Ο Αμπιντάλ αποχαιρέτησε το ποδόσφαιρο και τον Ολυμπιακό

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 19 Δεκεμβρίου 2014 17:09 Ο Αμπιντάλ αποχαιρέτησε το ποδόσφαιρο και τον Ολυμπιακό

Ο Ερίκ Αμπιντάλ. ανακοίνωσε αυτό που όλοι περίμεναν. Ο Γάλλος άσος είπε "αντίο" στο ποδόσφαιρο και θα αναλάβει πόστο στις ακαδημίες της Μπαρτσελόνα.

Ο Ερίκ Αμπιντάλ ανακοίνωσε το μεσημέρι (13:00) την αποχώρησή του από την ενεργό δράση αν και αναμένεται να παίξει και το Σάββατο στη Μυτιλήνη κόντρα στην Καλλονή καθώς οι ερυθρόλευκοι αντιμετωπίζουν πρόβλημα στην άμυνα με μοναδικό διαθέσιμο κεντρικό αμυντικό τον Δημήτρη Σιόβα.

Ο Γάλλος άσος τόνισε: "Να σας ευχαριστήσω που είστε εδώ, σε μία τόσο μεγάλη και δύσκολη στιγμή για την καριέρα μου. Σήμερα σας δηλώνω επίσημα την απόφασή μου να σταματήσω την επαγγελματική μου καριέρα εδώ στον Ολυμπιακό. Ο λόγος που πήρα αυτή την απόφαση είναι καθαρά προσωπικός και μέσα από την πορεία μου έχω αποδείξει πως μπορώ να αποφασίσω πότε φτάνει αυτή η στιγμή. Δεν μετανιώνω για την απόφασή μου. Αν είχα πάρει την απόφαση προ δύο ετών, μπορεί να το είχα μετανιώσει. Οι ποδοσφαιριστές υψηλού επιπέδου καταλαβαίνουν μόνοι τους πότε έρχεται αυτή η στιγμή και για μένα ήρθε. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον πρόεδρο, τον αντιπρόεδρο, τον Κριστιάν Καρεμπέ, όλους τους ανθρώπους της ομάδας που με περιέβαλαν με εμπιστοσύνη τους μήνες που ήμουν εδώ. Θέλω να δηλώσω περήφανος που ήμουν μέλος αυτού του μεγάλου συλλόγου. Ο Ολυμπιακός το απέδειξε με την πορεία του στο Champions League. Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους προπονητής που σημάδεψαν την πορεία μου, από τα παιδικά μου χρόνια μέχρι και τον κύριο Μίτσελ. Επίσης ευχαριστώ όλα τα επιτελεία των ομάδων. Θα ζήσουν αυτές οι στιγμές για πάντα μέσα μου. Ήρθε η ώρα να ανοίξω ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή μου. Η σχέση μου με τον Ολυμπιακό δεν τελειώνει εδώ. Προφανώς θα συνεχιστεί και στο μέλλον, όχι από την ιδιότητα του ποδοσφαιριστή, αλλά με άλλη ιδιότητα θα συνεχίσω να προσφέρω στο σύλλογο.

Από την πρώτη στιγμή ο Βαγγέλης Μαρινάκης μου έδειξε εμπιστοσύνη, μου έδειξε αγάπη και μου έδειξε τα πάντα για την Ελλάδα. Αγαπά πολύ τη χώρα του και λατρεύει τον Ολυμπιακό. Κάνει τα πάντα για να ανέβει όλο και πιο ψηλά, έχει μεγάλες φιλοδοξίες.

Ήταν μια μεγάλη στιγμή η επιστροφή μου. Στο ποδόσφαιρο υπάρχουν δύσκολες στιγμές και στις δύσκολες στιγμές πρέπει να είσαι αποφασιστικός. Εγώ χρησιμοποίησα το ποδόσφαιρο για να ξεχάσω την ασθένειά μου. Είμαι ένας άνθρωπος που έχει μεγάλη πίστη μέσα του και τη χρησιμοποίησα για να ξεπεράσω αυτό το πρόβλημα και να ξαναπαίξω ποδόσφαιρο."

Παρακολουθείσατε την συνέντευξη Τύπου του Αμπιντάλ :

newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση