Η Πορτογαλία λυτρώθηκε στην παράταση - Σάντος και Ρονάλντο στους "8"!

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 26 Ιουνίου 2016 09:19 Η Πορτογαλία λυτρώθηκε στην παράταση - Σάντος και Ρονάλντο στους "8"!

Έπειτα από τη θλιβερή κανονική διάρκεια του αγώνα (0-0) και το κακό πρώτο μέρος της παράτασης παίχτηκε ποδόσφαιρο ανάμεσα στην Κροατία και την Πορτογαλία, την οποία λύτρωσε στο 117' ο Κουαρέσμα, ο οποίος την έστειλε με το γκολ του (0-1) στα προημιτελικά του Euro! Εκεί, η ομάδα του Σάντος θα παίξει με την Πολωνία.

Η κανονική διάρκεια της αναμέτρησης ήταν πιο βαρετή κι από το μέτρημα προβάτων! Ολοκληρώθηκε χωρίς να έχει γίνει... μισή προσπάθεια, έστω από τη μία ομάδα. Καμία. Μηδέν. Είναι το μοναδικό ματς στην ιστορία των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων χωρίς προσπάθεια προς το στόχο.

Η τακτική ήταν ολοφάνερη και η διάθεση των ομάδων να προστατέψουν τα τέρματά τους από κάποιο γκολ, ελπίζοντας σε λάθος του αντιπάλου τους.

Ο αγώνας κυλούσε βασανιστικά... Μύριζε παράταση, εκτός από κούραση και αγωνία. Βέβαια, πώς να τους αδικήσεις; Παιζόταν μια θέση στους “8”. Ομως, κι άλλες τέσσερις ομάδες νωρίτερα έπαιξαν με τον ίδιο στόχο, λιγότερο με την υπομονή όσων τους παρακολουθούσαν και περισσότερο με την μπάλα.

Η μοναδική φάση που θα μπορούσε να σχολιαστεί από την κανονική διάρκεια της αναμέτρησης, αυτή που διέκοψε τα απανωτά χασμουρητά και την υπνηλία συνέβη στο 64'. Τότε, ο Άντριεν Σίλβα έβγαλε για τον Νανί κι αυτός έπεσε κάτω από το μαρκάρισμα του Στρίνιτς. Οι Πορτογάλοι σωστά ζήτησαν πέναλτι, αλλά δεν τους δόθηκε.

Η επόμενη αξιόλογη φάση ήταν στο 113'! Ακριβώς! Στην παράταση! Τα τελευταία 10 λεπτά της οποίας ήταν ένα άλλο ματς. Σε αυτό το λεπτό ο Βίντα με κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ και στο 116' η κεφαλιά του συμπαίκτη του Πέρισιτς χτύπησε στο δοκάρι.

Ενα λεπτό μετά λυτρώθηκαν οι Πορτογάλοι! Ο Σάντσες πήρε την μπάλα, την οποία άλλαξε με τον Νανί. Ο δεύτερος την έδωσε στον Κριστιάνο Ρονάλντο, αλλά ο Σούμπασιτς απομάκρυνε την μπάλα στο σουτ του. Όμως ο Κουαρέσμα πήρε το ριμπάουντ και προ κενής εστίας άνοιξε το σκορ με κεφαλιά. Στο 122' oι Κροάτες είχαν νέα ευκαιρία με τον Βίντα που έστειλε την μπάλα άουτ.

ΚΡΟΑΤΙΑ: Σούμπασιτς, Σρνα, Τσόρλουκα, Βίντα, Στρίνιτς, Μπάντελ, Μόντριτς, Ράκιτιτς, Μπρόζοβιτς, Ράκιτιτς (110' Πιάτσα), Μάντζουκιτς (88' Κάλινιτς).
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Ρουί Πατρίσιο, Σέντρικ, Πέπε, Ζοζέ Φόντε, Ραφαέλ Γκερέιρο, Ουίλιαμ Καρβάλιο, Άντριεν Σίλβα (108' Ντανίλο Περέιρα), Ζοάο Μάριο (87' Κουαρέσμα), Αντρέ Γκόμες (50' Ρενάτο Σάντσες), Νανί, Κριστιάνο Ρονάλντο.

newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση