Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θρίαμβος για την Ξάνθη! “Έμπαζε” στα Πηγάδια ο Παναθηναϊκός

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 19 Δεκεμβρίου 2014 00:20 Θρίαμβος για την Ξάνθη! “Έμπαζε” στα Πηγάδια ο Παναθηναϊκός

Η Ξάνθη ήταν ανώτερη του Παναθηναϊκού και νίκησε με 4-2 στα Πηγάδια, στερώντας από το “τριφύλλι” τη δυνατότητα να πλησιάσει στους δυο βαθμούς τον ΠΑΟΚ και στον ένα τον Ολυμπιακό – Ο Καρέλης -με δυο τέρματα- προσπάθησε να κρατήσει... ζωντανή την ομάδα του Αναστασίου, που είχε μεγάλα αμυντικά κενά - Δυο δοκάρια για τους Ακρίτες

Με εμφατικό τρόπο η Ξάνθη διατήρησε το απόρθητο της έδρας της (6 νίκες, μία ισοπαλία), επικρατώντας με 4-2 του Παναθηναϊκού, στο παιχνίδι με το οποίο έπεσε η "αυλαία" της 15ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Superleague.

Η αναμέτρηση δεν ξεκίνησε καλά για τον Παναθηναϊκό, αφού πριν την έναρξη του αγώνα ο Μάρκους Μπεργκ ανέβασε πυρετό και έμεινε εκτός αποστολής. Η συνέχεια ήταν ανάλογη, αφού με το... καλημέρα η Skoda Ξάνθη άνοιξε το σκορ (3'), με την κεφαλιά του Γούτα.

Τα επόμενα λεπτά ήταν φανταστικά! Οι Ακρίτες κατάφεραν να φτάσουν στο 2-0 με το υπέροχο σουτ του Βασιλακάκη (ο Στιλ έκανε δύο σερί εντυπωσιακές επεμβάσεις πριν το γκολ στο 16'), αλλά στο αμέσως επόμενο λεπτό το “τριφύλλι” μείωσε σε 2-1, με το ψύχραιμο πλασέ του Καρέλη.

Ο φοβερός ρυθμός του πρώτου 20λεπτου άλλαξε στη συνέχεια, με την Ξάνθη να παίζει πιο... συντηρητικά. Οι “πράσινοι” κράτησαν περισσότερο την μπάλα, προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν την ταχύτητα των Καρέλη – Κλωναρίδη, αλλά οι παίκτες του Λουτσέσκου έκλεισαν καλά τους διαδρόμους προς την εστία του Κυριακίδη.

Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον Σολτάνι να χάνει τεράστια ευκαιρία για να κάνει το 3-1 στο 41' (σε μια νέα τραγική αντίδραση της άμυνας των φιλοξενούμενων) και τον Ζέκα να σουτάρει άουτ, μέσα από την μεγάλη περιοχή (45'). Οι παίκτες της Ξάνθης κατάφεραν να “χτυπήσου” ξανά και με την έναρξη της επανάληψης. Στο 52' ο Κλέιτον εκτέλεσε το κόρνερ και ο Σολτάνι με ένα “τακουνάκι” (πιθανότατα να μην ήθελε να δώσει τέτοια πορεία στην μπάλα αλλά να κάνει κοντρόλ) έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 3-1.

Τα γκολ.. δεν σταμάτησαν εκεί. Η Ξάνθη έφτασε στο 4-1 με τον Καπετάνο (63'), αλλά -όπως και στο πρώτο ημίχρονο- ο Παναθηναϊκός “απάντησε” άμεσα (65'), με το δεύτερο τέρμα του Καρέλη στην αναμέτρηση, κάνοντας το τελικό 4-2 (ακολούθησε μικρή διακοπή, αφού οι φίλοι των “πράσινων” πέταξαν κάποια καθίσματα στην περιοχή της Ξάνθης).

Στα υπόλοιπα λεπτά -στα οποία είχαμε πυκνή ομίχλη στο γήπεδο- ο Παναθηναϊκός ανέβασε την απόδοση του, πίεσε για το γκολ , αλλά οι Ακρίτες ήταν αυτοί που έφτασαν πολύ κοντά σε ένα ακόμα τέρμα στο 80', με τον Καπετάνο να σημαδεύει το αριστερό δοκάρι του Στιλ και τον Σολτάνι να τον... μιμείται στο 86' (πρώτα απέκρουσε ο Στιλ).

newsit.gr