Η ΕΟΚ απάντησε στη FIBA και προειδοποιεί την ΑΕΚ!

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 20 Απριλίου 2016 15:53 Η ΕΟΚ απάντησε στη FIBA και προειδοποιεί την ΑΕΚ!
Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης ξεκαθάρισε πως σέβεται το καταστατικό και τους κανόνες της FIBA και είναι έτοιμη να προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια για να εφαρμόσει τις αποφάσεις της.
 
Η ΕΟΚ τάσσεται ξεκάθαρα υπέρ της FIBA στη διαμάχη της με την Ευρωλίγκα και τονίζει πως θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για να αποφευχθεί μπασκετικό… Grexit.
 
Γίνεται έτσι κατανοητό πως -προκειμένου να αποφευχθεί αποκλεισμός των εθνικών ομάδων από τις διεθνείς διοργανώσεις και εφόσον δεν υπάρχει άλλη επιλογή- η ΕΟΚ θα αναγκαστεί να αποβάλει την ΑΕΚ (επέλεξε να αγωνιστεί στο Eurocup) από τις εγχώριες διοργανώσεις.
 
Εξελίξεις αναμένονται την Πέμπτη, όταν και θα συνεδριάσει εκτάκτως το ΔΣ της ΕΟΚ.
 
Αναλυτικά η επιστολή της ΕΟΚ αναφέρει:
 
«Αγαπητέ Κύριε Νόβακ,
Σε απάντηση της επιστολής σας με ημερομηνία 15 Απριλίου 2016, είμαι σε θέση να σας ενημερώσω ότι η Ομοσπονδία μας ΔΕΝ υποστηρίζει με κανέναν τρόπο τις παράνομες δεσμευτικές πρακτικές της ECA ή επιτρέπει σε κάποιο Σωματείο να συνάψει οποιασδήποτε μορφής συμφωνία με την ECA, που να συνδέεται με τέτοιες πρακτικές .
Σεβόμαστε πάντα το Καταστατικό, κανόνες, κανονισμούς και σχετικές αποφάσεις της FIBA και είμαστε έτοιμοι να προβούμε σε οποιαδήποτε ενέργεια σε όλα τα επίπεδα για να εφαρμόσουμε τις αποφάσεις αυτές. Είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε σθεναρά το δικαίωμα να συμμετέχουμε σε όλες τις διοργανώσεις εθνικών ομάδων που οργανώνει η FIBA Europe και η ίδια η FIBA.
Μέσα στις επόμενες ημέρες θα συγκληθεί έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου μας για να γίνει επίσημη επικύρωση αυτής μας της θέσης, η οποία θα σας διαβιβαστεί αμέσως».
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση