€700 εκατομμύρια δίνουν στον Καβαλιέρε οι Κινέζοι για τη Μίλαν

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 29 Απριλίου 2016 23:16 €700 εκατομμύρια δίνουν στον Καβαλιέρε οι Κινέζοι για τη Μίλαν

Το 100% της Μίλαν ζήτουν οι Κινέζοι επενδυτές από τον Μπερλουσκόνι και του δίνουν 700 εκατομμύρια ευρώ καλύπτοντας και όλα τα χρέη της ομάδας.

Ενα consortium Κινέζων επενδυτών έχει προφέρει 700 εκατομμύρια δολάρια στον Σίλβιο Μπερλουσκόνι για να αποκτήσουν την Μίλαν, σύμφωνα με δύο πηγές που γνωρίζουν λεπτομέρειες.

Οπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, οι κινέζοι με αυτό το ποσό υπολογίζουν τη συνολική αξία της ομάδας μαζί με τα περιουσιακά στοιχεία της αλλά και τα χρέη της.

«Η προσφορά είναι στα 700 εκατομμύρια ευρώ για ολόκληρη την ομάδα, συμπεριλαμβανομένου και του χρέους της. Θέλουν το 70% τώρα και το υπόλοιπο 30% σε ενάμισι χρόνο», ανέφερε η μία πηγή.

Η δεύτερη πηγή είπε ότι οι διαπραγματεύσεις μπορούν να αρχίσουν υπό τον όρο ότι ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι θα άρει τις επιφυλάξεις του για πώληση του συνόλου των μετοχών.

Εδώ και περισσότερο από έναν χρόνο ο ιταλός πρώην πρωθυπουργός αναζητά έναν αγοραστή για την ομάδα, η οποία ανήκει στον όμιλο Fininvest της οικογένειας Μπερλουσκόνι. Ωστόσο, όπως ήδη είναι γνωστό ο ίδιος δεν επιθυμεί να πουλήσει ολόκληρη την ομάδα αλλά ένα ποσοστό που σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσε να ξεπεράσει το 49%.

Το 2015 τα χρέη της Μίλαν ανέρχονταν σε 188.5 εκατομμύρια ευρώ σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που ανακοίνωσε το διοικητικό συμβούλιο, γεγονός που πρακτικά σημαίνει ότι η Fininvest θα έχει καθαρό κέρδος 500 εκατομμυρίων σε περίπτωση που ο Καβαλιέρε πει το «ναι».

Τα ονόματα των κινέζων υποψήφιων επενδυτών δεν έχουν γίνει γνωστά αν και σύμφωνα με πρόσφατα ιταλικά δημοσιεύματα, ένας εξ αυτών είναι ο 47χρονος Ρόμπιν Λι, ο έκτος πλουσιότερος άνθρωπος στην Κίνα.

 

thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση