Χάνει την επιχορήγηση η ΕΠΟ, λόγω χρέους

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 17 Δεκεμβρίου 2014 18:58 Χάνει την επιχορήγηση η ΕΠΟ, λόγω χρέους

Ανω των 400.000 ευρώ είναι τα ρυθμισμένα χρέη της ΕΠΟ στην εφορία και η ομοσπονδία δεν τα έχει τακτοποιήσει ακόμη. Ως εκ τούτου δεν μπορεί να δοθεί στα ποδοσφαιρικά σωματεία η κρατική επιχορήγηση για το 2014.

Τούτο αναφέρεται -μεταξύ άλλων- στην επιστολή του υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιάννη Ανδριανού, προς τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας, Γιώργο Σαρρή.

Η ανακοίνωση:
«Με έκπληξη, δεδομένης της ρητής δέσμευσης της ΕΠΟ στην απαντητική, από 28-11-2014 επιστολή σας ότι «η υποχρέωση παρακράτησης του 30% της επιχορήγησης προς τα ερασιτεχνικά σωματεία θα εκπληρωθεί εκ μέρους της Ομοσπονδίας από ίδια έσοδα έτσι ώστε να διατεθεί το συντομότερο δυνατόν η επιχορήγηση προς το ερασιτεχνικό κομμάτι του ποδοσφαίρου», μου κοινοποιήθηκε σήμερα το υπ’ αριθμό πρωτοκόλλου 310616/17-12-2014 έγγραφο της Υπηρεσίας Δημοσιονομικού Ελέγχου (ΥΔΕ) στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού σύμφωνα με το οποίο η καθ’ ύλην αρμόδια ΙΒ’ ΔΟΥ γνωρίζει στην ΥΔΕ ότι η ΕΠΟ συνεχίζει να οφείλει ρυθμισμένα χρέη ύψους 418.423,11 ευρώ πλέον των προσαυξήσεων αυτών και παραμένει φορολογικά μη ενήμερη, γεγονός που καθιστά αδύνατη την εκταμίευση του ποσού της επιχορήγησης αφού αυτή δεν μπορεί να διατεθεί εις ολόκληρο για τον σκοπό για τον οποίο αυτή έχει εγκριθεί. Κατόπιν αυτού, με πλήρη και αποκλειστική υπαιτιότητα της Ομοσπονδίας, χάνεται η δυνατότητα εκταμίευσης εκ μέρους σας της κρατικής επιχορήγησης για το 2014 στα ποδοσφαιρικά Σωματεία μέσω των ΕΠΣ ύψους 1.434.100 ευρώ».

newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση