Αγγλία – Ουαλία: Buzzer beater... λύτρωση! “Χρυσές” αλλαγές έσωσαν τα "λιοντάρια"

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2016 18:24 Αγγλία – Ουαλία: Buzzer beater... λύτρωση! “Χρυσές” αλλαγές έσωσαν τα "λιοντάρια"
Γύρισε από την "κόλαση" η Αγγλία, που κατάφερε και κέρδισε στις καθυστερήσεις με 2-1 την Ουαλία στην 2η αγωνιστική του Β γκρουπ κι έκανε το πιο αποφασιστικό βήμα για πρόκριση στην επόμενη φάση του Euro 2016. Ο Μπέιλ είχε ανοίξει το σκορ με φάουλ στο 42 για τους Ουαλούς, αλλά οι χρυσές αλλαγές του Χότζον (Βάρντι και Στάριτς) έδωσαν τη νίκη στα "λιοντάρια".
 
Μεγάλη νίκη για την Αγγλία που έκανε την ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο κόντρα στην Ουαλία (2-1), χάρις στα τέρματα των δύο αλλαγών του Ρόι Χόντσον, Βάρντι και Κέιν. Η Ουαλία είχε προηγηθεί με φάουλ του Μπέιλ στο πρώτο μέρος.
 
Το παιχνίδι είχε πολύ καλό ρυθμό στα πρώτα του λεπτά, με την Αγγλία να είναι αυτή που είχε τον έλεγχο, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ στο 7', με τον Λανανά να πλασάρει άουτ από πλεονεκτική θέση μέσα απ' την μεγάλη περιοχή.
 
Η Ουαλία δεν κατάφερε να αποκτήσει την κατοχή της μπάλας και να κάνει παιχνίδι, περιορίστηκε στο να πιέζει στο χώρο του κέντρου, ενώ μπροστά ο Μπέιλ ήταν καλά κλεισμένος και δεν μπόρεσε να κάνει κάποια καλή κούρσα. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να μην μπορέσει να απειλήσει την εστία του Χαρτ, αλλά ούτε και να δεχθεί κάποια άλλη ευκαιρία, παρά την υπεροχή της ομάδας του Χότζον (η κεφαλιά του Κέιχιλ στο 26' δεν ανησύχησε τον Χένεσεϊ).
 
Οι Άγγλοι συνέχισαν να πιέζουν και στο 33' ζήτησαν πέναλτι, το οποίο δεν έδωσε ο Μπριχ. Ο Στέρλινγκ έκανε το γύρισμα, ο Κέιν στην μικρή περιοχή πήδηξε για την κεφαλιά (ήταν ακινητοποιημένος ο Χένεσεϊ), με την μπάλα να χτυπάει στο χέρι του Ντέιβις και να απομακρύνεται. Ο διαιτητής είπε να συνεχιστεί ο αγώνας, θεωρώντας ακούσιο το χέρι του Ουαλού
 
Τρία λεπτά αργότερα, η κεφαλιά του Σμόλινγκ έστειλε την μπάλα να περάσει μόλις άουτ...
 
Ο παίκτης όμως που είναι... όλα τα λεφτά στην Ουαλία και που δεν είχε φανεί, στο 42' έκανε τη διαφορά. Ο Μπέιλ εκτέλεσε με δύναμη το μακρινό φάουλ, η αντίδραση του Χαρτ.. βοήθησε και η μπάλα πήγε στα δίχτυα για το 0-1. Αυτό ήταν το δεύτερο γκολ του επιθετικού της Ρεάλ στο τουρνουά, και αυτό με εκτέλεση φάουλ.
 
 Με την έναρξη της επανάληψης, ο Χότζον πέρασε στο παιχνίδι τους Βάρντι και Στάριτζ, για να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του.
 
Η Αγγλία πίεσε με το... καλημέρα, με τον επιθετικό της Λέστερ να σκοράρει στην πρώτη του συμμετοχή στο Euro. Στο 56' ο Στάριτζ έβγαλε σέντρα, ο Γουίλιαμς προσπάθησε να διώξει με κεφαλιά, αλλά αντ' αυτού την έστρωσε στο πόδι του ξεχασμένου Βάρντι, που από κοντά “εκτέλεσε” για το 1-1.
 
Τα “λιοντάρια” απέκτησαν στη συνέχεια ολοκληρωτικά τον έλεγχο του παιχνιδιού και για αρκετά λεπτά... σφυροκόπησαν τα καρέ των Ουαλών, που έδειξαν σημάδια αμυντικής αδράνειας. Ο Χότζον απ' την μεριά του έβαλε στο παιχνίδι και τον νεαρό Ράσφορντ, που ντεμπούταρε στη διοργάνωση. Να τονίσουμε πως ο 18χρονος επιθετικός της Γιουνάιτεντ έγινε ο νεότερος Άγγλος παίκτης που έχει αγωνιστεί σε τελική φάση του Euro!
 
Η υπεροχή αυτή των Άγγλων “καρποφόρησε” στις καθυστερήσεις. Ο Στάριτζ πήρε την μπάλα έξω από την περιοχή, πάσαρε στον Βάρντι, την ακούμπησε ο επερχόμενος Αλι, η μπάλα έφθασε τυχαία και πάλι στον άσο της Λίβερπουλ, ο οποίος με σουτ έκανε το τελικό 2-1.
 
 ΑΓΓΛΙΑ: Χαρτ, Γουόκερ, Κέιχιλ, Σμόλινγκ, Ρόουζ, Ντάιερ, Άλι, Ρούνεϊ, Λαλάνα (73' Ράσφορντ), Στέρλινγκ (46' Στάριτζ), Κέιν (46' Βάρντι).
 
ΟΥΑΛΙΑ: Χένεσεϊ, Γκάντερ, Τσέστερ, Άσλεϊ Γουίλιαμς, Μπεν Ντέιβις, Νιλ Τέιλορ, Λέντλεϊ (67' Ντέιβιντ Έντουαρντς), Τζο Άλεν, Ράμσεϊ, Μπέιλ, Ρόμπσον-Κάνου (72' Τζόναθαν Γουίλιαμς).
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση