στο δεύτερο ημίχρονο και σε ένα του κράτημα (66') είδε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα, αφήνοντας τους Θεσσαλονικείς με δέκα παίκτες. Το αριθμητικό πλεονέκτημα των γηπεδούχων όμως δεν κράτησε για πολύ, αφού ο Ζντιέλαρ είδε δεύτερη κίτρινη κάρτα έφυγε νωρίς (70') για τα αποδυτήρια.

 

Οι δυο ομάδες “πάλεψαν” μέχρι τέλους για να φτάσουν σε ένα γκολ, αλλά οι βοηθοί έκαναν τα.. λάθη τους με κάποια οφσάιντ. Ο Μπερμπάτοφ συνέχισε να είναι ανύπαρκτος και απογοητευτικός, το ματς “άνοιξε” αφού υπήρξαν πολλοί κενοί χώροι, αλλά πέρα από την κεφαλιά του Φουστέρ δεν είχαμε κάποια άλλη ευκαιρία, κάτι που έφερε το “τρίποντο” στον Ολυμπιακό.

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:

Ολυμπιακός (Μάρκο Σίλβα): Ρομπέρτο, Ομάρ, Μποτία, Σιόβας, Μαζουακού, Μιλιβόγεβιτς, Ζντιέλαρ, Φορτούνης (79’ Φουστέρ), Ντουρμάζ (73’ Μπουχαλάκης), Πάρντο (82’ Σεμπά), Ιντέγε.

ΠΑΟΚ (Ιγκόρ Τούντορ): Βελλίδης, Κίτσιου, Μιγκέλ Βίτορ, Χατζηϊσαΐας, Τζαβέλλας, Τσίμιροτ, Τζιόλης (80’ Σάμπο), Μπερμπάτοφ, Πέλκας (68’ Σκόνδρας), Μακ, Αθανασιάδης (62’ Γκολάσα).

newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση