Ο... 100άρης Αθανασιάδης “οδηγεί” τον ΠΑΟΚ στο Champions League

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 26 Μαΐου 2016 20:55 Ο... 100άρης Αθανασιάδης “οδηγεί” τον ΠΑΟΚ στο Champions League
Αγωνίστηκε για ένα ημίχρονο και.. καθάρισε το ματς. Ο Αθανασιάδης έφτασε τα 101 γκολ με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, τον βοήθησε να παραμείνει στην πρώτη θέση των πλέι οφ, μετά και την εντός έδρας νίκη με 2-0 επί του Πανιωνίου και τον διατήρησε σε τροχιά... Champions League.
 
Δεύτερη νίκη επί του Πανιωνίου μέσα σε τρεις ημέρες σημείωσε ο ΠΑΟΚ, που όπως στη Νέα Σμύρνη έτσι κι απόψε επιβλήθηκε στην Τούμπα των "κυανέρυθρων" με 2-0 (14΄, 25΄ Αθανασιάδης), στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής των πλέι οφ και παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας.
 
Το ξεκίνημα του ματς ήταν... εκρηκτικό! Οι Νεοσμυρνιώτες θέλησαν να αιφνιδιάσουν τους γηπεδούχους, πίεσαν ψηλά και μόλις στα 17΄΄ έχασαν πολύ καλή ευκαιρία, με το πλασέ του Μασούρα να φεύγει μόλις άουτ. Η “απάντηση” του ΠΑΟΚ ήρθε στο 3', με τον Αθανασιάδη να πιάνει το πλασέ στην κίνηση και να στέλνει την μπάλα στη συμβολή των δοκών του Παπαδόπουλου.
 
Οι Θεσσαλονικείς ανέλαβαν στη συνέχεια τα ηνία της αναμέτρησης, έχοντας καλή κυκλοφορία της μπάλας και ο Αθανασιάδης -αφού έστειλε την μπάλα άουτ στο 10' με κεφαλιά- άνοιξε το σκορ στο 14'. Ο Παπαδόπουλος νίκησε τον Τσίμιροτ σε τετ-α-τετ, αλλά ο Βόσνιος γύρισε την μπάλα στον Κλάους, που ανενόχλητος έκανε το 1-0, φτάνοντας τα 100 γκολ στην καριέρα του με τον “δικέφαλο του Βορρά”.
 
Ο Πανιώνιος -πέρα από τη φάση στο πρώτο λεπτό και μια κεφαλιά στο 33'- ήταν ακίνδυνος, έχοντας απέναντι του ορεξάτους τους γηπεδούχους. Μακ και Ροντρίγκες είχαν... κέφια, στο 25'ο Σλοβάκος έκανε την ατομική ενέργεια από τα αριστερά, επεχείρησε το σουτ, ο Παπαδόπουλος απέκρουσε και ο Αθανασιάδης πήρε το "ριμπάουντ" και έκανε το 2-0. η ομάδα του Ίβιτς έριξε... ρυθμούς στη συνέχεια, δέχθηκε την πίεση των “κυανέρυθρων”, αλλά ήταν αυτή που είχε την τελευταία ευκαιρία του ημιχρόνου, με τον Μακ να πλασάρει άστοχα από το σημείο του πέναλτι.
 
Ο ΠΑΟΚ κυκλοφόρησε με υπομονή την μπάλα και διαχειρίστηκε το υπέρ του προβάδισμα. Μάλιστα, το σκορ έδωσε τη δυνατότητα στον Ίβιτς να δώσει χρόνο συμμετοχής στον Μπερμπάτοφ, περνώντας στο παιχνίδι με την έναρξη της επανάληψης, στη θέση του Αθανασιάδη.
 
Το 45λεπτο κύλησε σε πιο... χαλαρούς ρυθμούς, με τον Μακ να μην μπορεί για δεύτερη φορά να νικήσει σε τετ-α-τετ τον Παπαδόπουλο στο 60' (υπέροχη η κάθετη του Πέλκα στη φάση). Απ' την μεριά τους, οι φιλοξενούμενοι είχαν ένα καλό σουτ με τον Μπαργκάν, το οποίο έδιωξε σε κόρνερ ο Γλύκος (65'). Οι Θεσσαλονικείς συνέχισαν να είναι οι κυρίαρχοι της αναμέτρησης, χωρίς όμως να φτιάχνουν φάσεις, κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα το θέαμα να είναι επιεικώς... φτωχό κι έτσι διατηρήθηκαν στην πρώτη θέση της βαθμολογίας των πλέι οφ της Superleague.
 
ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ιβιτς): Γλύκος, Λέοβατς, Βίτορ, Μαλεζάς (65' Χατζηισαΐας), Σκόνδρας, Τζιόλης, Τσίμιτορ, Πέλκας, Μακ, Ροντρίγκες (71' Κοροβέσης), Αθανασιάδης (46’ Μπερμπάτοφ).
 
Πανιώνιος (Μαρίνος Ουζουνίδης): Παπαδόπουλος, Ποζατζίδης, Πατσατζόγλου, Ρισβάνης (82' Βλάχος), Αργυρόπουλος, Σιώπης (67' Μπλέτσας), Κόρμπος, Μασούρας (80' Πινιώτης), Βιγιάλμπα, Καθάριος, Μπαργκάν.
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση